Millä meitä ruokitaan -poroporvarin iltarukous

Aina välistä viritetään keskustelua siitä millaiset TV-ohjelmat, verkkosivut, pelit tai tarinat milloinkin ovat lapsille sopimattomia. Siinä sivussa joutuvat välistä klassiset sadutkin pannaan. Ne ovat sentään osa kulttuuriperintöä.

Mutta millä meidän aikuisten mieltä ruokitaan ja miten tämä jokapäiväinen hengenravinto vaikuttaa meidän mieleemme ja hermostoomme? Mitä me pureskelemme tiedostaen tai tiedostamatta kun käymme nukkumaan?

Tässä pieni ote tämän päivän hengenravinnosta.

Miksi Nokian retro-kännykkä ei myy.- Entisen julkkiksen uusi rakas on aivan ihana- Joku kone laskeutui Venäjälle – Joku jenkkijulkimo paljastavassa puvussa, isot tissit, mutta muuten ruipelo – Asiantuntija kertoo miten meloni pitää leikata – Naisopettaja harrasti seksiä – Kolme arsyttävää jalkaongelmaa…. ym. ym. tärkeää ja tarpeellista….

Pääasia, että me pysymme ajan hermolla.

 – Ja tietysti lisäksi se pakollinen Päivän-Trump

Rakas Taivaan Isä, jos Sinulle sopii: Anna minulle hiljaisuus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Meidän aikuisten sadut ovat tietty selviä klikkihommia ja aina kiehtovia ja addiktoivia. Mutta meidän aikuisten sadut ovat harmillisesti tylsiä ja latteita.

Mitähän jälkipolville kulttuuriperimää ajatellen mahtaakaan jäädä näistä?

Ja mitä me kertoisimmekaan jälkeläisillemme, jos IL ja IS jostain syystä poistuisivat?

Harmillista, että yksi tärkeä ajan hermolla pysymisen takaus ja lähde, MV, eli tuttavallisesti kutsuttu ”mitävittula”, poistui takavasemmalle, kun sen ansiokkaan päätoimittajan rahat on loppu, eikä edes sairausvakuutustakaan hällä ole.

Tauno J. Jokinen

Tämä perinteinen media on aika hakalassa raossa. Tiedon määrä on kasvanut niin suureksi, ettei tiedonvälittäjillä enää osaaminen riitä. Kanavia on tullut lisää erityisesti sosiaalisen median puolelle. Kun itse etsin jotain tietoa, haen sitä somesta enkä suinkaan sanomalehdistä.

Taustalla on myös se, että journalistin ydinosaaminen, eli konekirjoitustaito on tänään kaikilla. Ei tarvitse neljän vuoden ammattikorkeakoulututkinta voidaksen ryhtyä tubettamaan. Toisaalta – konekirjoitustaito ei myöskään ole riittävä ammattitaito ryhtyä toimittajaksi. Pitäisi olla sitä sisältöäkin. Jos koko elämänkokemus on oman kaula-aukon esittelyä, niin siitä kaula-aukosta ne jututkin joutuu kirjoittamaan.

Unto Räsänen

Ulla kuvasi osuvasti aikuisten ”iltasatu-tilannetta”. Kun siihen lisätään aamu TV:n anti, jossa sohvalla rönöttää pari lippis-päistä viihdealan sankaria meille elämän mallia antamassa, niin siitäpä sopiikin lähteä tukevasti ajanhermolla päivän töihin…

Tuomo Hirvi

Voi kun tuota poroporvari sanaa käytettäisiin enemmän. Se kuvaa parhaiten koko tätä mielipuolisuutta mitä Suomi tänään valtaapitäville on. Uutiset ovat mielipiteitä ja rahaa on ettei ”taivu” mutta ”osa kansaa metsikössä puolukoita poimii”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial