Miksi Israel – miksei Venäjä?

Olen pohtinut pohtimasta päästyänikin tätä Israelin valtiota ja sen tolkutonta väkivaltaa. Okei, sitä uhataan. Millä? En tiedä.

Olen pohtinut ja taas pohtinut mikä on Raamatun Israel ja mikä on tämä Netanjahun poliittinen Israel. Miksi Israel? YK:n luomus ja aikaansaannos. Raamatun Israel?

YK turvallisuusneuvosto vihdoinkin kyllästyi tähän poliittiseen, väkivaltaiseen ja sotaa rakastavaan vihollisuuksien ja uhkakuvien Israeliin. Pitkästä aikaa sitä saa mitä tilaa mutta vain poliittisella tasolla. Kukaan ei ole hyökkäämässä häätämään näitä laittomia siirtokuntia toisen maalla.

Miten Venäjän Krimin valtaus eroaa Israelin valtaamista alueista. Miten? Miksi me olemme julistaneet lähes sodan Venäjälle mutta Israel saa hävittää ihmisten asunnot, koulut, sairaalat ja kokonaiset kaupungit ja tapaa sumeilematta eikä joudu vastuuseen. Kukaan ei edes esitä boikotteja. Miksi?

Mikä ero on Israelin väkivallalla, tappamisella ja vaikkapa Venäjän vastaavilla teoilla. Ei mitään eroa.

Mikä oikeus Israelilla on olla piittamatta kansainvälisistä sopimuksista ja mikä oikeus sillä on rakentaa vieraan valtion maalle siirtokuntiin.

Olemme perimmäisen kysymyksen äärellä. Sokaiseeko Raamattu kristityn silmät ja sumentaa aivot?

tuomo

YK:n turvaneuvosto vaatii Israelia lopettamaan siirtokuntien rakentamisen – Yhdysvallat ei käyttänyt vetoa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
23 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Minun nähdäkseni silmitöntä väkivaltaa noilla alueilla harjoittavat muslimit, puukottavat ihmisiä pitkin Israelia, kaivavat tunneleita tappaakseen, pelkästään tappaakseen, ihan vain sen tähden että juutalaiset ovat juutalaisia. Israel on alueen ainoa demokratia. Minusta tuo sinun vihamielisyytesi on vain kaksinaismoralismia. Jos itse eläisimme noiden terroristien keskellä niin keinot olisivat vähissä. Nyt olisi ihan hyvä aika ottaa oppia Israelista sen suhteen, että miten selvitä näiden Allahin sotilaiden kanssa. Ei mulla muuta.
Niin, ja etteikö Jerusalem muka olisi millään muotoa juutalainen kaupunki? Nythän kait YK julisti itkumuurinkin miehitetyksi alueeksi. Kun mm. uusiseelantilaiset ymmärtävät tilanteen niin erinomaisesti, että ovat oikeita ihmisiä langettamaan tuomioita.

Niin, Krimihän on venäläinen. Siellä puhutaan venäjää ja halutaan kuulua Venäjään.

kalevi kauppinen

Mitä tehdä kun lapsi puukottaja tulee kadulla vastaan, pitäisikö paljastaa rinta tai kylki, iske tuohon niin opettajasi ovat sinuun sitten tyytyväisiä.

Kannattaisi tutustua tarkemmin siihen miten lapset koulutetaan vihaamaan juutalaisia jo pienestä pitäen, se on vähän samanlaista kuin aikanaan itäisessä naapurissamme ja nyt Pohjois-Koressa.

Jos Israel toimisi samalla tavalla kuin kuin sen naapurivaltiot niin ei siellä montaa arabia enää olisikaan sotimassa. Israel voi turvata olemassa olonsa ainoastaan ylivoimaisella aseistuksellaan verrattuna arabi valtioihin nähden.

Loppujen lopuksi kaikki menee Raamatun ennustusten mukaisesti, Israel ei tule koskaan häviämään kartalta koska korkeampi voima ohjaa tapahtumia silloin kun aika on. Lukemalla sanaa voimme ymmärtää paremmin myös tämän ajan tapahtumia.

Anne Mikkola

Mitä Israel nyt on tehnyt? Johonkin tiettyyn asiaanko tämä reaktio on? Helpottaisi, jos kertoisit mistä oikein puhut.
Israel kostaa lasten pahat teot ilmeisesti koko perheelle, jyrää suvun talot.

Luulenpa että siinä on joku ns. viisaus. Nimittäin vanhemmat kouluttavat lapsensa väkivaltaisiksi, ja yhteisö tukee. Näinhän tapahtuu nyt Euroopassakin: Kun poliisi menee rikoksen tapahtuessa arabien/muslimien asuttamalle alueelle ruotsalaisessa kaupungissa, siellä on vastassa koko yhteisö lapsineen kivittämässä poliiisia. Media vaikenee näistä, mutta tämä on todellisuutta.

Jos näin tapahtuu Ruotsissa – kukkahattujen emämaassa, niin voi vain kuvitella mitä se merkitsee Israelissa, joka on arkkivihollinen. En ollenkaan usko, että huvikseen tuhoavat ihmisten asumuksia. Siinä on joku logiikka. Rajattomuus näiden poliittisten islamistien ja muiden rikollisten kanssa ei toimi ollenkaan, eivätkä ehdonalaiset sivistyneet tuomiot. Ilmeisesti se mikä toimii – ja ainoa mikä toimii – on kosto rikollisen suvulle. Yhteisöllinen kulttuuri.

Tämmöisiä mietin. Nimittäin asioilla on yleensä syy ja seuraa. Syy löytyy pitkälti myös semmoisesta kielletystä asiasta kuin ”uskonto”… Kalevi on epäilemättä ikävä kyllä oikeassa. EIhän tämä ole kaunista katsottavaa, mutta minkä takia kuuntelet mediaa joka on aina yksipuolinen. Isommat rikollisuudet jäävät siltä aina kertomatta, koska ”kielletty aihe”.

Raamatun Israelko jotain muuta kuin väkivaltakoneisto??? Et ole tosissasi. Etkö ole VT:tä lukenut, vai pyhittääkö sen se, että Jumala käski tappamaan jokaisen naisen ja lapsen ja kaikki mitä tiettyihin ”vääräuskoisiin” heimoihin liittyi. Nyky-Israel on näihin nähden todella sivistynyt. Nehän vievät näitä terroristeja omiin sairaaloihinsa hoidettavaksikin jos ja kun käy huonosti, niin kuin usein tuppaa käymään.

Muuten, kiva kun provosoit keskustelua. Tämä on tietysti varma aihe. Jokainen ottaa puolensa… mutta mitä siitä sitten on hyötyä lopulta, että ottaa puolensa. Taidat olla taiteilija. Yksikin taitelija tuttuni tässä joku aika sitten pisti statuksekseen, että ”tekee kaikkensa tuhotakseen kaiken mikä liittyy suomalaisuuteen”. Ei muuta selitystä. Idea tuntuu olevan sen suuntainen, että kansoilla ei ole oikeutta olla olemassa, muillakaan kuin juutalaisilla.

Anne Mikkola

”Ryöväri on taivaassa, ei yksikään muu ihminen.
Se kuvaa kristityn taikka juutalaisten elämää ajassa ja maailmassa Jumalan valitun kansan osassa. Se on Raamatun Israel. Sen raja on taivaan ja maan välissä.”
En ymmärrä mitä tässä sanot. Mikä se ja mikä ”se”. Mikä raja?

YK:n on menettänyt silmissäni jo jonkin aikaa kaiken uskottavuutensa. Israelia koskevaa uutisointia satuin seuraamaan pari päivää, ja se riitti siihen, että viis veisaan noista ns. uutisista. Israelissa en ole käynyt, enkä tiedä kuvioista menneisyydessä. Mikä niistä ottaa selvää… sen sijaan satuin ekaa kertaa elämässäni seuraamaan netin kautta muutamaa israelilaista päälehteä juuri ennen kuin hyökkäsivät Gazaan. Silloin myös ammuttiin alas se kone Ukrainan päällä. Niin ja seurasin länsimediaa myös. Aivan uskomatonta propagandaa lehdistö oli täynnä. En ollut korviani uskoa. Se jäi erityisesti mieleen, että Israel käytti kuulemma tuota lentokoneen alasampumista hyväkseen ja hyökkäsi Gazaan. Se oli niin täyttä puppua, koska minulle oli selvä jo usea aika ennen koneen alasampumista, että hyökkäys oli alkamassa… kun luin näitä lehtiä. Mutta media kertoi omaa totuuttaan ihan sumeilematta ja systemaattisesti. Ei puuttunut kuin se, että olisivat sanoneet, että Israel ampui alas sen malesialaisen koneen. Eli juu.. sen jälkeen mulle on ihan turha tulla puhumaan jotain jostain YK:sta tai median tiedoista. Media on systemaattisen juutalaisvihamielinen. Se on ainakin selvää faktaa.

Kuten sekin, että nämä puukkosankarit Allahin nimissä puukottelevat ketä sattuu missä vaan.. . ihan tutuilla tavoilla jo meillekin. Ja propagandakoneisto YK:tä myöten vaikenee kaikesta tästä. Syyllinen on aina Israel. Jostain syystä nyt eivät ole keksineet että miten Israel on syyllinen Syyrian sotaan. Sinä keksit että on syyllinen siihen, ettei ole ottanut pakolaisia pienelle maapläntilleen näistä sitä vastaan sotivista uskonlahkoista… shioista ja sunneista. Ikäänkuin ne haluaisivatkaan Israeliin tulla, ainakaan hyvissä aikeissa.

Nythän äskettäin muuten Israelissa määrättiin moskeijoiden yölliset huudot pienemmälle volyymille. Sen seurauksena ilmeisesti polttivat Israelia siellä sun täällä. Jälleen mediamme vaikeni. Pikkasen vaan paloi. Ja imaamit twittereissään ilakoivat ympäri islamistimaailmaa.

Anne Mikkola

Miksi sinä puhut Israelista ikään kuin sen pitäisi olla kristillinen valtio? Israel ei ole kristillinen valtio. Erityisesti EI ole.

Eikä toisekseen ole ollenkaan hyvä, että edes on mitään kristillisiä valtioita. Niistä tulee parempien ihmisten stalinistisia hirmuvaltoja, jos valtaan pääsisivät toteuttamaan Jeesuksen oppeja valtiollisella tasolla. Ihan ensimmäiseksi valtioiden rajat lakkautettaisiin ja kaikki olisivat ihanan tasa-arvoisia kaaokseen ajautuneissa yhteiskunnissa, joissa kaikki mitä oikeasti kristilliseltä arvopohjalta on 2000 vuotta rakennettu menetettäisiin alta aikayksikön.

Anne Mikkola

” Israel Raamatussa on hengellinen kuva eikä sillä kuvata Israelin valtion politiikkaa. ”
Ei kuvata nyky-Israelin politiikkaa? Sitäkö tarkoitat? Minä luin kommenttisi niin, että Raamattu ei kuvaa Israelin sen aikaisen valtion politiikkaa. Tietysti se minusta historiallisesti ottaen kuvaa. Eivät VT:n sodat ole vain jotain proosaa. Kyllä ne pohjautuvat historiaan tai historian tulkintaan, ja juutalaisten silloiseen – ja nykyiseen? – tulkintaan siitä, miten Jahve oli tapahtumia ohjaamassa, tai Elohim tai mitä niitä nyt olikaan.

Anne Mikkola

No eihän siinä mitään jos murha on murha, mutta kun se ei tunnu niin olevan. Kun kerran Israelin valtio on, niin sillä pitää olla oikeus olla olemassa. Nyt naapurit eivät sitä tunnusta, päin vastoin YK:kin rahoituksella poistavat kokonaan jopa kartoistaan. Mikäs tämä sitten on? Minusta on aika ylimielistä olla niin julmetun hurskas, että on varaa mennä juutalaisia neuvomaan ja kehottamaan heitä uhrilampaiksi Jeesuksen nimissä… mikä on kaiken huippu, koska eivät ole kristittyjä.

Sikäli kun ymmärrän, niin sitähän Lähi-idässä juuri on kyse, että sama maa ”kuuluu monelle”, ja yhdessä eivät islamistit sovi juutalaisten kanssa rauhassa asumaan – ihan ideologisesti, koska uskonto.

kalevi kauppinen

Raamattu on yksi kokonaisuus joka käsittelee koko ihmiskunnan matkaa alusta loppuun saakka. Israel on Jumalan silmäterä niin hän sanoo, näin se on uskottava vaikka se tuntuisi kuinka pahalta tahansa.

Jumala lupasi Abrahamille koko maan ja hän pitää lupauksensa, se ei tule muuttumaan vaikka kuinka pitäisimme sitä vääränä.

Arabit eivät ole Saarasta periytyviä vaan ovat palvelijattaren pojan Ismaelin jälkeläisiä, kun taas Iisak oli Abrahamin ja Saaran poika jonka hän sai vanhoilla päivillään. Veljesten tiet erosivat ja viha on ollut siitä lähtien juutalaisten ja arabien välillä, eikä se tule koskaan loppumaan, jaa mistä minä sen tiedän no siitä kun Raamatussa näin lukee.

Olisi hyvä tuntea koraania sen verran että tietäisi mistä on kysymys, rauha on mahdoton vääräuskoisten kanssa joita juutalaiset ovat (sikojen jälkeläisiä). Iranin johto on sen selvästi sanonut että heidän tahtonsa on hävittää koko israelin kansa, vaikea siinä on rauhaa rakentaa.

jhyrsky

Moni ihminen on ajat sitten flipannut muslimi- ja muutenkin uskontokammossaan niin syvälle pimeän pelon puolelle, että faktat himmenevät. Kuulemma Israelin naapurit eivät tunnusta Israelia. Tämä on silkka valhe, koskapa sekä Egypti, Jordania ja Palestiinalaishallinto ovat tehneet sopimuksia Israelin kanssa, joten ne tunnustavat Israelin olemassaolon de facto. Se, mitä ne eivät tunnusta on Äärimmäisen epäselvä ”juutalaisvaltion” käsite, jota Israel itsekään ei halua määritellä. Nämä ovat ihan kaikkien silmien alla olevia faktoja. Vain hysteerisen pelon läpi suodattuva kuva maailmasta estää näkemästä niitä.

Heikki Yrttiaho

Palestiinan itsenäisyyden on tunnustanut 114 valtiota. Muun muassa Suomi, Yhdysvallat ja Israel eivät ole kuitenkaan tätä tehneet. Vuoden 1967 sodan jälkeen Arabiliitto muodosti kolmen ein julkilausuman; ei Israelin tunnustamista, ei rauhaa Israelin kanssa, ei neuvotteluita Israelin kanssa. Julkilausuma on edelleen voimassa. (wikipedia)

Jos ei Israel tunnusta Palestiinaa, niin miten ”jhyrsky” olettaa, että Palestiina tunnustaisi Israelin?

Olen Tuomon kanssa täysin samaa mieltä. ”Politiikka on politiikkaa ja hiiteen uskonnot jos rauhaa rakennetaan.”

jhyrsky

Mukavaahan se olisi, jos uskonto voitaisiin sivuuttaa ”hiiteen” Lähi-idässä mutta se ei ole realismia. Uskonnolliset tunteet määrittävät siellä päätöksentekoa valitettavan voimakkaasti.

Kun puhun ”tunnustamisesta” valtiotasolla, puhun ”de facto”-tunnustamisesta, missä sanaleikit ja verbaaliset hiuksenhalkomiset sivuutetaan, mitkä täytyy de jure-tunnustamisessa ottaa huomioon. Oslon sopimukset on tehty palestiinalaishallinnon ja Israelin valtion välillä, joten molemmat ovat tunnustaneet toistensa olemassaolon. Näin on myös Egyptin (jonka nykyhallinnolle palestiinalaiset ovat kirosana) ja Jordanian kohdalla, joilla on sopimukset Israelin kanssa.

kalevi kauppinen

”Mikä ero on Israelin väkivallalla, tappamisella ja vaikkapa Venäjän vastaavilla teoilla. Ei mitään eroa.”

Mitä väkivaltaa Israel käyttää, onko puolustautuminen tuomittavaa, tässä on kyllä aika paljon asioita vääristelty.

”Mikä oikeus Israelilla on olla piittaamatta kansainvälisistä sopimuksista ja mikä oikeus sillä on rakentaa vieraan valtion maalle siirtokuntiin.”

Ei kansainvälinen oikeus kanna huolta Israelin turvallisuudesta, turvallisuusneuvosto tekee kaikkensa että Arabit saisivat tahtonsa perille, onneksi yhdysvaltain uusi presidentti tekee poikkeuksen Obaman mitään sanomattomaan linjaan, tämän takia Tramp on sanonutkin turvallisuusneuvostoa keskustelu kerhoksi jolla ei mitään ongelmaa ratkaista.

”Olemme perimmäisen kysymyksen äärellä. Sokaiseeko Raamattu kristityn silmät ja sumentaa aivot?”

Raamattu sokaisee oikealla tavalla kristittyjen silmät sillä tavoin että kunnioitetaan Jumalan tahtoa, hän sanoo, joka koskee minun silmäterääni sitä minä en jätä rankaisematta, tämäkin on niin selvästi sanottu ettei siinä ole mitään epäselvää.

Anne Mikkola

Stalinistinen tapa keskustella asioista eli puhutella minua kun sanoin että eivät tunnusta Israelia:
”Kuulemma Israelin naapurit eivät tunnusta Israelia. Tämä on silkka valhe, koskapa sekä Egypti, Jordania ja Palestiinalaishallinto ovat tehneet sopimuksia Israelin kanssa, joten ne tunnustavat Israelin olemassaolon de facto. Se, mitä ne eivät tunnusta on Äärimmäisen epäselvä ”juutalaisvaltion” käsite, jota Israel itsekään ei halua määritellä. Nämä ovat ihan kaikkien silmien alla olevia faktoja. Vain hysteerisen pelon läpi suodattuva kuva maailmasta estää näkemästä niitä.”

Fakta:
” Vuoden 1967 sodan jälkeen Arabiliitto muodosti kolmen ein julkilausuman; ei Israelin tunnustamista, ei rauhaa Israelin kanssa, ei neuvotteluita Israelin kanssa. Julkilausuma on edelleen voimassa. (wikipedia)”

Kiitos Heikki.

Eli vielä rautalangasta tämä toisin ajattelevien mustamaalaamisstrategian sanastoa:
”silkka valhe” ja
”Vain hysteerisen pelon läpi suodattuva kuva maailmasta estää näkemästä niitä.”

Ja siis mitkä olikaan ne faktat, jonka perusteella minut tällaisin värein maalattiin? Yleisenä tämän porukan tavoitteena on mustamaalata, saattaa halveksituiksi ja vaientaa, ne jotka kyselevät jotain mikä ei sovi agendaan. Sivistyksestä tai rauhan rakentamisesta tällaisessa ei tietenkään ole millään muotoa kyse, vaan puhtaasta vihan lietsomisesta. Pyrkimyksestä hallita totuutta. Sitä yhtä ainoaa oikeaa..

kalevi kauppinen

”Israel, Yhdysvallat, Kanada, Egypti ja EU on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen. Kevään 2006 Palestiinan vaalien jälkeen Hamas pääsi hallitusvastuuseen. Sen vuonna 1988 kirjoitettu ja yhä voimassa oleva perussääntö viittaa Israelin valtion tuhoutumiseen ja islamilaisen valtion perustamisen. Kesällä 2007 Hamas ja kilpaileva Fatah kävivät rajuja taisteluita, joiden seurauksena Hamas erotettiin palestiinalaishallituksesta, mutta se sai haltuunsa Gazan kaistan.”
Wikipedia

”Miten se eräs viisas suomalainen niin osuvasti totesikaan, että kaiken perusta on tosiasioiden tunnustamisessa. Mihinkään uskomuksiin, olettamuksiin eikä vastaaviin kannata vedota.”

Juuri näin niin kuin Tuomo sanoo, sama ajatus sopii myös Lähi-Itään, tosiasiat pitää ottaa niin kuin ne ovat, rauhaa ei saada aikaan ennen kuin vihanpito lopetetaan, tähän ei ole ratkaisua näkyvissä vaikka kuinka sitä koetetaan pakko sovittaa joillakin julkilausumilla.

Anne Mikkola

Tervetuloa vaan jhyrskylle foorumille. Profiilissaan voi valita esiintymisnimekseen etunimi + sukunimi – yhdistelmän, mikä on säännöissämme.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial