Lehtikatsaus. Seurakuntalainen

Lyhyesti Seurakuntalaisesta

”Lähetyshiippakunta: Jumalanpalvelus on kristityn perusoikeus” 29.3.

Tiedotteen kirjoittanut Risto Soramies sanoo, että on kristityn luovuttamaton oikeus päästä osallistumaan säännöllisesti jumalanpalvelukseen. Kirkkoon siis pitäisi päästä, vaikka vähän kaikkialle muualle rajoitetaan pääsyä. Tässä tulee myös mieleen ”uskonnonvapaus”, mikä meillä Suomessa on. Lapsella ei ole oikeutta erota kirkosta alle 18-vuotiaana, mikäli vanhemmat eivät allekirjoita paperia. Lapsella ei ole uskonnonvapautta, vaan kirkossa on oltava täysi-ikäisyyteen asti. Missä toteutuu LAPSEN perusoikeus?

”Piispat pääsiäistervehdyksessään: Pääsiäisenä iloitsemme Jeesuksen ylösnousemuksesta” 29.3.

Kaikki tietävät ns. leipäpapit. Nämä eivät usko, mutta lausuvat taikasanat ja syöttävät ja juottavat Jeesuksen ruumiin ja veren, kun siitä palkkansa saavat. Piispojen on oltava uskossa ja vahvassa sellaisessa. Se, että on teologian tohtori, ei vaikuta magiaan uskomisessa. Jeesus ylösnousi, kun kerran niin on Jumalan sanassa sanottu ja sillä siisti, vaikka biologia, fysiikka ja terve järki sanoo muuta. Mielenkiintoista vielä se, että pääsiäinen Raamatussa ja kristinopissa tarkoittaa kahta tyyten eri asiaa. Sattumaa? Suunniteltua?

”Tuomas Enbuske kertoo janonneensa hyväksyntää vuosia – ´Halusin olla älykkäämpi kuin Jumala´” 29.3.

Seurakuntalainen -lehti harrastaa klikkiotsikointia. Tuomas Enbuske oli tietty jo nuorena älykäs, mutta ylinäppärä, kuten nuoret älyköt tahtovat olla. Hän piti jutun mukaan Jumalaa järjettömänä ajatuksena – mutta halusi olla älykkäämpi kuin tämä… Pikkuvanhan älyllinen nyrjähdys, mutta uskon puolesta agitoiva lehti sai tuosta lausahduksesta kätevän otsikon – jokainenhan ymmärtää, että kyseessä on älytön ja absurdi ajatus, jolle voi vähän hymähtää. Enbuske vain tuskin ajatteli noin enää murrosiän jälkeen.

”Uskonnottomuus yleistyy Yhdysvalloissa – enää alle puolet amerikkalaisista kuuluu johonkin kirkkokuntaan” 30.3.

Uskonnottomuus lisääntyy länsimaissa ja ylipäätään maissa, joissa hyvinvointi on saavuttanut tietyn tason. Kristinusko leviää nykyisin vain tietämättömyyden leimaamilla alueilla kuten Afrikan eri osissa ja Kiinassa. Suomessa kirkkoon kuulumattomuus on nyt tasolla jotain 68 % ja lisääntyy koko ajan, mutta lievästi kiihtyen. Erotahti pysyy tasaisena ja lapsikasteet vähenevät vähenemistään. Uskonnottomia eli tapakristittyjä kirkkoon kuuluvista lienee varmaan jotain puolet. USA:ssa, jossa ei presidentiksi pääse, ellei ilmoita uskovansa kaikkivaltiaaseen Jumalaan, on kansan maallistuminen ollut yllättävän nopeaa. Ja kuten odotettua ja Suomessakin, on sekularisaatio nopeinta milleniaaleissa. Vuosina 1981–1996 syntyneistä vain reilu kolmannes enää kuuluu johonkin uskontokuntaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Mää en kanssa jaksa ymmärtää noiden uskonnollisten johtajien ja etenkin fundis-kannattajien vallanhimon heijastumaa että heillä edelleen olisi yhteiskunnassa erilaisia muun lainsäädännön ohittavia privileigioita. Että koronan torjuntasuosituksia ja määräyksiä ei muka tarvitsi noudattaa uskonnonvapauden nimissä. Voi Herra tule ja puserra tätä logiikkaa. Onhan meillä lain antama suoja yhdistymis- ja kokoontumisvapaudellekin ja ammatinharjoittamiselle , mutta silti yhdistykset eivät saa pitää yli 6 hengen kokouksia eikä kohta niinkään pieniväkisiä, puhumattakaan että kapakat pidetään kiinni. Jumalanpalvelusten muutaman viikon väliin jättämisessä ei kukaan menetä olennaisesti mitään taloudellistakaan, päinvastoin kaikki säästävät, köyhät kolehtipenninsä ja kirkot pyhä- ja ylityökorvauksissa ja lämmityskuluissa. Sielunhoito hoituu kyllä puhelimellakin ja verkossa teams-yhteyksin.
https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Viimeksi muokattu 14 päivää sitten by Seppo Heinola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial