Lehmäteologinen jumalanpalvelus

Aloitin tämän lehmäteologisen sarjan vähän vitsillä ja reagoiden Kari Kuulan lehmäaiheisiin kannanottoihin, mutta niin kuin usein tapahtuu, merkittävät asiat tulevat tietoisuuteen hiukan myöhemmin. Nytkin vanhoja valokuvia katsellessa huomaan, että niissä on aikalailla lehmiä, eikä vain lehmiä, vaan jopa lehmien kanssa toteutettu jumalanpalvelus.

Lehmäteologia on siis ollut jo vireillä vuosikausia.

Joskus muinoin kun luovuin melko lailla kokonaan kristikunnan kirkollisista menoista, menimme yksi kesäsunnuntai Merin kanssa pitämään lehmäjumalanpalvelusta. Meri otti haitarinsa mukaan ja varmaankin minulla oli virsikirjat mukana, siltä varalta että suvivirren sanat olisivat menneet sekaisin.

Tässä Meri toimii kanttorina, ja alakuvassa näkyy maisema jumalanpalveluspaikalta. Olin huomannut että lehmät tulivat hyvinkin uteliaasti luokse ja jäivät kuuntelemaan jos niille kävelylenkillä hiukan lauleli, joten ajattelimme pistää vähän menoja pystyyn.

Tällä kertaa tuuli oli vastainen. Ehkä ne eivät kuulleet menojamme tai sitten ne pitivät menoa turhan mielenkiinnottomana. Jokunen tuli vähän lähemmäksi, mutta valtaosa luimuili tuolla kauempana.

Ehkä ensi kesänä uudelleen, mutta voi myös olla, että tällainen liturgia oli teologisesti ottaen hiukan nurinkurinen.

Palaan lehmäteologisten sakramenttien raamatulliseen perustaan tuonnempana.

Kuvat: 29.5.2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
6 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Jaa, …

Niin se taitaa olla tuolla kansankirkossakin. Muutama hassu utelias voi olla myös yleisössä, mutta suurimman hengellisen annin saavat kokea kanttori ja kappalainen.

Viimeksi muokattu 2 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Markku Hirn

YouTubessa on useampia videoita siitä kuinka eläimet mielellään kuuntelevat musiikkia. Teidän olisi ehkä pitänyt odottaa sitä että lypsyaika lähenee ja sijoittaneet itsenne lähelle lypsypaikkaa.

Markku Hirn

Musiikin laadussa ei tietenkään ollut mitään vikaa?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial