Lain täyttämisestä – globaalisti vai paikallisesti

”Tämän päivän Jumalan hylkäämät yrittävät häivyttää Raamatusta koko Vanhan Testamentin keskeisimmän sanoman – Jumala vihaa kaikkia vieraita kansoja. Ei Jeesus tätäkään lakia tullut muuttamaan vaan täyttämään sen.”

Tämä Tauno J. Jokisen lausuma pysähdytti minuakin, sen lisäksi että sai aikaan keskustelua Joulusaarna-blogissa. Onko Raamatun Jumala todellakin persujen Jumala? En ollut koskaan aiemmin ajatellut lain täyttämistä tässä asiassa.

Jeesus käski huseerata ensin omien keskuudessa, mennä sitten Samariaan (siihän lähelle) ja sitten vasta pidemmälle maailmaan. Siinä on viisautta… Mitä hyödyttää mennä pelastamaan terroristeja velkarahalla ikävistä olosuhteista ulkomaiden leirillä, kun monet omat vanhukset ovat sitäkin pahemmissa olosuhteissa ns. ”hoivakodeissa”. Tämä on sitä lain täyttämistä, mitä Jeesus tuli tekemään.

Ei muita kansoja pidä vihata. Ne on yhtä arvokkaita kansoja kuin omammekin, yksi niistä jopa Jumalan ns. valittu kansa. Meille on kuitenkin annettu tehtäväksi hoitaa oman kansan asioita. Niitä ei nimittäin hoida kukaan muu. Jerusalem ensin. Sitten vasta voi lähteä pelastamaan ihmisiä toisaalla.

Muinaiset juutalaisheimot opettelivat elämän Jumalaa peljäten, eikä ollut syytä sotkeutua muiden kansojen synteihin, lasten uhraamisiin ja muita kummallisuuksi vaativiin vieraisiin uskontoihin. Omissakin oli tekemistä. Näinkö?

Mutta entäpä sitten Pariisin ilmastosopimus? Nykyään tarvitaan globaalia yhteistyötä globaalien ongelmien ratkaisemiseksi. Eihän sellainen itsekäs kansallisvaltio meininki sovellu enää?

Yllättävää kyllä suomalainen nobelisti Bengt Holmström, joka on viettänyt ison osan elämästään taloustieteen professorina MIT:ssä jenkeissä totesi joku päivä sitten Kirsi Pihan podcast-keskustelussa, että ei oikein usko että Pariisin ilmastosopimusten kaltaiset ideat kantavat. Hänen mukaansa on lähdettävä pienemmästä. Greta on parempi kuin Pariisi.
Kannattaa kuunnella.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
31 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Joo, Anne, …

”… nobelisti Bengt Holmström …”

Meillä on lapuuden peruja sellainen tiedostamaton ajatusmalli siitä, että isä ja äiti hoitavat asiat, joita itse ei osaa eikä ymmärrä. Tämän mallin peruja on kaipuu jonkinlaista sotilasliittoa, kansainyhteisöä, YK:ta, EU-parjamenttia ja ”ilmastospimusta” kohtaan, joka ratkaisi elämään ja ihmisyyteen liittyvät ongelmat – ei ratkaise.

Sama kuvitelma koskee yrityksiä, joiden norsunluutorneissa kuvitellaan synnytettävän voittavia strategioita – ei synnytetä. Voittavat strategiat nousevat etulinjan ihmisistä esimerkin voimalla huolimatta norsunluutorni-ihmisten jatkuvasta tyhjännysväämisestä.

Heikki Hursti ruokkii kolme kilometriä pitkän leipäjonon verran ihmisiä samaan aikaan, kun hallitus jakaa joululahjarahoja maahanmuuttajien kotouttamiseen ja roudaa Suomeen terroristeja.

Tämä meidän hyvinvointivaltiomme tarvitsee enemmän Heikki Hurstia, kuin maamme hallitusta. Tämä ovat huomanneet myös ne, jotka antavat äänensä Mestari Halla-aholle.

Viimeksi muokattu 25 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Tapio Tuomaala

Tauno: ”Sama kuvitelma koskee yrityksiä, joiden norsunluutorneissa kuvitellaan synnytettävän voittavia strategioita.” ja sitten lisää ”Heikki Hursti ruokkii kolme kilometriä pitkän leipäjonon verran ihmisiä samaan aikaan”.

Heikki Hursti ei ruokkisi omilla tuloillaan kovin montaa suuta, vaan hän jakaa sitä eteenpäin, mitä yritykset norsunluutorneissaan antavat lahjoituksina, kuten kaupat ja yksityiset ihmiset.

Tauno: ”antavat äänensä Mestari Halla-aholle.”

Taunon palvonta on mennyt niin pitkälle, että kirjoittaa mestarin isolla ämmällä, kuten Jumala. Jeesus kielsi kutsumasta itseään mestariksi. On ilmeistä, että Halla-aho nauttii mestariksi nostamisestaan.

Kun nyt tuli Hursteista puhetta, niin Veikko Hursti, persujen kannattaja, irrotti itsensä puolueesta, koska persut hallituksessa ruoskivat köyhiä ja sairaita ja antoivat lisää rikkaille, huhtasaaret ja hakkaraiset. Onko siis oilkein, että persuideologistit lausuvat Hurstin nimen propagandassaan?

Tauno J. Jokinen

”Heikki Hursti ei ruokkisi omilla tuloillaan kovin montaa suuta, vaan hän jakaa sitä eteenpäin, mitä yritykset norsunluutorneissaan antavat lahjoituksina, kuten kaupat ja yksityiset ihmiset.”

Sinulla on Tapio poikkeuksellisen heikko luetun ymmärtämisen taito.

Vertaan Hurstin toimintaa tässä hallituksen toimintaan todetessani, ettei hallitus ole saanut aikaan yhtään mitään suomalaisten leipäjonojen suhteen. Mieluummin elvistelevät naistenlehtien muotikuvauksissa, kuin auttavat ihmisiä jotka ovat nälissään.

Kauppiaat ja muut pienyrittäjät eivät ole niitä norsunluutorneista maailmaa tähyileviä feministiekopiipertäjiä, jotka lentävät yksityisellä suihkarilla Brysseliin vastustamaan turveyrittäjien ja turkistuottajien elnikeinonharjoittamista.

Tapio Tuomaala

Tauno: ”Vertaan Hurstin toimintaa tässä hallituksen toimintaan todetessani, ettei hallitus ole saanut aikaan yhtään mitään suomalaisten leipäjonojen suhteen.”

Vertaat populistisesti ottamatta huomioon, että leipäjonoja on ollut niin kauan kuin muistan. Leipäjonoja oli silloin, kun persut olivat hallituksessa, mutta eivät sanoneet mitään, vaan ottivat köyhiltä ja jakoivat lisää rikkaille Sipilän käskystä.

Kun nykyinen hallitus antoi koronalisää 75 euroa TOIMEENTULOTUKEEN, niin persut sitäkin vastustivat. Syynä se, että sitä saavat mamut ja siksi se piti yrittää evätä suomalaisilta köyhiltä, juuri niiltä, jotka seisovat leipäjonoissa. Tästä tuesta oli keskustelu YLEN ajankohtaisohjelmassa, jossa Li Anderson tyrmäsi Riikka Purran perustelut totaalisesti, Siitä näki, miten pihalla persujen kansanedustajat ovat. Purra on sentään fiksuimmasta päästä ja esiintyy monasti persujen inhimillisenä kasvona. Silti floppi.

Kalevi Kauppinen

Jumala on myös persujen Jumala, ei heitä voi sulkea pois vain sen takia, että he ovat pesusuomalaisia. On ikävä, että persuihin kuulujat leimataan ymmärtämättömiksi ja epäkelpoisiksi maamme rakentajiksi.

Kukapa olisi uskonut Soinin alkuajoista, että joskus puolue on suurimpien puolueiden joukossa. Ei niin paljon ihmisiä voi olla väärässä, jotain meidän yhteiskunnassamme on pahasti vialla.

Seppo Heinola

Oletko kuuluut Kalevi sanontaa: ”Joukossa tyhmyys tiivistyy”. Enemmistö voi ja on voinut olla ihmiskunnan historiassa useinkin väärässä,sillä esim Saksan kansan suuri enemmistö kannatti Hitleriä.

Tauno J. Jokinen

Seppo, …

Postmodernissa maailmassa totuus, oikea ja väärä ovat sosialisia konstruktioita. Hitler oli väärässä, koska hävisi sodan, Stalin oli oikeassa, koska voitti sodan. Hitler-kortin käyttäjämistä pidetään nykyisin iso-ahven argumentaatiovirheenä.
Hiroshiman ydinpommin määräsi räjäytettäväksi demokraattisen puolueen presidentti Harry S. Truman. Koska Yhdysvallat voitti sodan Trumania ja Yhdysvaltojen demokraattista puoletta ei pidetä lainkaan samanlaisena hirviönä kuin Hitleriä ja natseja.

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Seppo Heinola

Tauno J: En minä ollut edellä julistamassa mitään hirviökilpailua,minusta sekä herra Hitler että toveri Stalin olivat väärässä. Annoin vain ns. rautalankaesimerkin siitä, mihin enemmistön oikeassaolemiseen luottaminen saattaa johtaa. Ihmiskunnan edistyksellisimmät saavutukset ovatkin useimmiten alkaneet hyvin pienen vähemmistön-joskus jopa yhden ihmisen-toimesta.

Tapio Tuomaala

Tauno: ”Hitler-kortin käyttäjämistä pidetään nykyisin iso-ahven argumentaatiovirheenä.”

Joo, varmasti persujen sanakirjassa.

Tauno iantoi kommentissaan näytteen niin monesta argumentaatiovirheestä, että harva siihen pystyy. Mistä esimerkki: ”Yhdysvaltojen demokraattista puoletta ei pidetä lainkaan samanlaisena hirviönä kuin Hitleriä ja natseja” Eikö jo yksin Blogimetsän keskustelu Trumpista ja demokraattien salaliitosta ja vaalivilpistä ole hirviökulttia. Koska Trump hävisi vaalit, niin hän onkin, hupsis, persu- ja republikaanilogiikan toisen poikkeussäännön mukaan voittaja 🙂

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tapio Tuomaala
Markku Hirn

Täällähän on mielenkiintoista mielettömyyttä’. En tiedä kannattaako replikoida kun järkeen vetoaminen ei taatusti auta.

Aina ja kautta aikojen asiat ovat lähteneet liikkeelle jostakin yksilöstä mutta ne ovat myöskin kuolleet pois jos ideoista ei ole tullut kansanliikettä.

Mihin pannaan rajat? Luonnontieteet ovat vain sen ja sen kansan omaisuutta jossa ne on keksitty? Penisilliinin käyttö täytyy pysäyttää koska se oli englantilainen keksintö ja nyt ne sanoutuu irti Euroopasta. Winndovs on Bill Gatesin luomus. Tietokoneilla ei saa tunkeutua USAn tietokanaville.

Suomeen ei saa tuoda mitään meidän vientiä on muitten ostettava siitä huolimatta. Eläköön merkantilismi.

Juutalaisuus oli tunnettu jo antiikin ajoilta eristäytyväksi ja monijumalallisi kansoja inhovaksi porukaksi. Hintana oli suuri määrä lahkoja. Kun roomalaiset piirittivät Jerusalemia niin muurien sisällä riehui sisällissota viiden kuuden lahkon kesken. Rooma voitti ja lahkoista riippumatta ainakin asekuntoiset miehet ristiinnaulittiin.

Kristinuskon nykytilanteeseen syy on pakanoiden apostolin Paavalin. Mennä nyt julistamaan uutta sanomaa pakanoille. Ne puolestaan kidnappasivat sanoman ja eristivät juutalaiset siitä pois.

Joo persujen koko ideologia on pielessä. Eivät jaksa tai osaa nähdä mihin heidän ohjelmansa johtaisi jos sitä johdonmukaisesti seurattaisi.

Anne voisi muuten eläytyä noiden äitien ja lasten tilanteeseen . Miehet tapettu. Sota hävitty, traumaattista eloa pakolaisleirillä, huoli lapsista, riippuvaisia viranomaisten hyvästä tahdosta ja kovan tarkkailun alaisina. Ei siinä ruveta puukkoja heiluttelemaan. Miksi he niin tekisivät? Eihän suomalaiset ole islamilaisia , salafisteille vääräuskoisia. Onko Anne edes tullut ajatelleeksi ketkä ISSIsin viholliset olivat? Ne olivat noita heidän mallinsa mukaisesti ei uskovaiset islamilaiset. Ne viis veisaavat mitä kristityt puuhaavat kunhan niitä voi käyttää hyväkseen.

Markku Hirn

Minun tärkein kritiikkini persuja, sverigedemokraatteja ja vastaavia kohtaan on se ,että jostain syystä he pienentävät yhteisvastuun rajat koskemaan vain omiansa. Mikä on tämä sokeus siitä että kaikki ovat vastuussa kaikista . Persulaisuushan on tarkasti ottaen sosiaaliliberalismia tai Tacherilaisuutta. Suomessa on progressiivinen verotus eikä kukaan aio muuttaa sitä periaatetta.

No, miksi Suomi , yhtenä maailman rikkaimmista maista ei olisi antamasta tukea köyhemmille?

Persulais- tyyppiset ajattelevat yleensä että vain sellaiset köyhät jotka eivät jotka varmasti eovat avun tarpeessa voivat saada apua. Mutta koska sitä ei voi taata niin romutetaan koko systeemi ja antaa köyhien menehtyä koska jotkut ovat väärinkäyttäneet systeemiä.-

Samaa ajattelua sovelletaan suuressa skaalassa. Eli kun Italia ja Kreikka ovat gangsterivaltioita niin ei sovi mennä maksamaan heidän velkojaan kun suomalainen leskiäiti jää ilman hoitoa.

Persulaisuus taitaakin perustua tuohon pelkoon . Apua meitä käytetään hyväksi tai ainakin voidaan käyttää hyväksi jos on olemassa hyvinvointisysteemi joka ei ole raudanluja eikä vuoda.Kun tänne päästetään pakolaisia niin ne hyvä taivas , elävät meidän kustannuksellamme. Ne raiskaa kaikki naiset ja eivät koskaan mene töihin.

Tauno J. Jokinen

Joo Markku, …

”Minun tärkein kritiikkini persuja, sverigedemokraatteja ja vastaavia kohtaan on se, että jostain syystä he pienentävät yhteisvastuun rajat koskemaan vain omiansa.”

Vastaavalla tavalla minun syyni kannattaa Persuja, Sverigedemokraatteja ja vastaavia on, että me rajaamme yhteisvastuun koskemaan vain omiamme. Rahan holtiton kylväminen ympäriinsä on pelkkää hyvesignalointia, eikä johda mihinkään kestävään.

Suomi voi olla rikas maa, vaikka ottaakin velkaa joka vuosi runsain mitoin. Silti Kreikka, Italia ja Espanja ovat Suomea varakkaampia maita. Nämä Euroopan auervaaramaat nostavat mieluummin suomalaisten veroja kuin omiaan – ja suomalaiset ovat niin tyhmiä, että maksavat.

Tulonsiirtojen ongelma on siinä, että se tulonsiirtäjä nappaa aina kymmenykset välistä. Kirkon, YK:n ja SPR:n kohdalla yksi kymmenys ei riitä välimiehelle lähtöjäänkään.

Thaimaan tsunami oli lottovoitto SPR:lle. Niitä tahoja on tuskin vieläkään saatu perille, sikäli mikäli yleiskulujen jälkeen jotain on vielä jäljellä. Suomen valtiovalta ei saanut aikaan tietojärjestelmää, joka olisi hoitanut tiedottamisen pelastustöiden etenemisestä. Ulkoministeriö ei edes uskonut koko tsunamiin, vaikka Sauli Niinistö asian ilmoitti puhelinpylväästä roikkuen. Virkamiesten miettiessä, miksei mitään voitaisi tehdä, suomalainen sukellusopas otti pelastustoimet koordinoidakseen.

Vietnamin viidakoissa on vieläkin ruostumassa Suomesta 70-luvulla poliittisena kehitysapuna toimitettu paperikone, jota koskaan ei edes yritetty ottaa käyttöön. Suomen kehitysapu Afrikkaan on luokkaa 1000 kaivoa Saharan autiomaahan. Ikävä kyllä määräahat eivät riitä toimittamaan kaivoihin vettä.

Afrikkalaisten onni on kiinalaiset, jotka eivät hyvesignaloi kehitysapunsa kanssa, vaan rakentavat rautateitä, voimalaitoksia, satamia, lentokenttiä ja tehtaita sinne mihin niitä on järkevää kannattavasti rakentaa. Kiinalaiset eivät ole oikeusvatioista ja eurooppalaisista arvoista uneksivia kulttuuri-imperialisteja, vaan aidoilla liikkeejohdon periaatteilla toimivia ammattilaisia. Tästä syystä kiinalaisia arvostetaan Afrikassa.

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Tapio Tuomaala

Tauno: ”Afrikkalaisten onni on kiinalaiset, jotka eivät hyvesignaloi kehitysapunsa kanssa, vaan rakentavat rautateitä, voimalaitoksia, satamia, lentokenttiä ja tehtaita sinne mihin niitä on järkevää kannattavasti rakentaa”

Tauno ei ole kuullut sanonnasta,.ettei ilmaisia löunaita ole.

Lue artikkeli, jotta ymmärrät, mitä tarkoittaa kiinalainen LAINAraha Afrikassa.

https://yle.fi/uutiset/3-10432198

Trump on tehnyt hyvin, kun on laittanut stoppia kiinalaisten maailman valloitukselle, mutta persulogiikan mukaan Trump onkin mokannut ja että on hyvä, kun Kiina kaappaa Afrikan infrastruktuurin. Mm. Australia on herännyt kiinalaisen rahan ongelmiin, mutta ehkä hieman liian myöhään.

PERSUJEN Mika Niikko on kiinalaisille hyvä astinlauta Suomeen.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/16/perussuomalainen-kiina-ilmio-kasikirjoitus

Taunon ja Mika Niikon mielestä nähtävästi Kiina olisi hyvä isäntä Suomelle. Persut ja Kiina ja rajat kiinni, kun elettäisiin totalitarismissa Kiinan keisarin peukalon alla..

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tapio Tuomaala
Tapio Tuomaala

Markku: ”Kristinuskon nykytilanteeseen syy on pakanoiden apostolin Paavalin. Mennä nyt julistamaan uutta sanomaa pakanoille. Ne puolestaan kidnappasivat sanoman ja eristivät juutalaiset siitä pois.”

Pitää tavallaan paikkansa. Mutta niin Paavali kuin seurakunnat odottivat Jeesuksen palaavan takaisin pian, ehkä jo huomenna. Paavalin kirjeet on nähtävä ja luettava tätä taustaa vasten. Turha mennä naimisiin, mutta jos polttaa, niin ei siitä ei ole järkevää kieltäytyä. Melko varmaa on, että jos apostolit olisivat tienneet, että heidän kirjeitään luetaan ja tutkitaan suurennuslasin kanssa 2000 vuoden kuluttua, niin kirjeet olisivat melko varmasti toisenlaisia, linjaukset universaaleja. Nyt ohjeet on annettu muutamaksi vuodeksi tyyliin ”kestäkää tämä lyhyt koetuksen aika, niin Herra meidät pelastaa tempaamalla turvaan pilviin, vihollisten ulottumattomiin”. Kukaan ei ole pelastunut, eivät edes apostolit, koska pelastuksen, Herran päivä ei ole koittanut.

En ymmärrä, mistä nousee sellainen Annen esiin nostama ajatus, ettei Jumala olisi persujen Jumala siinä missä muslimien ja hindujen. Ehkä syynä ovat kirkolliset ja vapaiden suuntien sisäpiiriopit, jotka ovat mädättäneet evankeliumin kaikkipeittävyyden ja kaikkisisäänsulkemisen. Ihmiset tuomitaan tekojen mukaan, kuten myös uskovaiset, vaikka heille kuinka olisi luvattu pahojen tekojensa anteeksi antamista.

Koska Jumala on kaikkien ihmisten Vapahtaja, niin rasismi koituu aina tuomioksi. Kun lukee persu kansanedustajien some julkaisuja, niin toteaa nopeasti puolueen umpirasistiseksi. Natsismi on umpirasismia, jossa kaikki muut kuin arjalaiset eli oikeaoppiset uskovaiset ovat vieraslajeja. Berliinin olympiakisat -36 ja mustan Jesse Ovensin voitto oli myrkkyä rasisteille.

https://radicalteatowel.co.uk/blog/the-idiocy-of-racism-jesse-owens-big-moment

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tapio Tuomaala
Tauno J. Jokinen

Tapio, …

”Koska Jumala on kaikkien ihmisten Vapahtaja, niin rasismi koituu aina tuomioksi.”

Miten tämä sinun teologiasi oikein menee? Minkälainen tuomio rasisimista on tarjolla? Riittääkö kaste pelastukseen, vai pitääkö pelastuksen eteen äänestää sosiaalidemokraatteja? Onko Jumala päättänyt etukäteen, ketkä pelastuvat?

Oliko Jeesus juutalainen ja oliko Jeesuksen teologia sama kuin juutalainen teologia? Pitikö Jeesus ympärileikkausta liiton merkkinä? Uskoiko Jeesus kolmiyhteiseen Jumalaan?

Oliko Paavalin teologia sama kuin juutalainen teologia, vai oliko se sama kuin Jeesuksen teologia, vai oliko Paavalilla ihan oma teologia?

Onko Kristinusko teologia samaa kuin Vanhan Testamentin Jumalan teologia, samaa kuin Jeesuksen teologia vai samaa kuin Paavalin teologia? Missä evankeliumeista teologia on kohdallaan? Vai onko kristinuskon teologia kokonaan jokin nikealainen harhaoppi?

Tapio Tuomaala

Anne: ”Jotka toisia kutsuvat rasisteiksi kertovat minulle käytöksellään olevansa suurimpia rasisteja mitä olen koskaan tavannut.”

Annen logiikan mukaan, kun persut eivät puhu rasismista, niin he eivät ole rasisteja.

Tauno hämää sekalaisilla kysymyksiä ja tietämällä kuitenkin, oletan, ettei niihin vastaaminen ole mahdollista kuin kirjoittamalla vähintään paksun kirjan verran tekstiä. Jos asia kiinnostaisi oikeasti, niin pysyisit toisen kirjoittamassa tekstissä.

Viimeksi muokattu 24 päivää sitten by Tapio Tuomaala
Tauno J. Jokinen

Tapio, …

Hieman arvelinkin, ettei sinun teologiasiasi ole kovin selkeä. Aloitetaan aivan helpolla kysymyksellä:

Minkälainen tuomio rasisimista on tarjolla?

Tapio Tuomaala

Annelle, omavanhurskaus on kirkkoslangia, joka ei liity miltään osin Raamattuun ja jonka kirkkomerkitystäkään tuskin kukaan teologian tohtoria vähempi pystyy avaamaan. Mitä jos puhuttaisiin sen sijaan omaoikeamielisyydestä, joka vaivaa meitä kaikki tasapuolisesti.
 
Pysytään rasismissa, jota Halla-aho edustaa ja jota kannattaa silloin, kun puolustaa Halla-ahoa, joka päättää puolueessa kaikesta.
 
https://demokraatti.fi/halla-aho-elamakerta-nostaa-pintaan-antisemitismin-en-olisi-halunnut-loytaa-selvaa-viittausta-siita
 
”Halla-aho toteaa, etteivät afrikkalaistaustaiset urheilijat voi todellisuudessa edustaa esimerkiksi Suomea, koska he ovat etnisesti lähtöisin Afrikasta.”
 
Liitän uudelleen linkin Jesse Ovensista.
 
https://radicalteatowel.co.uk/blog/the-idiocy-of-racism-jesse-owens-big-moment
 
Halla-aho ei ole perunut yhtään lausetta, jotka on kirjoittanut ”nuoruudessaan”. Hän on samassa asemassa kuin paavi. Jos perut puheitasi, menetät uskottavuuden niiden joukossa, jotka äänestävät halla-aholaisuuden puolesta siksi, että hän pysyy kirjoituksissaan eli lupauksissaan.
 
Tauno, kirjoitan kansojen tuomiosta blogin. Keskustellaan siinä, niin eivät aiheet karkaa käsistä.
 

Tauno J. Jokinen

Tapio, …

”Mitä jos puhuttaisiin sen sijaan omaoikeamielisyydestä, joka vaivaa meitä kaikki tasapuolisesti.”

Osaatko selittää, mitä tarkoittaa oikeamielisyys?

Kalevi Kauppinen

”Rasismi on oppi tai ideologia, jonka mukaan rodulliset tai etniset erot ihmisryhmien välillä oikeuttavat ryhmien välisen epätasa-arvon.”
Wikipedia

Selittäkää minulle, miten omien puolustaminen on rasismia. Jos omat vähäosaiset jäävät hoitamatta sen takia, että maahan muuttaa sellaista väkeä tarkoituksenaan vain oman elintasonsa nostaminen, niin heidän estäminen ei minusta ole rasismia. Hädässä olevia on autettava, mutta ei sellaisia, jotka tulevat vain sen takia, että heidän elintasonsa on parempi, kuin leipäjonossa olevien ihmisten.

Tuskin persut pitävät muita rotuja vähempiarvoisena, kuin mitä omamme ovat. Sen takia heitä syytetään aiheetta. En ole vielä kuullut, että persut vainoaisivat arabeja. Tapahtuu kyllä päin vastoin, että islamin uskoiset arabit vainoavat kristittyjä, heitä ei kuitenkaan kukaan täällä sano, että teot ovat rasistisia.

Tiedän, että on työn alla laskelmien teko, joka kertoo sen, miten paljon maahan muutajien yllä pito tulee vuosittain maksaman, joka on miljardi luokkaa, ja miten se vaikuttaa lisää velan ottoon ja kuntien talouteen. Nämä ohjelmat tulevat nettiin kaikkien luettavaksi, josta jokainen näkee oman kuntansa tilanteen.

Kalevi Kauppinen

Selityksiä ei vain tule, miksi?

Kalevi Kauppinen

Suomessa oleskelee kielteisen päätäksen saaneita maahanmuuttajia arviolta yli kymmenen tuhatta. Mitä vihreät tekevät hallituksessa, ei mitään, koska sisäministerinä on Ohisalo, joka vastaa turvallisuudesta. Lakia he kyllä rikkovat ulkoministerin toimesta.

Tapio Tuomaala

Anne: ”Tapio on Rasisti, pahemman päiväinen rasisti, jos itse saa jotain ihmisryhmää solvata mennen tullen ja arabien tai mustien rasismi menee sormien välistä mennen tullen.”

Ok, mutta en ymmärrä, miten ”arabien tai mustien rasismi menee sormien välistä mennen tullen”, kun en asiaa ole edes kommentoinut? 🙂

Tauno: ”Osaatko selittää, mitä tarkoittaa oikeamielisyys?”

Kun et lukisi liikaa persujen sanakirjaa, josta ei löydy sanaa oikeamielisyys, niin ehkä ymmärtäisit, jotta ei tarvitse kysellä kuin nelivuotias lapsi.

UT2020, Mat.25:37  ”Siihen oikeamieliset vastaavat: ’Herra, milloin me muka näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa? Milloin näimme sinut janoissasi ja annoimme sinulle juotavaa?”

Taunolle tiedoksi, että UT2020 on tehty erityisesti nuorille eikä heille tarvitse selittää, mitä oikeamielisyys tarkoittaa. Ymmärrän kyllä, että persuideologistit ovat täysin eksyksissä, kun puhutaan oikeamielisyydestä/oikeudenmukaisuudesta.

Tauno J. Jokinen

Hienoa, että asetit oikeamielisyyden synonyymiksi oikeudenmukaisuudelle, …

”Ymmärrän kyllä, että persuideologistit ovat täysin eksyksissä, kun puhutaan oikeamielisyydestä/oikeudenmukaisuudesta.”

Oikeudenmukaisuus löytyy toki persusanakirjastakin. Käsitettä ovat näköjään tutkineet liki kaikki merkittävät filosofit. Oikeamielisyyteen liittyy ainakin yhtenä ulottuvuutena jonkinlaista lakiuskoisuutta – kannabiksen polttaja ei voi olla oikeamielinen.

Locke on määritellyt oikeudenmukaisuuden kokoomukselle miellyttävällä tavalla – oikeudenmukaisuus on valtiovallan yksityiselle omistukselle antamaa suojaa.

Marx taas näkee asian täysin päinvastoin – oikeudenmukaisuutta ei voi olla, ennenkuin oikeus yksptyisomistukseen on kokonaan positettu.

Paavalin mukaan oikeamielisyyttä on se, etteivät sellaiset syö leipää, jotka eivät tee töitä.

Oikeamielisyys tarkoittanee samanmielisyyttä puhujan kanssa, joten minun seurassani siis oikeamielisiä voivat olla vain persut. Tapiolla on puolestaan toisenlaiset kriteerit oikeamielisyydelle.

Ettemme jäisi jumiin tähän oikeamielisyyteen, palataan tähän tärkeämpään kysymykseen – edistävätkö oikeamieliset teot pelagiolaisittain pääsyä taivaaseen, vai ovatko kaikki augustinolaisittain niin surkeita, ettei hyvistä teoista loppujen lopuksi ole mitään iloa?

Viimeksi muokattu 23 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Tapio Tuomaala

Tauno: ”Ettemme jäisi jumiin tähän oikeamielisyyteen, palataan tähän tärkeämpään kysymykseen – edistävätkö oikeamieliset teot pelagiolaisittain pääsyä taivaaseen, vai ovatko kaikki augustinolaisittain niin surkeita, ettei hyvistä teoista loppujen lopuksi ole mitään iloa?”

Miksi luulet, että kiinnostaisi pelagiolaisten ymv. vastaavien riidat pätkän vertaa? Kristityt ovat tappaneet toisiaan miekalla ja polttaneet roviolla vääräuskoiset. Sinänsä on mielenkiintoista, että luterilaisen kirkon teologia nousee Lutherista, joka kiihotti tappamaan yli 100000 oikeuksiaan puolustavaa maatyöläistä. Luther oli ensin puolustanut maatyöläisten asemaa Raamattu kädessään ja kiihottanut näitä vaatimaan oikeuksiaan, mutta kun aateliset ärähtivät, niin pelastaakseen oman kaulansa, Luther kääntyi maatyöläisiä vastaan. Luther oli pelkuri eikä hänen teologinsa edes ole sen kummempaa kuin katolisen kirkon. Pysyn mahdollisimman kaukana näistä porukoista ja heidän jälkeläistensä kiistoista ja siitä loputtomasta vatvomisesta, kuka oli parempi tai pahempi.

Sinänsä jännää oikeamielisyydellä ja oikeudenmukaisuudella kikkailu. Jokaisen pää käsittää sanat, miten ne käsittää eivätkä lockettelu saivartelut ymv. filosofeihin tukeutumiset todista mistään muusta kuin siitä, että koetetaan keikaroida ja esittää älyllistä. Oikeauskoiset jaksavat vääntää kyllästymiseen asti sanojen merkityksistä pystyäkseen kääntämään keskustelun oman korvasyyhynsä mukaiseksi. Miksi mennä siihen mukaan?

Viimeksi muokattu 23 päivää sitten by Tapio Tuomaala
Tauno J. Jokinen

”Luther oli pelkuri eikä hänen teologinsa edes ole sen kummempaa kuin katolisen kirkon.”

Joo, olen samaa mieltä siitä, että Lutherin teologia on lähinnä omahyväisen kiihkoilijan kyhäämä tuotekehitysmoka.

Oikeamielisyys saattaa toki olla sana, joka vaikuttaa helpolta ymmärtää. Jos oikeamielisyyttä pidetään omaoikeamielisyyden synonyyminä, ei sisältöäkään ole vaikea eritellä. Ongelma syntyy silloin, kun pysähdytään kysymään kenen mieli on se oikea. Nimenomaan ne oikeamieliset ovat niitä, jotka kautta historian ovat tappaneet ihmisiä oikeamielisyyden nimissä.

Neuvostoliitosta ryhdyttiin aikanaan luomaan kokonaista oikeamielisten yhteiskuntaa. Kantavana ajatuksena tälle oikeamielisten ihmisten yhteiskunnan luomiselle oli, että kestää muutaman sukupolven verran päästä yhteiskuntana eroon ei-niin-oikeamielisyydestä ja sen saastuttamista ihmisistä.

Oikeamielisyyttä parempi asia on mielipiteen vapaus. Suomessakin tällainen mielipiteen vapaus vielä vallitsee, kunhan ei pue mielipiteitään sanoiksi. Toistaiseksi ei-niin-oikeamielisten mielipiteiden ilmaisemisesta selviää sakolla, paitsi Ilja Janetsky, joka kuoli sananvapauden marttyyrina puolustaessaan yhteiskuntaa oikeamielisyydeltä.

Meillä on ikävä kyllä jo alettu kirjojakin sensuroida, jos ne eivät edusta oikeamielisyyttä. Minullakin on tallessa vanhoja koulukirjoja, joita ei enää nykyisin saisi julkaista. Saa nähdä, milloin vanhojen Peppi Pitkätossujen lukemisesta joutuu keskitysleirille.

Perussuomalaisten kannatus on nousussa, koska ihmiset näkevät mihin tämä yhtesikunnan stalinistis-suvaitsevainen totalitarismi on johtamassa. Jos emme tänään puolusta Mestarin sananvapautta, huomenna ei ole ketään vapaana puolustamassa meidän omaa sananvapauttamme.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial