Omikron tulee – oletko valmis?

Yle tänään: kuvaa kuolleiden luurangoista pandemiakaivauksista, helsinkiläisestä poliisista, joka sairastui alkuvuodesta – ennen rokotteita – koronaan, ja oli pitkään tehohoidossa. tehohoitolääkärin kauhistelua kun nuoria on tehohoidossa tänä syksynä kaksi kertaa enemmän kuin ennen (siiskö 2 kpl yhden sijaan?). Kerrotaan, että vaikka sairaalassa olevien määrä on vähentynyt, siihen ei kannata nyt kiinnittää huomiota. On kaamea kiire saada kaikki pelotettua rokotteille, ennen kuin tarve poistuu. Tai siis virallisestihan tarve ei tule poistumaan vaan pandemia jatkuu 5 vuotta.

Joka tapauksessa on totta, että delta on lienee vielä keskuudessamme, vaikka emme olekaan kuulleet vielä miltä tulokset sekvenssoinneista näyttävät tai tutkitaanko niitä muunnoksia edes ja kuinka. Lukuja ei tässä narratiivissa suhteuteta mihinkään. Edelleen odotan myös sitä kertomusta henkilöstä, jonka elämä meni pilalle rokotteen takia. Edelleen odotan tietoa, saako Suomessa pyynnöstä rokotteen aspiroituna.

Niin muuten, olen sitä mieltä, että jos joku ei ole ottanut vielä mitään rokotteita, nyt kannattaisi kyllä oleskella ihan rauhassa itsekseen ja yhtään olla haikailemattakaan minkään yleisötilaisuuden perään, kunnes tuo delta on ohi. Ja sen pitäisi olla todellisuutta muutamassa viikossa.

Kun nyt olen näitä tohtoreita (John Campbell ja Mobeen Syed) joka päivä kuunnellut, niin heidän mukaansa nyt kannattaisi jokaisen ottaa ainakin semmoinen 150 mikrogrammaa D-vitamiinia. Jos on ylipainoa ehkä jopa enemmän.

Dr Fauci, tuo pieni ja laiha koronadiktaattori jenkeistä, sanoi syövänsä 150 mikrogrammaa, vaikka kansalle suositellaankin paljon vähemmän. D-vitamiinisuositukset on muuten säädetty sen mukaan, että ei tule riisitautia. D-vitamiini ei vaikuta heti, joten toivottavasti seurakuntamme on hyvässä D-vitamiiniasemassa jo nyt. Itse syön kolme noita salmiakkipillereitä päivässä. Sinkkiä on hyvä myös syödä ja imeskellä. K2-vitamiinia saa myös apteekista, jos pelkää, että liika D-vitamiini vie kalsiumit luista, mutta tuo 150 mikrogrammaa on vielä kaiketi vaaraton senkin suhteen. Kuuntelin tuhansia potilaita hoitanutta lääkäriä eilen, ja hän oli alkanut Israelissa määräämään kaikille tämän satsin, erityisesti D-vitamiinia, mutta muistaakseni myös K2:sta. Hänen hoitamansa ihmiset olivat pärjänneet oikein hyvin ilman vakavia sairastumisia.

Muuten Yle kertoi (kun Tilastokeskus raportoi) , että vuonna 2020 koronaan ei kuollut yhtään alle 55-vuotiasta naista, ja alle 65-vuotiaista 9/10: stä oli miehiä. Mitähän kaikkea saammekaan tietää tulevina vuosina, mitä meille nyt ei kerrota.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
16 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Meri Vesanto

Kerropa, kun en ole noita tohtoreita seurannut, että onko väkeä missään jo kuollut omikroniin?

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Meri Vesanto
Markku Hirn

Kauhea huoli terveyden mikrokäsittelystä. Olen selvinnyt mainiosti kaikista ruiskeista enkä ole saanut kaupungilla liikkuessani mitään tartuntoja. Ajan sentään täpötäysissä maanalaisissa joista ihmiset ovat yleensä tartuntansa saaneet.

Riittää kun syö tavallista arkiruokaa sopivin annoksin että paino pysyy kurissa. Otin urakaksi sykysyn alussa pudotta jonkun kilon painostani ja sain sitä kymmenen kiloa alas ilman sairastumisia tai suuria kärsimyksiä.

En oile kovinkaan hätääntynyt maailman tilasta. Vaikka tulee uusia mutaatioita niin näyttää siltä että sairastumiset ovat paljon lievempiä kun alkuperäisen viiruksen aiheuttamat. Ruotsi munasi itsensä alkuvaiheessa mutta ryhtyi sitten tositoimiin ja ainakin kuoleminen ja tehohoidot ovat pysähtyneet.

Suomella on vielä hyvin pitkä matka Ruotsin kuolinlukuja vastaaviin surmiin joten ottakaa rauhassa. Ei nämä uudetkaan aallot vielä auta päihittämään REuotsia kuolemisissa.

Ulla Tuominen

Minkä verran Markku siellä naapurissa on rokotevastaisuutta? Entä miten yleisesti ns. koranapassi hyväksytään?

Meillä melkein jokaisen tuttavapiirissä on joku, joka kärsii rokotteiden haitoista. Naapuri tuossa joku päivä sitten totesi, että rokotteen ottaminen näyttää olevan kuin pelaisi venäläistä rulettia.

Valtalehdistö ei niistä juuri puhu eivätkä lääkintäviranomaiset pohdi niitä tai kerro niiden vaikutuksesta ihmisten terveyteen tai siitä miten pitkään niistä kärsitään. Tiedotus ja pohtiminen jää vaihtoehtomedioiden varaan, mikä on omiaan syömään ihmisten luottamusta terveydenhoitoon ja viranomaisiin.

Markku Hirn

Tottakai täälläkin on roketevastaisuutta. Mutta yli 80% on rokotettu. Samat pelot ja samat argumentit rehottavat lahden tällä puolen kun Suomessakin. Täällä yritetään vakavissaan tutkia sivuvaikutuksia mutta toistaiseksi niitä tuntuu olevan todella vähän. Sitäpaitsi on selvä taipumus panna kaikki kivut ja vaivat rokotuksen tiliin.

Ei täällä ainakaan yritetä ketään vaientaa mutta kukaan arvovaltainen lääkäri tai muu ole ollut rokotuksia vastaan.

Tauno J. Jokinen

Joo, …

Aivan asiallinen video.

Olin golfaamassa Gomeralla, jossa minulla oli tilaisuus keskustella muutamankin todella kovan luokan lääkärin kanssa. Tämä ihmisen puolustuskyky Covidin kaltaista pandemiaa vastaan kehittyy ilmeisesti vähitellen. On hieman liian yksinkertaistaen sanottu, että joku on sairastanut Covidin ja joku ei.

Niitä viruksia tulee nenään kaikille, mutta kaikki eivät sairastu riippuen elimistön puolustuskyvystä ja nenään tulevien virusten määrästä. Jokainen kontakti kuitenkin luo vastustuskykyä. Tämä selittänee tuota ilmiötä, että tartunta-aallot vaimenevat jo ennen kuin nk. 80% laumasuoja on saavutettu.

Immuunipuolustuskyvyn manipulointi rokotteilla vaikuttaa olevan aivan fiksua, jos tavoitellaan mahdollisimman pientä määrää kuolemantapauksia ja mahdollisimman pientä kuormitusta terveydenhoitojärjestelmälle. Toisaalta totta on sekin, etteivät rokotteet mitään terveystuotteita ole, vaikka haitat olisivatkin kohtuullisen pieniä.

Etelä-Afrikassa Omigron vaikuttaa toimivan luonnon omana rokotteena ja toimivan hyvin. Voi olla, että länsimaissa tilanne on toinen, jos ihmisten luonnollinen vastustuskyky on afrikkalaisia heikompi.

Tieteellinen ajattelu on aina kriittistä. Siinä suhteessa olen hieman huolissani siitä, että tämä meidän kotimainen keskustelu vaikuttaa varsin kritiikittömältä keskustelulta, jossa rokotuksista on tehty pelastava taikakalu.

Vaikka rokoteuskovaisessa ajattelussa olisi perääkin, missään tapauksessa se ei ole tieteellinen tapa lähestyä asiaa – parempi toki sekin, kuin mennä Butcher’siin, vetää pää täyteen ja unohtaa koko Covid.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Tauno J. Jokinen
Tauno J. Jokinen

Joo, …

Kävin hakemassa kolmannen rokotuksen. Nyt minulla on sitten annos kaikkia kolmea rokotetta.

Sikäli ollaan jännän äärellä, etteivät nuo puoli vuotta vanhat rokotukset taida paljonkaan tätä Omigronia hidastaa, eivätkä ihmiset taida juurikaan tautia enää viitsiä vältellä – paitsi ne muutamat, joilla on aihettakin olla huolissaan.

Valtiovallalta on koronarahat näköjään tuhlattu, eikä testejäkään enää haluta tehdä – jäljityksestä puhumattakaan. Sairaanhoitajat ovat loppuun asti uuvuksissa.

Tein oman laskelmani asiasta: Omigron tartuntojen huippu saavutetaan 14. tammikuuta, jolloin sairastuu 200’000 suomalaista ja Omigronin kokonaissaldo on 1’000’000. Tämän jälkeen aalto alkaa hiipua. Näistä testataan varmaankin alle 10% ja sairaslomalle jää korkeintaan puolet.

Ei ihme, että Krista Kiuru panikoi. Jos Etelä-Afrikan havaintojen pohjalta tehdyt arviot ovat ylioptimistisia, heikkokuntoisilla on ongelmia ja siinä sivussa jokunen perustervekin joutuu kärsimään.

Pääministerin olisi syytä siirtyä baariretkillään väkeviin – jos se hiukan desinfioisi nielua.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Tauno J. Jokinen
Tauno J. Jokinen

Perustiedot ovat aika selkeät – sairastuneiden määrä kaksinkertaistuu kolmen päivän välein. En usko, että joulu vaikuttaa asiaan. Tuo tarttuvuus on sitä luokkaa, ettei sitä taida voida hillitä muuten kuin täyssululla ja silti pitää käydä ruokakaupassa.

Tauno J. Jokinen

Aika mielenkiintoisesti tuo aalto ajoittuu aluevaalien ajankohtaan. Saapa nähdä siirtyvätkö vaalit tälläkin kertaa. Nyt saattaisi aivan oikeasti olla aihetta.

Tauno J. Jokinen

31.12. – THL:n mukaan 11 334 tartuntaa. Tämä Omigron alkaa edetä ennusteen mukaan. Saa nähdä osuuko huippu ennusteeni mukaan tammikuun puoliväliin. Määrien arviointi on aika vaikeaa, kun vain osa sairastuneista testataan. Taitaa olla niinkin, ettei 200 000 testi edes voida tehdä yhden päivän aikana.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial