MENKÄÄ KAIKKEEN MAAILMAAN (17–18.3. 2018)

Kokkolaan suuntautunut Mahdollisuus muutokseen -kampanjaan* liittyvä pieni evankelioimismatka on ohi. Itse olin matkalla lähinnä kartanlukijan tehtävissä. Varsinkin paluumatka illalla ja yöllä Kokkolasta Tampereelle Kaustinen-Vimpeli-Alajärvi mutkaisilla pikkutie osuuksilla lumipyryineen tuntui haastavalta vaikka matkalla puhujana toiminut ugandalainen pastori Medad Birungi ei näyttänyt paljon piittaavan vaan veteli afrikkalaiseen tapaan (?) sikeitä auton takapenkillä. Paperikarttaa tarvittiin, kun matkan koordinaattori Anne Mikkolan (RaTas kristillisen tasa-arvon puolesta) auton uusi navigaattori temppuili. Kotona Tampereella olin yöllä 1.30.

En osaa sanoa, kuinka taivaallinen Isä tällaisilla matkoilla toimii muuta kuin että hän toimii sanansa ja Pyhän Henkensä kautta. Ihmiset eri tilaisuuksissa olivat kuitenkin kosketettuja muun muassa Medadin anteeksiantamukseen liittyvien puheiden kohdalla.

Itse olen oppinut suhtautumaan luterilaisen ”rokotuksen” saaneena tietynlaisella varauksella kiertäviin evankelistoihin koska itselläni on kristinuskon alkutaipaleelta 1980-luvun alusta asiasta myös kielteisiä kokemuksia. Jumalan johdatus ei aina ole sitä, mikä johdatukseksi koetaan tai tunnetaan. Jumala ei koskaan antaudu ihmisen ”talutettavaksi” koska hän on Pyhä ja viime kädessä salattu. Ylpeys (hengellinen ylpeys) on aina kiertävien evankelistojen vaarana ja kiusauksena varsinkin jos heidän julistuksensa alkaa saada kannatusta/näyttää menestykselliseltä.

Medad on ugandalainen pastori, evankelista ja etiikan tohtori, joka on elänyt Ugandassa sotilasdiktaattori Idi Aminin hirmuhallinnon aikaan (1971-1979) ja kokenut siellä kristillisen herätyksen. Aminin valtakaudella murhattiin, kidutettiin ja siepattiin satojatuhansia ugandalaisia. Muun muassa yksi Medadin siskoista murhattiin. Kansanmurhassa tapettiin myös kristillisiä piispoja ja pappeja.

Ihmiselle, kristitylle on annettu tehtäväksi julistaa evankeliumia, hyvää sanomaa syntien sovituksesta ja iankaikkisesta elämästä kaikkialla maailmassa Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyn mukaisesti. Jokainen voi tehdä sitä omalla paikallaan ja omalla tavallaan: julistamalla, palvelemalla, opettamalla, uhraamalla, pappina, lääkärinä, bussikuskina, kaupan kassana, perheen isänä, perheen äitinä jne… Jumalan moninaisten lahjojen huoneenhaltijoina.

* Mission takana on Pohjanmaalla yli 70 suomen- ja ruotsinkielistä kristillistä seurakuntaa yli kirkkokuntarajojen. Seurakuntien tavoitteena on tuoda kampanjan kautta toivoa erilaisten elämänhaasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.

Uusi tie -lehden haastattelu pastori Medad Birungin elämäntarinasta ja anteeksiannon muuttavasta voimasta (29.9. 2017): https://uusitie.com/pastori-medad-birungi-tarkein-tehtavani-olla-aanena-aanettomille/

http://www.mahdollisuus.fi/info/

Blogiin liittyvän kuvasarjan voi käydä katsomassa Facebook-sivullani:https://www.facebook.com/martti.tuure/posts/10204173700019992: 1. ABC Alavus. Keskustelua karismaattisuudesta. 2–7. Meren jäällä vetten päällä (Kokkolan matkustajasatama). Kaarlelan kirkon edustalla (Medad ja allekirjoittanut). 8–9. Kokkolan ruotsinkielisen seurakunnan tilaisuudessa 17.3 (muun muassa Anne ja pastori Jan Nygård). 10–12. Kokkolan kansanlähetyksen tilaisuudessa 18.3. (muun muassa pastori Tuisku Winter). 13–15. Ylivieskan Suvannon kappelilla ja Ylivieskan kirkkopalossa 2015 tuhoutuneen kirkon raunioilla Tuomo Hirven kanssa. 18.3. (Ylivieskassa kävimme missiotapahtuman ulkopuolella, tapaamassa muun muassa Tuomo Hirveä, joka avusti sunnuntaiaamun messussa Suvannon kappelilla. Ylivieskan uusi kirkko on suunnitteilla/rakenteilla).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Joo. Meillä oli Martin kanssa aikalailla paljon keskusteltavaa näistä asioista, eikä saatu käsittääkseni edes mitään erimielisyyttä aikaan.
FB-sivulle tuohon tekstiisi voi muuten laittaa linkin poimimalla postauksen päivämäärää klikattua siitä syntyvän webbiosoitteen eli tämän
https://www.facebook.com/martti.tuure/posts/10204173700019992

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial