Missä älämölö nyt viipyy

Amerikan presidentti Joe Biden on höperyyttään päättänyt olla vallassa vaikka härskejä puhumalla. Hänen avauksensa ystävälliseen kanssakäymiseen ovat olleet sodan lietsonta, täsmäpommitukset ja edeltäjänsä haukkuminen.

Johan siitä maailma ja kansakunta amerikoissa kiittää.

Nyt hän avasi sanaisan arkkunsa ja kutsuu Vladimir Putinia tappajaksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11840652

Missä on nyt Saska Saarikosken älämölö ja suomalaisen suvaitsevaiston vaatimukset sivistyneestä kielenkäytöstä.

Joe Bidenin kaikki avaukset maailmanrauhan suuntaan ovat sotaretkien suunnittelua, uhittelua, kostamista ja tappamista.

On tämä hullu maailma. Ja tätä täällä Suomessa nämä Trumpin vihaajat kiittävät.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
8 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Tuomo hyvä, …

Tämä on postmoderni maailma. Joe Biden on oikeassa, koska on Joe Biden, Donald Trump on väärässä, koska on Donald Trump – Tai sitten päinvastoin.

Tuomo Hirvi

Ymmärrän. On päivän selvää että kun instituutioita henkilöidään tällä tavalla kuin nyt amerikoissa ja tuossa itäsuunnassa tehdään niin hulluus saa vallan. Silloin aina sotahullut ja muut sekopäät toteuttavat unelmiaan hallita, vallata ja alistaa. Olen kuvitellut että demokratioissa ei ole diktatuuria mutta olen ollut täydellisen väärässä.

Juha Sipilä toi Suomeen parlamentin diktatuurin puhtaimmillaan käytäntöön. Tässä demokraattisessa diktatuurissa hyötyjien joukko on muutaman ihmisen verran laajempi mutta sen valta on paljon suurempi kuin yhden hullun missä tahansa maassa.

Tauno J. Jokinen

Juha Sipilä toi Suomeen parlamentin diktatuurin puhtaimmillaan käytäntöön. 

Olet Tuomo aivan oikeassa. Konsensusajattelu ja valtiomiesajattelu maassamme on museoitu Mäntyniemeen. Tilalla on enemmistön diktatuuri. Sipilähän ei ollut aivan Rauhanyhdistysväkeä, mutta samalta näennäisdemokratian sylttytehtaalta lähtöisin kuitenkin.

Taustalla on kuitenkin hieman laajempikin ilmiö, jossa ideologia ja vastuuttomat lupaukset ovat sivuuttaneet vastuullisen reaalipolitiikan. Ensimmäisen hölmöyden kiven heitti Jyrki Katainen, joka lupasi tonnin sairaanhoitajille ja nosti Kokoomuksen salonkipuolueeksi.

Tämän jälkeen katteettomista lupauksista on tullut maan tapa, josta Timo Soin loi lopulta parodiaa. Surkeinta on, että koko tähän poliittisen parodiaan moni alkaa suhtautua vakavasti. No – kyllä Siperia aikanaan opettaa. Superinflaation merkkejä alkaa jo olla ilmassa.

Anne Mikkola

Mitäpä olette mieltä Esko Ahosta? Luin juuri hänen kirjansa ” Mustien joutsenten vuosi 1991″. Olipa menoa kuin Tsingis Kaanilla tuona vuonna.. Aika hurjia tilanteita.

Tuomo Hirvi

Olin jonkin verran asioiden ytimessä ja jos mielipidettä kysyt Ahosta niin täydellinen oman edun tavoittelija ja aivan väärässä paikassa, johon vielä olin näkyvästi häntä tukemassa.

Tuomo Hirvi

Näinhän tämä juurikin on mennyt. Parasta on tämä Soinin luoma parodia joka toki lopulta koski eniten omaa nilkkaa mutta mitäs sen. Audin takakontissa voi kuskata vaikka puoluesihteereitä.

Yki Räikkälä

Tietysti Bidenin lausunto oli presidentiltä typerä. Hän kuitenkin totesi sen, mikä on yleisessä tietoisuudessa: Putinin joko suorasta tai epäsuorasta käskytyksestä on Venäjällä murhattu satamäärin Putinin hallinnon kriitikkoja ja toimittajia. Vaikka Putin itse ei ole osallitunut suoraan murhiin, voi häntä pitää tappajana. – Ja sitten heti täytyy samointein todeta, että niin moni länsivaltojenkin johtaja on syyllistynyt samaan – USA:n presidentit mukaan lukien.

Tuomo Hirvi

Niin tässä on kyse siitä että äijä on just aloittanut USA:n presidenttinä ja kaikki ensimmäiset askeleet viittaavat väkivaltaiseen tulevaisuuteen sekä todella huonoihin suhteisiin jolloin rauhan rakentaminen maailmaan muuttuu sotimiseksi. Väkivallalla haetaan valtaa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial