Laskelma

Suomen taloudellisen itsenäisyyden menettämiseen tarvitaan eduskunnassa siis nyt 2/3 enemmistö äänestäneistä. Ilouutinen tosiaankin.

Kokoomus (38 edustajaa) ei äänestä ryhmänä, mutta Wille Rydman ja Janne Heikkinen sanovat kuitenkin äänestävänsä vastaan , jolloin äänestämättömiä olisi maksimissaan 36 kansanedustajaa.

Jos loput 164 äänestävät, tästä 2/3 on 109,3. Jos ihmisiä ei silvota osiksi ja tuo pitää olla täysi (?), se tarkoittaa että Eduskunnasta pitäisi löytyä 110 edustajaa Suomen veronmaksajien miljardien luovuttamiseksi Euroopan rötöstelijöille.

Paljonkos niitä luovuttajia sitten maksimissaan olisi? Lasketaan. Kepusta Hoskonen on ilmoittanut olevansa kovinkin kovaäänisesti taloudellisen itsenäisyyden luovuttamista vastaan. Jos Hoskonen, Rydman ja Heikkinen lasketaan puolueidensa ”pettureiksi”, mutta kukaan muu ei luistaisi, eikä kukaan olisi sairaalassa teho-osastolla tms, saataisiin 116 edustajaa äänestämään ns. Elvytyspaketin puolesta.
Oletan tässä että Persut, KD, Harkimo ja Turtiaisen puolue ovat kaikki yksimielisesti itsenäisyyden säilyttämisen puolella, eikä siellä ole kellään haluja muuhun.

Näillä oletuksilla 7 edustajaa tarvitaan Kepusta, Kokoomuksesta, Vasemmistoliitosta, Demareista, RKP:stä tai Vihreistä luistamaan itsenäisen suomalaisen päätöksenteon puolelle. Mahtaisivatko löytyä?

Onko tietoa..

Päivitän tähän:

28.4. Terhi Koulumies (kokoomus) sanoo äänestävänsä EI, muuten ei saa unta.

Tämä blogi on jatkoa keskusteluun muinaisen Taunon blogin yhteydessä täällä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
21 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Juha Hyrsky

Tässähän ollaan tämän sivuston ytimessä eli keskustelussa kristillisestä maailmankuvasta tässä ajassa. Populismin harha on tietenkin se, että parilla lauseella saadaan luotua tuhansille höynäytetyille kuva siitä, että rahaa syydetään jonnekin, mitään ei saada vastineeksi, jokaisen pitäisi brexitin tyyliin paeta omiin nurkkiinsa jurottamaan ja miettimään kansallisen ”vapaan päätöksentekonsa”ideaa, koska näin ”kansa” haluaa.

Mutta näinhän se ei oikeasti mene. Suomessa on onnellisia ihmisiä 80% ja 20 % persuja. Enemmistö onneksi tajuaa asioita kun hakkaraishemmot viinahuuruissaan luovat rinnakkaistodellisuutta valtaanpääsyn himon kiimassaan.

Mitä tällä on tekemistä kristillisyyden kanssa? No mitä Jeesus sanoi? Antakaa keisarille keisarin keskustelu ja Jumalalle hänelle kuuluvat asiat. Kyllä Jumalaa valheen ja vallan välinen keskustelu kiinnostaa.

Tauno J. Jokinen

Suomessa on onnellisia ihmisiä 80% ja 20 % persuja.

On hienoa olla Persu, …

Muistan kun minun nuoruudessani puhuttiin ”onnellisista” ihmisistä. Ehkäpä tänä päivänä voitaisiin todellakin puhua kristillisyydestä – ”Noo, se nyt on vähän sellainen kristillinen.”

Persuja kohtaan on aika paljon ennakkoluuloja, kuten Juhakin viittaa viinanhuuruihin – ”Kännissä kuin Paavo Arhinmäki – potkii autoja kadulla ja on sekaisin kuin seinäkello.”

Todellisuudessa nuorten, korkeakoulutettujen ja omillaan toimeentulevien miesten joukossa Perussuomalaiset on ylivoimaisesti eniten kannattajia keräävä puolue.

Eilisen uutisen mukaan varusmiehet pääsevät tulevissa vaaleissa äänestämään kasarmilla. Tästäkin joukosta lähes puolet on meitä isänmaallisia perusuomalaisia.

En yhtään ihmettele, että kommunisteja ja muuta vihervasemmistoa isänmaallisuus ahdistaa – niin se ahdisti silloinkin kun Terijoen hallituksen kannattajat liittyivät yhteiseen rintamaan Stalinin kanssa. Joku minunkin sukulaisistani lähti silloin Vienan Karjalaan palvelemaan suurta aatetta, mutta päätyi ikävä kyllä ammutuksi teloituskomppanian edessä – ihan varmuuden vuoksi kuten Stalinilla oli tapana sanoa.

Tähän itse Annen esittämään kysymykseen sen verran, että Kokoomus taitaa olla vähän onnellinen ja nukkua tässä asiassa onnensa ohi. Voi toki olla, että pyrkivät neuvottelemaan aiheesta pääministerin kanssa ja saavuttamaan itselleen jotain etua, mutta Kokoomus nyt myisi ulkomaille vaikka Suomen sähköverkon, jos joku vain ostaisi. Varmaankin Kokoomus myy mielellään valtion rahatkin ulkomaille isolla alennuksella, kunhan saa kaupasta provikat.

Mielenkiinnolla seuraan myös tuota Keskustapuolueen paniikkia. Hallitukseen menemisen ideahan oli saada aikaan maakuntasote ja paljon hyväpalkkaisia virkoja keskustavaikuttajille. Nyt näyttää uhkaavasti siltä, että kannatuksen murentuessa maakunnat menevätkin perussuomalaisille eikä kansanedustajanpaikkaakaan ole saatu varmistettua.

Kepu pettää aina – tässä on se yllätyskortti. Jos hallitus kaatuu, Keskustapuolue voi asettua isänmaataan rakastavien suomalaisten puolelle ja kaataa tämän Sanna Marinin petoksellisen vallankaappausyrityksen Suomen kansalta Brysselin komissaareille – huomaatteko muuten miten Brysseli ja Russia ovat samankaltaisia sanoja – molemmilla on sama lukuarvo 999 ja jos sen kääntää oikeinpäin niin arvatkaa mitä tulee…

Jos itse olisin poliitikko pelaisin nyt aikaa ja viivyttäisin tukipaketista äänestämistä niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Voihan olla, ettei Saksankaan perustuslakituomioistuin purematta niele tätä vallankaappausyritystä.

Viimeksi muokattu 7 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Seppo Heinola

”Eduskunnasta pitäisi löytyä 110 edustajaa Suomen veronmaksajien miljardien luovuttamiseksi Euroopan rötöstelijöille.”

Niin, kyllähän se olisi isänmaallisempaa säästää/osoittaa nämä miljardit kotimaisille ’rötöstelijöille’, jotta nämä voisivat siirtää ne sitten veroparatiiseihin ulkomaille siellä edelleen sekä koti- että ulkomaisten rötöstelijöitten käyttöön 🙂

Viimeksi muokattu 7 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Tauno J. Jokinen

Niin, kyllähän se olisi isänmaallisempaa säästää/osoittaa nämä miljardit kotimaisille ’rötöstelijöille’, …

Sekin vaihtoehto on olemassa, että annetaan suomalaisten veronmaksajien itse pitää omat rahansa. En oikein jaksa uskoa, että verottajan kautta kulkeva raha lopulta päätyy yhtään sen parempaan käyttöön, kuin ihmisten itsensä ohjailemat rahavirrat. Verottaja vain ottaa siitä rahan ohjailemisesta oman provisionsa hallintohimmelin pyörittämiseen.

Tottakai me tarvitsemme myös yhteiskunnan ylläpitämiä palveluita, mutta en usko, että esimerkiksi peruskoulunopettajan tai sairaanhoitajan saamat palkkarahat mihinkään mafiosoille päätyvät – ellei niitä kierrätetä Brysselin kautta.

Ikävimmät esimerkit ryöstökapitalismista löytyvät valtion omistamien yritysten touhuista – Finnairille miljardi ja koneet on kuitenkin jossain Caymans-saarien veroparatiisissa, Nesteen tehdas Suomesta Rotterdamiin, Fortumin sähköverkot pääomasijoittajille, …

Yki Räikkälä

Entä ne yksityiset firmat joista osa miljoonaosinkoja omistajilleen maksavia suuryrityksiä, jotka saavat vuosittain yhteensä miljardeja yritystukea? 2010-luvun aikana 22 miljardia yhteensä. Ryöstökapitalismia jos mikä. Jos yksittäinen UPM tjms. ei kuittaisikaan samaa kuin Finnair, on yhteispotti moninkertainen kuin valtion omistamien yritysten saamat tuet.

Valtion omistamat yritykset ovat myös maksaneet hyvästi osinkoja valtiolle. Se on kyllä selvää, että valtion omistajaohjaus kuuluisi vitsikirjaan. Nämä tekevät mitä tekevät arkailematta. Myyvät sähköverkon veronkiertofirmalle, vievät infraan kuuluvia toimintoja ulkomaille jne. Sikäli kyllä pitäisi pitää kaikki ns. luonnolliseen monopoliin ja infraan kuuluvat yritykset tiukasti valtion täydessä omistuksessa ja alaisuudessa.

Ulla Tuominen

Eiköhän lopputulemassa ole niin, että nämä velkarahoitetut miljardit maksavat aivan tavalliset suomalaiset veronmaksajat, ne palkansaajat, jotka eivät voi piilottaa tulojaan. Niitä maksavat pieni- ja keskituloiset, joita kansasta on enemmistö, ne joiden on pakko syödä pysyäkseen hengissä ja pakko maksaa mm. yhtä Euroopan korkeimmista ruuan arvonlisäveroista. Suomessa erilaisten verojen osuus ruuan hinnasta on tällä hetkellä 45%.

Tauno J. Jokinen

Entä ne yksityiset firmat joista osa miljoonaosinkoja omistajilleen maksavia suuryrityksiä, jotka saavat vuosittain yhteensä miljardeja yritystukea? 2010-luvun aikana 22 miljardia yhteensä.

Nämä isot yritykset maksavat veroja todella isoja summia, eivät ne millään yritystuilla pyöri. Merkittävin verokertymä yhteiskunnalle syntyy yritysten maksamien palkkojen kautta, jotka verotetaan moneen kertaan, kun rahoja käytetään. Liikevaihdosta yleensä neljännes maksetaan palkkoina ja osingot pyörivät aivan prosentin ja sen osien suuruusluokassa.

Nämä yritystuet menevät suurimalta osin tempputyöllistämiseen ja tempputyöllistettyjä hyödyntäville huijareille. Näiden yritystukien haaliminen on nykyisin monen yrityksen pääelinkeino.

Tuosta infran omistamisesta olen kanssasi täysin samaa mieltä. Nykyisin näitä asioita ohjaa enemmän ideologiat kuin ymmärrys asioista – ikävä kyllä. Aina löytyy kuitenkin joku ulkomainen sijoittaja, joka ymmärtää rahan päälle kun tyhmeliinit sitä jakavat.

Vastuullisinta raha on perheyrityksissä, jotka pyrkivät pysyvyyteen pikavoittojen sijaan.

Yki Räikkälä

Verojen maksu on normaalia yrityksille kuten meille kaikille. Tosiasiassa firmat kuitenkin kykenevät järjestelemään tulostaan niin, että firman omien verojen maksu minimoituu. Samoin omistajat. Joillakin osinkotulot ovat satojakin tuhansia. Todellinen pääomaveroprosentti on runsaasti alle ne nimelliset, 30 ja korkeammassa luokassa 34.

Samalla nämä suuryritykset tekevät hyvää tulosta. UPM:kin nyt 280 miljoonaa ekalta kvartaalilta. Kesko ja OP julkistivat juuri nekin rohevat kvartaalitulokset.

Viimeksi muokattu 7 kuukausia sitten by Yki Räikkälä
Tauno J. Jokinen

Joo, …

Aika hyvin firmat pystyvät tulostaan järjestelemään. Kuten sanoin, palkkavero ja arvonlisävero ovat niitä merkittävimpiä tulovirtoja, joita yritystoiminnan kautta yhteiskunnalla syntyy.

Keskon ja UPM:n osakkeita minulla muistaakseni onkin. OP ei taida jakaa osinkoa omistajilleen. Pääomatulot on teema, josta on aiemminkin keskustelu. Suurin ongelma siinä suhteessa on sijoittajien uhkapeli osakkeilla, joka saattaa vielä synnyttää isojakin ongelmia.

Todellisesta yritysten tuloksesta osinkoina saatavat pääomatulot eivät loppujen lopuksi ole merkitykseltään isokaan juttu.

Tauno J. Jokinen

Perinteiset perheyritykset ovat yleensä parasta A-luokkaa toimijoina. Tuo meidänkin firma työllisti liki 40 vuotta ihmisiä ja sille löytyi nyt sitten uusi omistaja joka jatkaa liiketoimintaa. Ykin mainitsemia tukirahoja ei ole näkynyt ja kaikki tehty tulos näkyy veroilmoituksessa.

Sieltä on vuosittain saanut pikkaisen pääomatuloa – neljännesprosentin verran liikevaihdosta, kun palkkoja on maksettu tuo jo mainittu neljännes.

Oma lukunsa on sitten monimuotoiset sijoitusyhtiöt, jotka eivät oikeasti tee mitään, eivätkä työllistä ketään. Nämä firmat ovat usein olemassa pelkästään. verojen välttelyä varten tai sitten yritystukia kerätäkseen.

Joillain virkamiehillä on toki omia yrityksiä, jotka tekevät pikku palveluksia yrityksille ja joiden avulla voi hiukan hankkia mikkihiirirahaa EU-projekteissa, kun sellaista rahaa tarvitaan.

Tauno J. Jokinen

Sehän se temppu olisi, kun äänestyshetkellä 10 kokoomuslaista painaisikin ”ei”-nappulaa.

Tauno J. Jokinen

Nuorin tytär aloitti osa-aikatyöt Bottalla pari viikkoa sitten ja nyt jo hankki osakunnalle tuottoisan vuokralaisen.

Ehkäpä meikäläinenkin nyt alkaa pysyä informoituna politiikan peliliikkeistä, kun tyttären työmaaruokala on Manalassa, eli Kokoomuksen puoluetoimiston alakerrassa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial