#MeToo esiintuoma moralismi tuomitsee ymmärtämisen yritykset.

Tai oikeastaan, moralismi haluaa ymmärtää kuohuttavia asioita ainoastaan moraalin puuttumisen tai heikkouden näkökulmasta mikä oikeuttaa ilmiön ja henkilöiden tuomitsemisen eikä ymmärtämisen.

Epäilen sitä että , nyt keskusteltavissa  olevissa tapauksissa  ei kyseessä ole ainakaan tiedonpuute siitä mitä moraali vaatii . Tämän Metoo kampanjan ( joka sananmukaisesti raivoaa Ruotsissa) myötä on häpeäpaaluun ripustettu huomattava määrä julkisuuden henkilöitä. Monet ”paljastetuista” reagoivat julkiripillä , katumuksella ja anteeksipyynnöillä. ( Ilkeänä ajattelen, että tämähän on tunnettu tapa varmistaa uudelleen esiintulo karenssiajan ja TV ja naistenlehti reportaasin jälkeen). Samat julkikset ovat olleet hyvinkin moraalisia omia agendoja niinkuin ilmastokysymykset, tasaarvoisuus ja muu oikeudenmukaisuus taisteluissa. Joten kyllä heilläkin moraalia riittää.

 

Kysymys jota ei tehdä, ehkä siksi että se lähentelee ymmärtämistä ja ymmärtäminen käsitetään vaaralliseksi kun se voi johtaa anteeksiantamiseen ja sormien läpi katsomiseen, on : Mikä on se voima joka saa nämä ihmiset panemaan moraalisen tunotonsa hyllylle vaikka he tietävät tekevänsä hulluuksia?

Vastaus ei todellakaan ole puuttuva moraalitaju, vaan meitä ohjaa , varsinkin alkoholin vaikutuksen alla, toiset ja primitiiviset voimat. Varsinkin naiset haluavat väittää että kyseessä ei ole seksi vaan primitiivinen vallankäyttö. Tämäkin väite on sellainen että se vaatii lisäkysymyksen: Miksi miehet haluavat käyttää voiman antamaa valtaa suhteessa naisiin ,vaikka he tietävätkin vahingoittavansa uhria?

 

Lyhyt vastaus on se , että mies ,jolta puuttuu todellinen aikuisuuden antama pätevyyden tunne, on psykologisesti ja sosiaalisesti impotentti tai pelkää että hänet nähdään sellaisena. Ottamalla vapauksia naisten suhteen, varastetaan itselleen vallan , voiman ja sukupuolisen kompetenssin  tunnetta. Samalla kostetaan naisille se mistä, suhteessa todella päteviin miehiin , asianomainen kärsii: Puuttuva miehinen kompetenssi. Henkilö voi ja joskus onkin sosiaalisesti huomattavassa asemassa ,mutta jos asema ei riitä , niin sitä on jatkuvasti vahvistettava ja se tehdään varastelemalla.

 

Vertauskuvallisesti niin, että muuten varakas mies näpistelee asioita vahvistaakseen kokoelmiansa . Jos hän joutuisi maksamaan sen mitä asiat (suhteet naisiin ja miehiin) maksavat, niin hän pelkää köyhtyvänsä, siis heikkous ,jota hän pelkää,  tulisi pintaan ja hänet olisi paljastettu.

Siis, jos henkilö joutuu tilanteeseen jossa häneltä odotetaan jotakin itsestään antamista ,niin hän on vaarassa joutua paniikkin ,koska hän ei sellaista aidosti osaa. Sosiaalisessa tilanteessa, hänen odotuksensa on olla se jota ihaillaan, ja hän luulee antavansa jotakin takaisin, ottaessaan ihailun vastaan. Tuo ihailun kohteeksi joutuminen luo illuusion siitä,että mitkään sovinnaiset rajat eivät hänelle kuulu ,vaan hän on erikoinen ja  erikoisasemassa kaikkiin muihin nähden.

 

Mutta asiaan liittyy kyllä seksikin. Jokainen on onnistunut lähentely tulee eroottisesti kiihoittavaksi ja se on yksi niitä puolia joka saa hänet jatkamaan. Halu kokea kiihtymys aina uudelleen. Sellaisen kiihtymyksen voi siirtää seksiin partnerinsa kanssa. ( Tämä ei ole millään lailla vain miehinen ilmiö , vaan naiset nauttivat tuollaisesta jännityksestä ainakin silloin kun se syntyy soiaalisesti hyväksytyissä yhteyksissä eikä mene liian pitkälle.) Sukupuolinen potenssi, vaikka varastettu tai toisilta lainattu, vahvistaa miehisyyden tunnetta.

 

Epäkypsyys om meidän osamme.En tiedä siihen kollektiivistä lääkettä.Tehtyä ei saa tekemättömäksi ja kollektiivinen hyvitys naisille on tuskin mahdollista ,joten saame tyytyä siihen ongelmaan   miten nousevaa polvea voisi ohjailla.

Ongelman suuruudesta johtuen kuullostaa ehkä naurettavalta tarjota erästä konkreettista reseptiä: Panna lapset aikaisin 6-8 vuotiaina tanssikouluun. Siellä joutuu väkisikin ruumiilliseen kosketukseen toistensa kanssa. Samalla pojat oppivat sen miten tyttöjä on lähestyttävä (sellaista ei muuten opeteta missään) ja tytöt oppivat miten poikia on otettava huomioon ja/tai miten niitä voidaan pitää välimatkan päässä.  En siis usko millään lailla että unversaalinen moraalikoulutus voisi vaikuttaa tilanteeseen ilman käytäntöä.

Toisaalta on todella hyvä että naistet ovat organisoitumassa. Se on ainoa tapa millä kulttuuria voi muuttaa.Kun miehet törmäävät vastarintaan jossa on voimaa, niin se luo aivan toisenlaista kunnioitusta naisia kohtaan ja hedellmällistä pelkoa siitä että nyt on vastattava teoistaan jos niihin ryhtyy.

Naiset odottavat että miehet omaaloitteelliseti ymmärtäisivät mistä on kyse. Nämä tietyt miehet eivät todellakaan ymmärrä, hehän tarjoavat naisille parasta mitä he tietävät , omaa itseään. Naisten on opittavaa sanomaan että et kyllä tuollaisena kelpaa.

.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
7 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

”Toisaalta on todella hyvä että naistet ovat organisoitumassa.”

Jaa, …

Naiset ovat aina osanneet organisoitua. Se on täysin biologian luoma välttämättömyys miesten ollessa fyysisesti vahvempia. Jo kansakouluajoilta muistan, kuinka tytöt tapasivat ryhmänä kerääntyä opettajan ympärille kantelemaan poikien vallattomuuksista. Silloin ollut edes kyse seksistä, vaan siitä kuka pojista milloinkin erehtyi rikkomaan koulun sääntöjä.

Tässä kättäytymismallissa siis haetaan tukea toisista tytöistä ja vaaditaan auktoriteettia asettumaan tyttöjen puolelle. Aika hyvin tämä on koulumaailmassa onnistunutkin, kun hiljalleen lisääntynyt opettajien poikiin kohdistuva syrjintä seurauksineen alkaa jo uhata yhteiskuntarauhaa.

Sikäli olet väärässä, ettei tässä seksistä ole kyse, vaan vallasta. Patriarkaalinen yhteiskuntamalli halutaan kääntää feministiseksi yhteiskuntamalliksi, Muuten ihan ok, mutta alan olla vakuuttunut, että feministinen vallankäyttö vastuuttomuudessaan johtaa katastrofaalisiin seurauksiin.

Loppuviimeksi tämä Pekka-ja-Susi-ideologia johtaa siihen ettei kukaan auta apua tarvitsevaa naista – ainakaan jos nainen ilmaisee kuuluvansa feministikuplaan tai pyrkii muutoin käyttämään valtaa.

Itse asiassa tämä jo näkyykin tämän päivän työelämässä. Miehillä on omat hyväveliverkostonsa, jossa kyllä osataan vaitonaisesti kaivaa maata sellaisten naisjohtajien jalkojen alta, jotka eivät muutoin pysy ruodussa.

Ei ole sattumaa, että lähes kaikki suuret sotapäälliköt kautta aikojen ovat olleet miehiä. Voittava strategia ei nimittäin ole sellainen, että nokitaan joka suuntaan kanalauman tavoin.

Tuomo Hirvi

Kyllä tässä lähestytään feminismin synkintä keskiaikaa. Mies saadaan näyttämään seksihullulta ja vainoharhaiselta pedolta. Lähestyy mielenvikaisuutta.
Minua ei enää halailla. Akat ja humaanit suvaitsevaisuusintoilijat senkin hullutuksen kättelyineen taitavat olla jopa kirkonmenoih tuoneet. Kohta on liuta miesseurakuntalaisia syytettyjen penkillä.

Siis kohteliaisuudet sikseen. Typerin kampanja mitä tiedän. Nipistelty on minuakin ja halailtu sekä kosketeltu. Onneksi. On kysytty ties mitä.

Tämä tästä feminismistä.

Anne Mikkola

Kun olen niin mökkihöperö täällä, niin se vain mietityttää mitenkö yleistä tämä on naisten keskuudessa?
Joka tapauksessa masentavaa luettavaa ja katsottavaa. Ja pelottavaa. Kun totalitarismi yhdistyy naiseuteen… huh huh.

Anne Mikkola

No niin. Nyt ovat keksineet ratkaisun tähän paisuvaan naisvihaan. Voi elämä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200547899_pi.shtml

Jotkut ovat kuuleman mukaan jo muuttaneet pysyvästi Unkariin. Vielä ilmeisesti huolivat sinne pohjolan sorrettuja asukkaita. Välillä kieltämättä käy mielessä, että voi kun pääsisi tästä jotenkin eroon. Netistä irti pysyminen ei näköjään ole vaihtoehto.

Tauno J. Jokinen

”Ongelman suuruudesta johtuen kuullostaa ehkä naurettavalta tarjota erästä konkreettista reseptiä: Panna lapset aikaisin 6-8 vuotiaina tanssikouluun.”

Joo, Markku luin kyllä tekstisi ja päällimmäisenä jäi mieleen ajatus, että miessukupuoli on jotenkin viallinen. Ei tätä sinun tekstiäsi ikävä kyllä nauramatta (tai itkemättä) lue.

Ongelma ei ole pojissa vaan feminismissä. Vain täydellisesti feministisen maailmankuvan sokaisema ihminen keksii ajatuksen tasolla laittaa 6-8 vuotiaita poikia tanssikouluun, jotta jokin ”suuri ongelma” ratkeaisi.

Tuon ikäiset pojat kuuluu pistää pelaamaan lätkää, painimaan, soittamaan kitaraa ja tekemään muita poikien juttuja. Leikkiköön tytöt Kenin ja Barbin kanssa tanssiaisia.

Onneksi sinne Ruotsiin on tullut niitä maahanmuuttajia, jotka osaavat suhtautua naisiin luonnonmukaisesti.

Anne Mikkola

Hesarissa kasvatustieteiden tohtori sanoittaa aika tylyttäen ”neiti etsivä” -positiosta opettavista naisopettajista. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005461657.html?share=b3c4c281767935f64292af4aabaac2b5

Muuten pääkaupunkiseudulla muistaakseni 4-luokkalaiset eli 10-vuotiaat harjoittelevat tansseja ja osallistuvat sitten johonkin kaupungin juhliin. Sivumennen sanoen miesopettaja-ystäväni oli joku vuosi sitten vastuussa koko ala-asteensa tanssinopetuksesta, ja tuntui olevan vallan tyytyväinen projektiinsa. Ihmettelin suuresti, mutta kai se on uskottava. Itse ajattelin, että onneksi mun aikana ei ollut mitään pakkotanssiaisia. Se nyt vielä olisi puuttunut.
Voi olla, että muistan jotain väärinkin tässä, mutta tuommoinen mielikuva.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial