Obama, some, koti, uskonto ja isänmaa

Barak Obama facebookissa kirjoittaa todella merkittävän päivityksen. Oiskohan meidänkin poliitikkojen aika herätä some-todellisuuteen. Se on tämän päivän tiedonvälitystä, oikeata ja väärää, läheltä ja kaukaa.

Obaman lausunnon soisin lukevan suomalaisen humaanin suvaitsevaiston ja itsensä luotettavaksi mediaksi kohottaneen, henkitoreissaan viruvan lehdistön. Eikä tekisi poliitikoillekaan pahaa keskustalais-kokoomuksesta vihervasemmistoon. Vain perussuomalaisista löytyy oikeasti poliittista tahtoa hoitaa asia isänmaan ja suomalaisen yhteiskunnan parhaaksi. Muut eivät ”anna pelolle valtaa” mutta oikeasti pelkäävät niin että eivät pysty järkeviin poliittisiin ratkaisuihin, eivätkä käyttämään säätämiään lakeja niiden toteuttamiseen.

Tuon isänmaallisemmin ei voi lausua kuin Obama tekee. Trump on tässä asiassa kyllä persedellä menevä poliitikko. Kun maahanmuuttopolitiikka on joskus ollut kelvotonta. Sitä ei korjata isänmaallisuutta tuhomalla.

Suomessa olemme nyt tuossa kelvottoman politiikan vaiheessa mutta meillä vielä tehostetaan tulevia ongelmia panemalla pää pensaaseen. Ei toimita olemassa olevien lakien mukaan ja niitä apuna käyttäen. Keinot on mutta hallitus ja poliitikot kyvyttömiä hoitamaan asia kuntoon. Palautukset eivät toteudu, ja yhteiskuntarauhan laaja järkkyminen ja terrorismin kasvualusta vain vahvistuu.

Kun kirkko, koko lehdistö ja humaanit hörhöt huutavat yhteen ääneen tukea laittomuuksille niin edessämme on väkivaltainen anarkia.

Ei pitäisi olla edes mahdollista ilman rangaistusta, että kirkon henkilöstö, papit ja piispat sekä eduskunnan kansanedustajat kehottavat suomalaisia, tänne tulleita muukaiaisia taikka ketään ylipäätään mihinkään laittomuuksiin. Mutta ihan julkeasti näin vain tehdään ja piilotellaan rikollisia ja peitellään rikosta ihmisyyden nimissä.
Kristillinen rakkaus on minulle sitä, että ihminen ohjataan kaidalle tielle. Hänet pysäytetään. Ihmisyyttä ja ihmisarvoa tuetaan sillä, että kehotetaan ja opetaan kaikkeen hyvään, lainkuuliaisuuteen ja elämän toivoa jaetaan vain hyvyyttä jakamalla.

Mihin tämä Obaman naamakirjapäivitys pitäisi vaikuttaa niin ainakin siihen, että päivän politiikka tehdään somessa, naamakirjassa ja blogisivustoilla. Uutiskynnys ylittyy päivittämällä, eikä omaa mielipidettä väännä toimittaja mieleisekseen, kuten vaikkapa toimittaja Jyväskylästäkin teki uutisen otsikoiden tyyliin ”poliisille ei vielä syytteitä toiminnastaan”.

Toinen opetus pitäisi olla, että pakolaispolitiikankin ratkaisut sekä käytännön että poliitiikan tasolla pitää tehdä nyt. Muutoin olemme vuosien päästä ratkomassa samaa ja vieläkin monipolvisempaa ongelmaa kuin amerikkalaiset, Trump tänään.

tuomo

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on julkaissut Facebookissa pitkän päivityksen, jossa hän ottaa kantaa presidentti Donald Trumpin kovaan…
IS.FI
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial