Pandoran putki

Kremlissä ei varmaankaan juuri hihkuttu innosta ja lyöty ripaskaa Ylen maanantain 4.10. teemaillasta, joka alkoi MOT. -ohjelmasta, jatkui pääuutislähetyksessä ja päättyi A-studioon. Kaksi tuntia putkeena pääasiassa Putinin ja lähipiirin veroparatiisiyhtiöistä ja yltiökorruptoituneisuudesta.

Pandoran lipas on taas auennut ja päästänyt esille miljoonia ns. salaisia dokumentteja, joista ilmeisesti voi hyvin päätellä Venäjän ikipresidentin, tsaari Vladimirin, olevan pääasiallinen mestari Kremlin ja sen lähipiirin satojen ja tuhansien veroparatiisiyhtiöiden asioissa. Nämä herrat pyörittelevät ”uima-altaassaan” satojen miljardien eurojen arvosta omaisuutta ja rahaa. Euroopan päättäjät ovat vähät välittäneet siitä, miten Venäjän energia tuotetaan ja ketkä käärii voitot, kunhan sitä saa ja huokeaan hintaan. Ei väliä, vaikka Putin kavereineen ryöstävät kaiken itselleen. Ei väliä, vaikka maakaasu palaessaan on erittäin tehokas hiilidioksidin tuottaja. Venäjältä kaasua tuuppaavat putket ovat Venäjän valtionyhitö Gazpromin omistamia ja tuo yhtiö tottelee suoraan tsaari Vladimiria.

Maakaasuputket Venäjältä ovat varsinaisia Pandoran putkia. Ne ovat korruptioputkia ja tuovat vielä varmaan parikymmentä vuotta silkkaa hiilidioksidia Euroopan Unionin hiilineutraliteettiin. Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen on liponnut runsaat määrät Venäjän korruptioeuroja konsulttiyhtiö Cosmopolitanilla Nord Stream 2 -hankkeessa. Samoin toinen ex-pääministeri, Esko Aho, on netonnut mukavasti kuulumalla venäläisen Sperbankin hallitukseen. Pankin suuromistaja on Venäjän keskuspankki, joka taas on Kremlin talutusnuorassa. Hyvin menee, mutta menköön, kunhan rupl… eikun euroja kilisee tilille. Ei väliä, keneltä ne ovat pois. Eivät Venäjän köyhät ymmärrä mitä rahalla tekisivätkään.

Kreml ja Putin viihtyvät hyvin Venäjän ortodoksikirkon kanssa yhdessä ja Moskovan patriarkka kehrää partaansa ja panee alaisensa siunaamaan armeijan, aseet ja pommit. Ei väliä, vaikka maan johto onkin yksi maailman suurimmista rikollisjärjestöistä eikä väliä, ettei lait koske tätä valtaeliittiä. Patriarkaatti ja kirkko saa rahaa ja asemaa. Näinhän se on, että kirkko viihtyy aina hyvin valtaa pitävien kanssa, lukuun ottamatta nyt satunnaisia vastarannan kiiskipappeja, kuten menneen maailman latinalaisen Amerikan papit, jotka uhmasivat maidensa USA:n tukemia oikeistojunttia. Suomessakin kirkko viihtyy vallan liepeillä. Se saa siten omat privilegionsa, verovaroja ja oikeuden laatia omat lakinsa. Ja Suomessakin papit siunaavat armeijaa ja aseita. Vaikka armeija maksaa sotilaspappien ja kenttäpiispan liksat, on kirkolla näiden myötä jalkansa kasarmien ovien raossa.

Maailman vitsaukset ovat peräisin siis Pandoran lippaasta, eikä Jahven egyptiläisten kiusaksi lähettämiä, vaikka Toisessa Mooseksen kirjassa näin uskotellaankin. Ensimmäinen nainen ei ollutkaan Eeva, vaikka Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa näin väitetään. Pandora se oli. Yhtä utelias ja tottelematon kyllä kuin se Eeva – meni avaamaan sen pahuksen lippaan, vaikka ei pitänyt. Kyllä pitäisi olla kuuliainen ja olla tekemättä typeryyksiä. Ei Venäjälläkään olisi ongelmia, jos kaikki tottelisivat suuren Venäjän maan uutta Isä Aurinkoista.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
3 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tuomo Hirvi

Minä ihmettelen mitä paljastuksia oikeastaan tähän kaikkeen sisältyy. Voisin ajatella että kyseessä on puhdas kateus heitä kohtaan joille tämä on mahdollista ja jopa järkevää. Se mitä ennen rahojen siirtoa on tapahtunut on aivan toinen juttu ja minusta pitäisikin kysyä mistä teillä on varat sijoittaa veroparatiiseihin.

Suomalaiset kiertävät veroja ja se on moraalitonta totta kai mutta kaukana laittomasta.

Putinin ja hänen kavereidensa tekemiset ovat täysin laillisia sijoituksina mutta se mitä Venäjällä tapahtuu on kaukana laillisuuskäsityksestä joka minulla on. Venäläiset rikkaat ovat varastaneet kansalta joka ennen omisti kaiken Venäjällä.

Sitä sietäisi tutkia että miten nämä niljakkeet varastivat varallisuuden taskuihinsa.

Suomalaiset niljakkeet hallitsevat maata oikeasti hyvä veli-järjestelmän avulla ja se taas on puhdasta röyhkeyttä. Minä tunnen Esko Ahon ja hänen kaltaisia ei koskaan olisi pitänyt kansan äänestää. Velvollisuuteni onkin pyytää anteeksi, että tämän kaltaista röyhkimystä olin täysin rinnoin tukemassa kun hän vielä istui tekemättä mitään Kannuksen kaupungintalon elinkeinoasiamiehen pallilla. Siinä tehtävässä hän ei saanut mitään aikaan ja sen jälkeen vielä vähemmän. Tuskin muistaakaan olevansa keskipohjalainen.

Tämän kaltaiset nestepäät ovat kansansilmissä roistoja mutta oikeasti vain käyttävät hyväkseen itse kavereidensa kanssa värkkäämiään porsaanreikiä.

Kokoomuslainenkin Elina Valtonenko hän nyt on (ent Lepomäki), kertoo että työnantaja pakotti. No se voi olla totta että piti avata tili britteihin mutta kuka sen Jerseylle käski viedä. Minullakin on kaksi tyhjää tiliä ulkomailla. Toinen Belgiassa ja toinen Latviassa päämajaansa pitävän pankin mutta Suomessa heillä on filiaali. En minä niillä mitään tee mutta kunhan ovat. Eikä tämä Handelsbankenkaan kovin kotimainen ole.

Tässä puhutaan kateuden suulla mutta ei tutkita rikoksia taikka vääryyksiä.

Anne Mikkola

Samaa ajattelin. Mitä ihmeellistä siinä on jos venäläiset rikkaat laittavat rahansa ”turvaan” maan rajojen ulkopuolelle. Niinhän monet muutkin tekevät. Jos ei muuten niin ostavat vaikka ulkomaille sijoittavia rahastoja tai osakkeita. Kyse on enemmän siitä, että ei saisi olla rikas – varsinkaan ökyrikas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial