Kuuntelin suurmaan uuden johtajan surkean puheen

Kun minä istuin katsomaan USA:n presidentin virkaanastujaistilaisuutta niin sitä sai mitä arvelinkin.

Joe Biden piti kaikkien aikojen surkeimman puheen mitä minä olen kuullut virkaanastujaispuheena. Hänen ainut ajatuksensa oli arvioida Donald Trumpia ja aina niin huonossa valossa kuin ikinä.

Tämä vanhus ei tieten muistanut, että tavataan kiittää edellistä presidenttiä kanskunnan hyväksi tehdystä työstä. Hänen sanavarastossa ei ollut kiitoksen kohtaa vaan pilkka ja ivakirves heilui. Vanhalla miehellä on vanhan miehen ajatukset ja muisti.

Kun kansallislaulun lauloi vierestä ja kiekuen lady Gaga niin avot oli tämä näkemisen arvoinen tilaisuus.

Kermana kakun päälle besserwisser Matti Rönkä ja naistoimittaja aloittivat ala-arvoisen kommentoinnin näkemällä kaiken Trumpin vikana ja tämä uusi Biden taisi heidän mielessään olla lähes jumalan asemassa tai olisko sittenkin vain epäjumala.

Kaikkea sitä joutuu näkemään muka suurvallan presidentin virkaanastujaistilaisuudessa.

Nostan hattu Trumpille että pysyi poissa kusitolppana olemisen nimeämistilaisuudesta.

Nyt alkaa taas sotien aikakausi ja Lähi-Itä olkoon varuillaan.

Trump ei aloittanut ainuttakaan sotaa. Lähetti sotilaita kotiin ennätysmäärän.

Rauhan mies.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
42 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Katselin Fox-newsiltä varmaankin suoraa lähetystä Trumpin lähtöjuhlista. Enää ei näy olevan siellä näkyvillä. Olipa mainio. Siinä air force ykkösen edessä puhe, ja sitten melkein sekunnilleen ajoitettuna, kun United State of American iso kone lähtee Trumpin ja Melanien kanssa musiikkina kuuluu tämä:

My way
And now, the end is near
And so I face the final curtain
My friends, I’ll say it clear
I’ll state my case of which I’m certain
I’ve lived a life that’s full
I traveled each and every highway
But more, much more than this

I did it my way
Regrets, I’ve had a few
But then again, too few to mention

I did what I had to do
And saw it through without exemption
I planned each chartered course
Each careful step along the byway
But more, much more than this
I did it my way

Yes, there were times, I’m sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall
And did it my way

I’ve loved, laughed and cried
I’ve had my fill, my share of losing
And now, as tears subside
I find it all so amusing
To think I did all that
And may I say, not in a shy way
Oh no, no, not me
I did it my way
For what is a man, what has he got
If not himself then he has not
To say all the things he truly feels
And not the words of one who kneels
The record shows, I took the blows
But I did it my way

Kun iso kimmeltävä lentsikka käänsi nokkansa poispäin…laulussa kulkee ”Ja nyt kun kyyneleet väistyvät, tuntuu kovin huvittavalta ajatella, että tein kaiken tuon. Ja saanko sanoa, että en millään ujolla tavalla. Oh no, en minä. Tein sen tavallani….

Arkistot osoittavat, että otin vastaan iskut, mutta tein sen tavallani. I did it my way.

Bye bye.. näkemisiin..

Yki Räikkälä

Trump ei aloittanut uutta sotaa, ellei nyt sitten kauppasotaa Kiinan kanssa… Mutta oliko/onko Trump rauhanmies? Tämä jatkoi sotimista siinä missä aiemmatkin presidentit. Piti USA:n sotimisessa Isisiä vastaan Irakissa ja Syyriassa, ei pelkästään vähentänyt joukkoja, vaan lisäsi niitä Afganistanissa. Ja oli muuten vähällä aloittaa vihollisuudet Iranin kanssa. Hän se oli, joka hyväksyi sen eliittijoukkojen komentajan Qassem Suleimanin tappamisen. Se oli hyökkäys toiseen suvereeniin valtioon. Se siis tehtiin ilmaiskuna. Sotilaallinen hyökkäysoperaatio.

Obama ei muuten välttämättä aloittanut yhtään uutta sotaa. Hän lähinnä jatkoi George Bush tyhmemmän sotimista Irakissa ja sen lähialueilla. Poika-Bush se varsinainen sodanlietsoja oli.

Juha Hyrsky

Katkera ihminen näkee, mitä haluaa. Biden on vanha ukkeli ilman suurta karismaa mutta hän on symboli sille, että eristäytyminen, oman edun tavoittelu ja oman persoonan mielipuolisuuteen asti korostaminen ei jatku. Trumin perintö tulee siirtymään republikaaneille: täyspäisten republikaanien tulee olemaan vaikea selviytyä kamppailusta trumppilaisten salaliittoteoreetikkojen kanssa, jotka ovat trumpin kannattajien perusmassaa. No onneksi valheen ja pettämisen mestarin pitää selviytyä kaikista oikeus- ja taloushaasteista. Mitenhän se käy, kun keisarin on todettu seisovan ilkialastomana, luuserina ja hylättynä?

Meri Vesanto

Musiikkivalinnat kertovat henkilöstä enemmän kuin puheet. Puhun nyt niin kuin herrat olisivat itse valinneet musiikkinsa, ovathan he ainakin hyväksyneet ne. Vaalitilaisuuksissa Biden oli kirkkaasti parempi kuin Trump, ihan eri planeetalta. Ajatus Lady Gagasta esittämässä USA:n kansallislaulua oli aluksi mielenkiintoinen. Katsoin pätkän Youtubesta (muita seremonioita en jaksanut). Laulu oli sovitettu hiukan erilaiseen rytmiin kuin urheilukisoissa, kiva! Rytmi ei kuitenkaan säilynyt loppuun asti. https://youtu.be/FUDSk-jW38g
Sen sijaan My way on oikein osuva valinta Trumpin kauden lopetukseksi.

Yki Räikkälä

Katsoin ja kuuntelin nyt vasta tuon. En juuri ole ollut Lady Gagan ym. sen tyylisen genren innokas kuuntelija, mutta kyllä tuo anthemin veto komeasti meni. Ei mennyt nuotin vierestä, ei ollut kiekumista, ei kärinää, vaan ääni kulki hyvin vapaasti ja rytmilleen, mikä oli melkoinen suoritus, kun tuo rytmitys oli kyllä varsin normaalista poikkeava. Monet nykylaulajista tarvitsevat studiossa autotunea äänen pysymiseksi aisoissa. Tässä ei ollut autotunea, vaan oli ehta livelähetys. Ellei sitten feikattu taitavasti.

Seppo Heinola

Bidenin puheen ydin oli minusta kansallisen yhtenäisyyden vaateen korostaminen. Ja kiittihän hän edeltäjiään jos kohta nimeltä ei maininnutkaan. Trump ei kehdannut tulla edes paikalle saati edes onnitellut puhumattakaan että olisi tavan mukaan kutsunut seuraajansa Valkoiseen taloon. Ja rikkoi näin 150 vuotta vanhaa protokollaa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Anne Mikkola

Bidenhan ei myöskään halunnut Trumpia tilaisuuteen – sivumennen sanoen.

Yhtenäisyyden vaade tässä kontekstissa on lienee samaa kuin lestadiolaisen dogman tai muun samanmielisten ”yhtenäisyys”. Ajatellaan kaikki samalla tavalla. Tämä on vaade, silloin on yhtenäisyys.

Seppo Heinola

Kumpikohan nyt ei ensin halunut…Ja kumpikohan puolue,demokraatit vai republikaanit ovat perusluonteeltaan enemmän dogmaattisia…eiköös ne nuo Suomenkin lestat sinne oikeimmaiseen oikeistoon ole kallellaan…

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Anne Mikkola

Mikähän argumentointivirhe tuo on nimeltään?

Seppo Heinola

Logiikkaa vain…

Seppo Heinola

Mikä toiminta, ollut pari päivää pressana?

Seppo Heinola

Siis myös Mannerheimin puheet Suomen yhtenäisyyden puolesta karmean sisällisodan jälkeen oli vain iso vitsi ja yhtenäisyyden tavoitteleminen oli väärin? Luokkarajat olisi tullut säilyttää ja luokkavihaa ylläpitää? No Suomen säilyminen itsenäisenä oli paljolti nimenomaan kansallisen yhtenäisyyden tulos vaikka maassa oli monta sinänsä erimielistä puoluetta.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Yki Räikkälä

Peukutus. Mannerheim oli sivistynyt, maailmaa nähnyt ja ymmärsi siksikin jotain yhteiskunnan toimimisesta. Ymmärsi myös omat virheensä, vaikka niitä ei välttämättä suoraan myöntänytkään.

Seppo Heinola

Näin oli. Minulla on ollut etuoikeus näytellä Mannerheimia usein ja olen myös kirjoittanut hänestä sekä näytelmän ’Rakas ruhtinatar’ että tietokirjan ’ Mystinen Mannerheim’. Sain aikanani hänen pikkuserkultaan prof. Stig Jägersjöldiltä käyttööni myös tuolloin vielä vain hänen hallussaan olleita ranskalaisten kirjeitten (Marie Lubomirskan) kopioita, joihin näytelmäni ja kirjani paljolti pohjaavat. Ja vielä loppuleuhka: Minulla on pelkkiä Mannerheim-kirjoja noin kolme hyllymetriä:-)

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Tauno J. Jokinen

”Bidenin puheen ydin oli minusta kansallisen yhtenäisyyden vaateen korostaminen.”

Tässä suhteessa Biden elää ja kaivaa nenäänsä omassa dementoituneessa maailmassaan.

Syystä tai toisesta yhtenäisyyden aika on aika lailla ohi. Aivan samalla tavoin USA:ssa, Suomessa, Ruotsissa ja muuallakin. Ehkäpä yhtenäisin valtio tällä hetkellä on Kiina, jossa yhtenäisyys on lakisääteistä ja yhtenäisyyden rikkomisesta rangaistaan.

Tavallaan Venäjäkin on varsin yhtenäinen. Ainakin, jos kysytään Putinilta. Ikävä kyllä turvallisuuspalvelun miehet sössi sen Navalnyn jutun, eivätkä onnistuneet ratkaisemaan tätä yksilöongelmaa.

Amerikkalaisten ongelma on yksinkertaisesti vaurauden ylläpitäminen velkarahalla. Maailman köyhät ihmiset joutuvat rahoittamaan amerikkalaisten hyvinvointia. Aikansa tulot ja menot voivat olla epätasapainossa, mutta jossain vaiheessa käy, kuten köyhän talon porsaalle.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tauno J. Jokinen
Anne Mikkola

Joo. ”Yhtenäinen Venäjä” on puolueen nimi. So wonderful.

Seppo Heinola

Kansallinen yhtenäisyys ei minun kieliopissani ole vastakohta yhteisön moniarvoisuudelle. Jako kaikessa kahteen on tietysti moniarvoisuutta vaarallisempi yhdistelmä, koska osapuolet on helpompi usuttaa myös väkivaltaisiksi toisiaan vastaan,

Anne Mikkola

Sen oli pakko pitääkseen puolueensa ääri-vasemmisto edes siinä tilassa, että eivät räjähdä silmille. Ei ehkä mitään isoa tehnyt:

  • sallitaan maahanmuutto muslimienemmistöisistä maista (ihan hyvä kun Trump on jo tehnyt rauhan monien niiden kanssa)
  • lopetetaan muurin rakentaminen (ihan hyvä kun Trump on sen jo melkein rakentanut)
  • mennään Pariisin ilmastosopimukseen (jenkit kai sen jo ovat toteuttaneet paremmin kuin muut)
  • luvataan jutella mukavia Merkelin ja Macronin kanssa. Eipä tuosta liene haittaa.

Mitäs muita hölmöyksiä?

Anne Mikkola

Tuossa ekan minuutin aikana pientä kontrastia todellisuuksissa.
https://www.youtube.com/watch?v=aRtVhBOk65M

Juha Hyrsky

Olinkin hiukan huolestunut. Olin huolestunut siitä, mistä saan päivittäisen annokseni oman sairauteni , masokismin , siedätyshoitoon. Mistä saan sen pienen kontaktin täysin todellisuutta järjenvastaisesti tulkitsevaan maailmaan, siihen maailmaan, missä Trump on rauhaa rakastava vahva johtaja, missä kristityt ylistävät saatanan palvelijaa, missä johtaja ammentaa voimaa salaliittoteorioista ja pornotähdistä. Ennen tämä pieni siedätyshoitohetki löytyi Trumpin twitteristä ja MitäVittua-lehdestä. Nyt tiedän mistä löytyy hoitoni.

Yki Räikkälä

Olen onnellinen puolestasi siitä, ettei tarvitse enää siedätyshoitoa hakea MV-kloaakista.

Anne Mikkola

Ehkä Juha näkee oman kuvansa MV-lehdessä. Molemmilla samanlainen solvaava kielenkäyttö vihollisista.

Juha Hyrsky

Kuvaani en saanut MV-kloaakkiin mutta listauksen Suomen johtavien suvakkien joukkoon silloin kun Janitskinin lauma listasi ihmisiä ilmeisesti saunan taakse vietäväksi.

Anne Mikkola

Mitäpä mieltä olet Navalnyistä?

Juha Hyrsky

Venäjä on pohjamutia myöten sairas. Yks Navalnyi on osa sairautta

Yki Räikkälä

Navalnyi, Anna Politkovskaja, Boris Nemtsov, Skripalit, kymmenet tapetut toimittajat ja muut Putinkriitikot ovat oire Venäjän vakavasta sairaudesta, jota Putinin hallinto hoitaa yrittämällä vaientaa oireet. Valitettavasti lienee niin, että kun luonnevammainen Putin menehtyy, tapetaan tai syrjäytetään muuten, on siellä paikkaa kärkkymässä leegio muita vallan- ja mammonanahneita kriminaaleja.

Anne Mikkola

Navalnyi on kait Merin mielestä ainakin elossaolevista parahain. Vaihtoehtoja on tyyliin Zhirinovski.

Yki Räikkälä

Zirinovski nyt ei ole vaihtoehto millekään. Eipä onneksi edes Venäjällä. Hypoteettisesti ajatellen Zirinovski presidenttinä olisi vielä onnettomampi juttu kuin Trump oli. Ja sanon oli. Trump nimittäin ei enää palaa. Hän puuhaa uutta puoluetta, mutta jenkit kun ovat kuin persut Suomessa – siellä halutaan olla voittajien puolella, oli se voittaja sitten eetokseltaan mitä hyvänsä. Suomi olisi Zirinovskin ensimmäinen kohde. Venäjään palauttaminen… -Niin, ja Neuvostoliitto sitten muuten ei hyökännyt -39 Suomeen…

Meri Vesanto

En sulje pois sitä vaihtoehtoa, että Biden kaikessa tylsyydessään onnistuisi ihan oikeasti yhdistämään kansaa. Se ei ehkä ole hänen oma ansionsa, vaan tolkun ihmisten, jotka haluavat tehdä pesäeroa sekä oikean että vasemman äärilaidan liikehdintään. Kun Amerikkaan saadaan monipuoluejärjestelmä, poliitikkojen on pakko ruveta tulemaan toimeen keskenään.

Yki Räikkälä

Jos Biden ja Harris kykenevät hoitamaan hommansa seuraavat neljä vuotta edes suunnilleen ok, niin on varsin mahdollista, että Harris on seuraava USA:n presidentti. ja ensimminen naispresidentti. Vieläpä musta. Repulit hajottivat rivejään kohtalokkaasti tukemalla Trumpia. Nyt se on kahtia poikki, eikä korjaaminen varmaan onnistu neljässä vuodessa. Sitä paitsi se valkoinen keskiluokka, repulien selkäranka, ei taida enää riittää seuraavissa vaaleissa.

Joka tapauksessa lähivuodet ovat kerrassaan mielenkiintoisia. Kestääkö Bidenin terveys kovan homman koko kauden, on sekin yksi juttu. Jos ei, niin Harris nousee loppuajaksi presidentiksi.

Seppo Heinola

Kuuntelin puheen uudelleen, painopisteet olivat koko ajan yhtenäisyyden korostamisessa ja tasa-.arvon lisääsmisessä, koronassa ja heikompien aseman turvamisessa. Trumpin aikaan viitattiin ohimennen pari kolme kertaa, puheen kokonaisajasta ne ottivat murto-osan.

Juha Hyrsky

Trump oli sairas oman agendansa ajaja, jota ei kiinnostanut muu kuin uudelleenvalintansa vahvistaminen. Biden sentään yrittää juuri noita Sepon mainitsemia asioita, saapa nähdä onnistuuko.

Seppo Heinola

Ei virkaanastujaispuheissa konkreettisiin detaljeihin mennä. Niissä linjataan isolla pensselillä ja Bidenin pensseli oli yhtenäisyys .Trumpin aikaa sivuttiin niukasti puheen kokonaisaikaan nähden.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Kun trumpismi repi kansaa rikki 4 vuotta ja onnistui näköjään hyvin ei kait yksi puhe haavoja yhteen parissa päivässä kuro… Puheet käynnistävät prosesseja jos käynnistävät: Suomenkin kansan yhtenäisyys pääsi tasolle mille pääsi suurin ponnistuksin noin 20 vuoden aikana. Ja väliin mahtui takaiskuja kuten Lapuan liike.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial