Myytti veroja maksavista rikkaista – kristityn vastuu

Tämä on niin kamalaa luettavaa, että minua oksettaa. Ahneelle ei mikään riitä.

Kristityn vastuu on kantaa sitä joka on kaikkein heikoimmilla. Tässä maassa tuetaan toisenlaista kehitystä. Heikoimmat pitävät pystyssä rikkaiden varallisuutta.

Tässä artikkelissa kumotaan myytti rikkaiden maksamista veroista. He maksoivat veroja 8 miljoonaa ja köyhin kansanosa eli 40% suomalaisista 5 miljardia.

Kun tähän lisätään tämän hallituksen tasaveronluonteiset maksut ja omavastuut niin köyhimmän kansanosan taakka kasvaa aivan tolkuttomaksi.

Elämme epäinhimillistämisen Suomessa, josta jaksan kyllä puhua vaikka minua mistä syytettäisiin. Fakta yököttää minua.

Artikkeli kannattaa lukea kokonaan mutta tässä olelliset suorat lainaukset siitä.

”Tilastokeskuksen erikoistutkija Veli-Matti Törmälehto laski Seuran pyynnöstä arvion Suomen vähävaraisimman 40 prosentin maksamista tuloveroista. Vaikka vähävaraisten verotusta yleisesti pidetään kevyenä tai jopa ultrakevyenä, arvion mukaan nämä vajaat kaksi miljoonaa suomalaista maksoivat tuloveroja vuonna 2013 hieman yli viisi miljardia euroa euroa.

Samana vuonna Suomen seitsemän miljardööriä maksoivat tuloveroja ansio- ja pääomatuloistaan yhteensä hieman alle kahdeksan miljoonaa euroa.

Tahdon asia

Niin tulo- kuin varallisuuserot riippuvat kansantaloustieteen professori Matti Tuomalan mukaan ennen muuta harjoitetusta veropolitiikasta. Tuomalan mukaan näköpiirissä ei ole muutosta, joka saisi varallisuuserojen kasvun pysähtymään.

Päinvastoin.

Todennäköisempää on, että talouskasvun hiipuessa ja automatisaation korvatessa ihmistyötä, varallisuuden tuottamien tulojen merkitys kasvaa entisestään ja palkkatulojen pienenee.

Näin ihmisen taloudellista asemaa määrittää yhä enemmän peritty varallisuus, ja omalla työllä rikastuminen käy aina vain vaikeammaksi.

Päättäjien puheissa tälle kehitykselle mieluusti halutaan antaa lisävauhtia ”kannustavuuden” ja ”yritteliäisyyden” nimissä.

Tuomala muistuttaa, että Suomessakin poliittinen keskustelu pyörii ennemmin veronkevennysten ja esimerkiksi perintöveron lakkauttamisen kuin sen tuntuvan nostamisen ympärillä.”

tuomo

Laajassa kuvassa tie ryysyistä rikkauksiin on tukossa. Varallisuus kasaantuu niille, joilla jo ennestäänkin on.
SEURA.FI
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
6 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Aika karua tietysti tavallaan nuo varallisuuserot, mutta toisaalta ei niin ihmeteltävää varmaankaan. Noilla 40% suomalaisista on varmaan keskimäärin aika lailla asuntovelkaa, eli omaisuutta kasvamassa kuitenkin tavallaan, vaikka kokonaisuutena varat-velat ei olekaan kovin suureellista noin keskimäärin.
Onhan se tavallaan aika paljon jos 7 ihmistä maksaa 8 miljoonaa veroja. Sikäli minä ainakin toivon lisää Supercell miljardöörejä, kun kerran tässä maailmassa eletään. Varallisuus jää tosiaan näistä tulonjakomittareista huomiotta ja se on merkittävä juttu.

Jos katsotaan vain maksettuja veroja, niin muistaakseni n. 30% rikkaimmasta päästä maksaa valtaosan suomalaisista veroista eli siis hyvinvointiyhteiskunnasta. 70% on saamapuolella. Parlamentaarisesti tämän voisi kuvitella merkitsevän sitä että rikkaiden pitäisi olla huolissaan.

Heikki Yrttiaho

Vähän samaa mieltä Anne. Asioita voidaan tarkastella niin monesta näkökulmasta. Esimerkisi Koneen omistajasuku kuuluu näihin rikkaisiin. Suomessa Kone työllistää n. 2000 henkilöä. Pelkästään palkka ja työnantajamaksuista jää Suomen talouteen n. 1 miljardi vuodessa.

Suurin osa Koneen palkkalistoilla olevista eli n. 44000 työskentelee ulkomailla, mistä voidaan päätellä, että suurin osa tuloista syntyy myös siellä. Omistajasuvun omaisuus on siis ulkomailta peräisin ja hyödyttää tavalla tai toisella kaikkia suomalaisia.

Anne Mikkola

Olipas hurja Väyrysen haastattelu radio deissä.
http://www.radiot.fi/#!/ohjelma/radio-dei/presidentinvaalitentti-isantana-tapani-ruokanen
Kunnelkaahan n. minuutista 5 alkaen. Paavolle pisteet 100 – 0. Eniten tässä hämmästyttää tuon Ruokasen taso ja ryssäviha. Vielä kristillisellä kanavalla.
Aivan uskomattoman hyvin Paavo kaikkeen vastaa.
Saa olla erimieltä, jos uskaltaa 🙂

Yki Räikkälä

On muistettava se, että tuloverojen osuus koko verokertymästä on VAIN noin 35 %. Ja Koneen pääomistajan Antti Herlinin veroprosentti tuloistaan on samaa luokkaa kuin jonkun 1500 e/kk ansaitsevan – kiitos valtion hövelin veropolitiikan.

Tuloverojen osuutta kokonaisketymästä on jatkuvasti alennettu ja verojen pääpaino on siirtynyt palveluihin tavaroihin ja muihin, joista kerrytetään alvia ja valmisteveroja ja ties mitä maksuja. Siis yhä enemmän pieni- ja keskituloisten suuntaan. Jos sanotaan, ettei tuloerot ole juurikaan kasvaneet viime vuosina Suomessa, niin en tiedä miten se on laskettu. Tulo- ja varallisuuserot ovat joka tapauksessa suurempia kuin koskaan meillä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial