Milloin Jumala sanoi …

” Ja Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat.” Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1. Moos. 1: 26 – 27)

Yksi mahdollisuus on siihen SK:n 16.12.2016 artikkelin ”Yksi mutaatio kasvatti ihmisen aivot” mukaan tämä. Artikkelin mukaan tämä muutos ihmisen kehityksessä, kun Jumala loi ihmisen aivoihin geenin ”ARHGAP11B” , joka artikkelin mukaan ”on ainoa vain ihmisellä havaittu proteiinia koodaavaa geeni, jonka tiedetään saavan aikaan hermosolujen lisääntymistä aivokuoren kehityshistoriallisesti uusimmassa osassa neokorteksissa.” — ”Tämä geeni on olemassa kaikilla nykyihmisillä ja myös denisovan- ja neadertalinihmisillä”.— ”Tämä geeni kehittyi ….n. miljoona vuotta sen jälkeen, kun ihmisen ja simpanssin kehityslinjat erkaantuivat toisistaan.”

Suomen Kuvalehden artikkeli ei tietenkään tapansa mukaan puhu JUMALASTA  halaistua sanaa, mutta se osoittaa älyllistä epärehellisyyttä, sillä kaikella on tekijänsä, niin SUOMEN KUVALEHDELLÄ kuin sen tekijöiden  tekijöilläkin, jolla en nyt tarkoita näiden tekijöiden vanhempia!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
11 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Toivo, logiikasta että kaikella täytyy olla tekijänsä ei ilman muuta seuraa, että tuon tekijän on välttämättä ollut oltava ev.lut. krist. Jumalakuvan mukainen kolmiyhteinen Jumala. Loogisempaa olisi edellyttää näin valtavalle mailmankaikeudelle tekijöiksi elidemiurgeiksi vaikkapa tuhat Jumalaa . Elohimithan sanoivat ’tehkäämme’ eikä alkuteksti mitenkään viittaa kolminaisuuteen. Elohimeja on Vt:sa ollut paljon paljon enemmän kuin vain yksi kolminainen.

Ja sitäpaitsi ko luovat jumalat ovat voineet olla vaikka kaikkien tuntemiemme uskontojen ulkopuollella.

kalevi kauppinen

Kaikki, vaikka taulujen tekijät ilmoittavat itsestään jollakin tavalla, niin on maailmankaikkeuden kohdalla myös, olisi kaiken järjen vastaista sellainen ajatus, että näkyvän maailman olisi saanut aikaan satoja tai tuhansia (jumalia) tekijöitä.

Seppo Heinola

Kalevi,ei kaikkia mailman taulujakaan vain yksi maalari ole maalannut ja monet taulut ovat jääneet signeeraamatta. Ja toiseksi, monien tuhansien ihmisten töistä saattaa ilmoittaa vain yksi yhteisön nimenkirjoittaja…
Fakta nyt vaan on, että elohjim on monikossa ja sen yhteydessä oleva verbi asa on myös monikossa.

Seppo Heinola

”nyt ihmiseksi kutsutuille olioille on tehnyt niiden ”yläpuolella” oleva ajatteleva JÄRKI!”

Tai monta järkeä, on myös elämänymmärrys, jonka mukaan kaikki maailmankaikeudessa on yhtä ja samaa järkeä; jokainen atomin osa on ’tajuinen’ ja on ollut aina, maailmankaikkeudella ei ole alkua eikä loppua on vain jatkuva muutos.

kalevi kauppinen

”kun Jumala loi ihmisen aivoihin geenin ”ARHGAP11B” , joka artikkelin mukaan ”on ainoa vain ihmisellä havaittu proteiinia koodaavaa geeni, jonka tiedetään saavan aikaan hermosolujen lisääntymistä aivokuoren kehityshistoriallisesti uusimmassa osassa neokorteksissa.” — ”Tämä geeni on olemassa kaikilla nykyihmisillä ja myös denisovan- ja neadertalinihmisillä”.— ”Tämä geeni kehittyi ….n. miljoona vuotta sen jälkeen, kun ihmisen ja simpanssin kehityslinjat erkaantuivat toisistaan.”
Toivo

Sitkeässä tuntuu tuo evoluutio olevan ihmisen uskomuksessa, jos Jumala loi koko maailmankaikkeuden niin eikö hän pystyisi luomaan myös ihmistä suoraan eikä mutaatioiden kautta, ei hänen olisi tarvinnut apinasta ihmistä rakentaa.

Raamattuun uskominen ja evoluutio eivät sovi yhteen ollenkaan jommasta kummasta on luovuttava koska ne ovat täysin ristiriidassa keskenään.

kalevi kauppinen

”Reinikainen väittää, että todisteet luomisen puolesta ovat murskaavia ja todisteita evoluution puolesta ei oikeastaan ole lukuun ottamatta muuntelua esimerkiksi koirista. Reinikainen täsmentää, että meillä ei ole hajuakaan siitä mikä on evoluution mekanismi, että mutaatioista eivät sattumanvaraiset virheet tuota yhtään mitään, muuta kuin ns. virheellisen koodin. Reinikaisen mukaan me emme tiedä, kuinka ensimmäinen solu syntyisi, mutta tiedämme mitä nämä mutaatiot saavat aikaan. Mutaatio synnyttää sairauksia ja kuolemaa. ”Meidät on ikään kuin ohjelmoitu kuolemaan”, Reinikainen sanoi.

Pekka Reinikaisen mukaan me tiedämme, että maailmassa on 30 000 sairautta, josta voidaan laskea, että jäljet johtavat suoraan Eedenin puutarhaan. Reinikainen laskee uusimman DNA-tutkimuksen myötä, että 100 pysyvää sairautta tai mutaatiota syntyy joka sukupolvessa, n. 20 vuodessa. Sairauksien määrästä Reinikainen laskee, että 300 sukupolvea erottaa meidät Aatamista ja Eevasta. Sen hän uskoo olevan yksi DNA:n viesti. Reinikainen pitää tätä laskelmaa helposti ymmärrettävänä. 30 000:sta sairaudesta 6 000 on varmuudella mutaatioiden aiheuttamia ja Reinikainen uskoo, että loputkin sairaudet ovat.”
Wikipedia

Pekka Reinikaisen kannalla on paljonkin tiedemiehiä jotka eivät usko ”viralliseen” opetukseen elämän alkuperästä. Mitä siitä seuraisi jos nykyisen kouluissa opetuksen todettaisiin olevan virheellinen, samoin mitä tapahtuisi yliopistoissa, sen takia ei ole varaa romuttaa evoluutioteoriaa, siitä pidetään kiinni kaikin keinoin.

kalevi kauppinen

”Saatana tahtoo koetella Jobia
6 Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan. 7 Herra kysyi Saatanalta: ”Mistä sinä tulet?” Saatana vastasi: ”Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita.” 8 Herra kysyi: ”Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole maan päällä toista hänen kaltaistaan, niin vilpitöntä ja nuhteetonta ja jumalaapelkäävää, ei ketään, joka niin karttaisi kaikkea pahaa.”

Vaikuttaa siltä että jumalan pojat ovat pahoja, oli ne sitten keitä tai mitä tahansa. Olen kuunnellut monia sanan selittäjiä joilla tuntuu olevan erilaisia käsityksiä jumalan pojista.

Yleisin lienee käsitys että ne ovat langenneita enkeleitä, toisien mielestä ne voisivat olla avaruudesta tulleita olentoja jotka ovat tulleet maan päälle.

Yhtyminen maan tyttäriin niin että saavat lapsia on ongelmallinen siitä syystä kun enkeleillä ei ole Raamatun mukaan sukupuolta vaikka enkelit on nimetty miesten nimien mukaan.

On myös esitetty näkemys että jumalan pojat olisivat olleen mahtimiesten jälkeläisiä tavallista suurikokoisempien ihmisten suvuista, esimerkiksi Goljat oli Daavidin taistelu kumppani.

”Goljat oli Raamatun mukaan filistealainen jättiläinen, josta kerrotaan Ensimmäisessä Samuelin kirjassa. Goljat oli syntyisin Gatista, jossa asui jättiläiskokoisten anakilaisten heimo.”
Wikipedia

Seppo Heinola

Kalevi Kauppinen, kun lentokone laskeutuu kentälle ei kaiketi voida puhua langenneesta lentokoneesta?
Eli sana nephilim,joita jumalapojista käyteään, tulee heprean verbistä naphal,joka merkitse yksinkertaisaen selkeästi ’laskeutua alas’. (kuten ruotsin falla ner).
Jumalien pojat olivayt aineellisia lisääntymiskykyisiä olentoja, jotka laskeutuivat maan päälle käyttäen kulkuneuvoja, joissa oli siivet ja pyörät ja joista näkyi tulta ja kipinöitä. Näitä kulkuneuvoja kutsuttiin nimellä merkaba ja niitä ohjasivat serapit ja kerubit, joiden nimiin liittyy tuli ja ajaminen. Sinun kannattais Kalevi lukea Nasan avaruusinsinööri Joseph Blumrichin Hesekielin ’näkyä’ käsitelevä teos: Kun taivaat aukenivat.
Ja muutama apokryfiteksti,kuten vaikapa Mooseksen Ilmestyskirja ja Aabrahamin Ilmestys sekä kaikki Heenokin kirjat. Alkaa gerimien ja shemeberien, nephilimien ja gibborimien arvoitus kenties aueta.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial