Lihaboikotti

Helsingin kaupungin päätös lopettaa liharuokien tarjoilu tilaisuuksissaan. Helsinki tiedotti tiistaina, että sen kokouksissa, seminaareissa ja yleisötilaisuuksissa tarjoillaan jatkossa vain sesongin mukaista lähiruokaa ja vastuullisesti pyydettyä lähikalaa.

Tästä se alkaa, kuka keksii mitä ihmeellisempiä boikotin aiheita. Jos tuo päätös perustuisi edes tosiasioihin, niin siinä olisi jotain järkeä, mutta kun sillä tehdään politikkaa, niin metsään mennään, niin sille ei voi mitään.

On mielenkiintoista seurata, mitä päättäjät keksivät tulevaisuudessa. Ainakin he haluavat lopettaa maatalouden, syrjäseudulla asumisen ja monen muun asian tavallisen ihmisen elämässä. Helsingin päättäjät eivät ymmärrä sitä, jos kotimaassa joku tuotantohaara lopetetaan, niin silloin ruoka tuodaan jostain muualta, vähentääkö se ilman saastumista, kun tavaraa rahdataan tuhansien kilometrien päästä?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
10 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Joo Kalevi. Tämä on vihreää politiikkaa. Tapetaan kaikki mikä liikkuu. Erityisesti lehmillä ei ole oikeutta elämään, sioista nyt puhumattakaan. Mutta siathan ovat aina olleet halveksittuja eläimiä.

Kuuntelin eilen jotain podcastia. En nyt muista kenen, mutta siinä puhuttiin siitä kuinka valtava toinen toistensa halveksunta on levinnyt jenkkilässä.

Viha + Halveksunta -> tulee aika katkeraa soppaa. Tulin itsekin hiukan parannuksenteon äärelle. Olen toki aina puhtaalla vihalla vihannut vihreitä, mutta kyllä, olen myös halveksinut. Se ei hyvä.

Joten nyt on syytä huomata, että onhan se hyvä, että joku huolehtii suomalaisten terveydestä. Esimerkiksi sokerivero olisi oikein hyvä asia. Sokeria ei tarvita mihinkään, paitsi aroniahilloon. Tämän parempaan vihreiden kehumiseen en tässä kiireessä löydä sanoja. Täytyy harjoitella. Onhan vihreätkin ihmisiä.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Anne Mikkola

Anni – ei Anne… Iso ero.

Tauno J. Jokinen

Olisi varmaan ihan hyvä idea ruveta myymään grillimakkaraa ja lihatuotteita kadulla kaupungin edustystilojen edessä.

Anne Mikkola

Tässähän olisikin todellinen nuorten tilaa ja jopa mielenterveyttä parantava innovaatio. Liikkuvia makkarakioskeja, jotka liikkuisivat koulujen ja edustustilojen edessä. Oikeasti, jos nuorten ei tarvitsi hakea karkkia ja energiajuomaa kaupasta välitunnilla, vaan saisivat kunnon makkaraa, sillähän olisi valtava vaikutus talouteen, terveyteen ja vaikka mihin.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Anne Mikkola

Jaahas, että kaupungin tilaisuuksissa ei saa laittaa edes kahviin maitoa.

Minkälaisia totalitaristisia ihmisten alistajia siellä on päättäjinä. Kas kun eivät kieltäneet kahvia. Ilmeisesti juovat sitä mustana tai jonkun kauralitkun kanssa, ja kaikkien pitäisi noudattaa heidän tapojaan. Tulee mieleen P-Korea, jossa kaikilla pitää olla johtajan kampaus.

Ulla Tuominen

Olakseni rehellinen, minulle on ihan samantekevää mitä Helsingissä syödään ja millä hyvä kahvi pilataan. Pääasia, että ”elää onnellisena eikä kuoltuansa kummittele” (VH)

Raakakahvi tuodaan laivalla pääosin Etelä-Amerikasta. Kasvatuskin on sitten oma lukunsa. Minkä kokoisen hiilijalan jälki siitä mahtaa kaikkiaan syntyä? Ehkä sekin katoaa, kun sekaan lorauttaa vähän kauramaitoa? Mitähän jos Helsingissa kiellettäisiin kahvin juonti kokonaan? Onhan sitä ennenkin historian kuluessa kokeiltu.

Tauno J. Jokinen

Pääkaupunkiin pitäisi järjestää suuri mielenosoitus. Jos vaikkapa 1000 maanviljelijää ottaisi jokainen yhden lehmän lieassa mukaansa ja kävelisivät rauhallisesti Mannerheimintietä kauppatorille ja takaisin niin, että Helsinkiläisetkin hieman saisivat näkökulmaa maatalouteen. Matkan varrelle voisi pystyttää muutaman ruokintapisteen ja pari käsilypsynäytöstä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial