Kun aika on eli olen elossa

Taas kaikki kauniit muistot.

Ensimmäinen Joulu jolloin Kannuksessa ei ole puurojuhlaa joulupäivänä sisarusten ja läheisten kesken.

Äidin ja isän puuro syödään Taivaan Isän pöydässä.

Me muut syömme omissa oloissamme puuromme.

Taas kaikki kauniit muistot.

Oma vuoteni on täynnä tapahtumia.

13.3.2020 vietiin leipä pöydästä. 28 konserttia poistui kalenterista.

Samaan aikaan verottaja muisti 22.645 euron lisäverolla. Kaikki perustuu arvioon eli verottaja arvioi tuloni harkintansa mukaan eikä kirjanpidollani ollut mitään merkitystä. Lopetin kirjanpidon ja yritykseni 1.3. ilmoittaen porilaiselle verottaja-aktivistille että soitan entiseen malliin mutta mitään en ilmoita mihinkään, julkisesti esiinnyn, tulkaa perässä. ”Se on laitonta ja rikollista”, minulle sanottiin. Totesin, että ”saattaa ollakin mutta tuomioni olen saanut. Tämäkin on rikollista, olla rehellinen, arvatkaa ellette siis tiedä”.

Kaikki vain siksi, että kateellinen lähimmäiseni oli saanut päähänsä että 88 konserttiani ja esiintymistäni on miljoonabusines.

Yhtälö ei toimi.

Kun vouti syö samasta pöydästä joka kuukausi runsaan 500 euron verran niin johan siihen pieneläkeläisen talous notkahtaa. Olen sitkeä mies mutta yhden päivän ajan oltiin ilman sähköä ja puhelinkin meni mykäksi, kun molemmat laskut maksoin pahasti myöhässä.

Minulla on saatavia paljon maailmalla mutta en voi kenenkään pöytään mennä syömään, enkä liioin voi katkaista kenenkään kaulaa.

Tulot ovat minimaaliset mutta kun ottaa ja luopuu niin johan sitä selviää. Pari harrasteautoa piti myydä ja kahdestakymmenestä viulusta nyt on tullut myydyksi neljä ensimmäistä. Yksi huippuviulu, jolla ensimmäisen levyni levytin.

Voitte arvata, että muutama kyynel on tullut pyöräytettyä silmäkulmasta. Rakas soitin on nyt toisen käsissä, hellissä ja hyvissä.

Nämä ovat maallisia mutta kuten edellä kerroin.

Äitini poistui tuonilmaisiin loppuvuodesta.

Siihen ei vielä ole tottunut, että enää ei voi kysyä eikä soittaa. Hänellä on kaikki hyvin eikä minullakaan hassummin.

En siis valita vaan menen eteenpäin.

Palasin tännekin vaikka elämänlankani oli katketa eräänä marraskuisena lauantaina kotisohvalle. Kuvittelin nukahtaneeni mutta olinkin menettänyt tajuntani. En päässyt ylös eikä jalat toimineet. Kun heräsin tärisin horkassa enkä nähnyt mitään. Sain puhelimen sohvapöydältä käteeni ja kykenin löytämään tunnustelemalla vaimoni lyhytnumeron. Soitin ja sopersin hänelle oloni olevan omituinen, ”mitä pitäisi tehdä”. Hän lopetti puhelun lyhyeen ja totesi, ”minä tiedän”. Kohta vieressäni oli armeija tervydenhoitohenkilökuntaa ja sitten mentiin kiireesti. Onneksi.

Minä selvisin ja nyt on oloni kuin nuorella varsalla. Kiloja on lähtenyt runsaat kaksikymmentä ja enää ei huimaa eikä hengästytä. En tiennytkään olleeni niin sairas. Nyt olen kunnossa.

Miksi näitä kertoilen.

Ihan vain siksi että voisitte kaikki ymmärtää, että mikään ei ole itsestäänselvyys tässä maailmassa. Ei edes se että Joe Biden valitaan amerikkalaisten seuraavaksi pelleilijäksi. Näitä riittää jonoksi asti, Taivas varjelkoon meitä sotahulluillta.

Olen aina elänyt riskejä ottaen. Minulle mikään ei ole itsestäänselvyys. Kaikki on korkeimman kädessä.

Jumalan on elämän lahja ja elämä on minun elettävä. Uskossa, toivossa ja rakkaudessa.

Back to business.

Suomessa ja maailmassa korona on riesa. Kristinusko on tässä maassa kirosanan omainen tapa ajatella elämästä ja hyvästä tässä maailmassa.

Lähimmäiseltä kaikki pois ennemmin kuin yhdessä me olemme vahvoja. Kristityn vastuu ei kanna pitkälle. Korkeintaan sillä voidaan lyödä maahan. Ei nostaa ylös.

Olen elänyt musiikkia ja hengittänyt sen tahdissa. Sanan- ja mielipiteenvapaudesta kannan suurta huolta.

Uskonnnonvapautta ei enää ole. Sitä ei voi puolustaa se pitäisi keksiä uudelleen.

Päivi Räsäsestä on tullut suomalaisen sanan-ja mielipiteenvapauden ehdoton airut.

Räsäsen sanomiset ja ylipäätään vapaa sana ei enää loista läsnäolollaan lehdistössä eikä sillä ole journalistista arvoa. Pitää mennä someen pysyäkseen ajan hermolla.

Kirkko taikka lehdistö ei kykene kuin seuramaan sivusta tätä yhden naisen upeata esiintymistä ja kristityn vastuun kantamista.

Taakka on raskas mutta Taivaan Isä kantaa.

Kristillinen Suomi riisuu kristillisyyttään vaientamalla Jeesuksen ja Taivaan Isän tahdon.

Jos siunaus siitä tulee, että munattomat eivät ole naisia niin minä elän väärässä maailmassa.

Kun Al-Holista haetaan eksyneet lampaat muka laupeuttaan niin laskun hinta on miljoonissa. Kun suomalainen työtön taikka 28 konserttiaan menettänyt viulisti kyselee armopaloja niin vastaus on, että et tarvitse mitään. Olet oman onnesi seppä.

Kun ministeri Haavisto tekee rikoksen niin hänet jätetään tuomitsematta. Hän voi äänestää jopa itseään kun oikein röyhkeäksi menee, kun kysytään oletko syyllinen. Kun minä kysyn ruokaa, sähköä ja toimeentuloa niin minut tuomitaan vaikka en ole rikollinen. Olen vain onneton yhteensattumien seppä. Oman onneni meinaan.

Tässä maailmassa ja Blogimetsässä me vaellamme. Minulle polku oli tänä vuonna tavallista mutkaisempi. Rastit vähän hukassa mutta täältä tullaan.

Kun konttaan niin laitan heftaa polveen ja kädet ristiin. Miksi? Haluan vielä elää.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
9 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Eipä ole hääviä meillä aina. Ja epäoikeudenmukaisuus on eräs yhteiskuntamme sitkeässä pysyvä piirre. Mietin tuota verotusjuttua. Voiko tuollainen mielivaltainen harkintaverotus olla vielä mahdollista? Ja tuollainen määrä. Ei käy ymmärrys tässä.

Mutta minullakaan ei ole mikään tässä elämässä itsestäänselvyys. Kaikki voi olla todella pienestä kiinni. Sattumasta. Sattuma ohjaa kaikkea musertavasti yli minkään määrätietoisuuden tai suunnitelmallisuuden. Silmänräpäyksellinen huolimattomuus vaikka liikenteessä voi muuttaa hetkessä kymmenien ihmisten elämän. Tai jonkun yhden yksilön onneton lapsuus tuottaa lukuisan määrän onnettomuutta ja murhetta jne. Yksilön satunnainen valinta jossain voi johtaa tämän ja monien muidenkin elämän radikaaliin muuttumiseen suuntaan tai toiseen.

Monet sanovat ja uskovat, että kaikki on korkeimman kädessä. Jos näin on, on se korkein julma, mielivaltainen ja epäoikeudenmukainen. Tai täysin kädetön ja saamaton, mikäli tällä jotain suojelemismeininkiä on. Miksi se korkein salli vaikka taannoisen Koskelan kauheuden? Oma tyttäreni kulki samana iltana tapahtumapaikan ohi ehkä samoihin aikoihin kotiinsa vain 50 metrin päästä siitä. Hän asuu noin 100 metrin päässä tapahtumapaikalta. Tuossa tuhoutui neljän 16-vuotiaan elämä ja vielä näiden läheisten. Vastaavanlaisia tapauksia on menneiltä vuosilta runsaasti. Miksi kouluampumisten sallimiset? Miksi Titanic, miksi Estonia, miksi tapaninpäivän tsunami jne?

Missä korkeimman käsi, kun lapsia pahoinpidellään kuoliaaksi tai loppuelämäkseen vammautuneiksi, tai raiskataan? Tai rattijuoppo ajaa lasten päälle. Tai missä kaikkivaltias piileksii, kun Boko Haram sieppaa satoja koululaisia panttivangeikseen. Tai sissiarmeija sieppaa lapsia ja tekee näistä lapsisotilaita ja tuhoaa näiden elämän?

Taivaan isä ei kanna mitään vaan lepsuilee. Kevyet taakat hän kantaa ja helpottaa, mutta yhdestäkin raskaasta tämä pinkoo pakoon.

ja sitten, kristinusko ei tässä maassa ole kirosana. Uskoa saa ja voi täysin vapaasti ja julistaa sanaakin ilman, että polisiit tulee käsirautojen ja patukoiden kanssa. Sananvapaus on sekin voimassa edelleen. Se ei ole muuttunut miksikään. Mutta vastuuttomasta sananvapauden käytöstä voi joutua kuulusteluihin ja saada sakkoja. Eipä siitä kauaa ole, kun jumalanpilkastakin meillä sakkoja ja ehdollistakin jaettiin. Silloin ei ollut sanan- eikä mielipiteen vapautta. Ja niihin aikoihin oli muuten kansanrintamahallituksiakin.

Anne Mikkola

Viranomaisten mielivalta on todellisuutta. Heitä pitäisi rangaista vähintään yhtä reippaasti kuin Aarniota, siitä että katsovat läpi sormien vastuullaan olevia asioita, terroristien tappamia ihmisiä, pahoinpideltyjä lapsia, väkivaltaista ideologiaa levittäviä uskontoja tai ”suvaitsevaista välinpitämättömyyttä” levittäviä organisaatioita ja puolueita. Elinkautiseen vaan jollekin autiolle saarelle koko jengi. Viljelkööt itselleen ruokansa siellä ja hoitakoot sairaansa ja perustakoot omat tuomioistuimensa. Ratkeaa kestävyysvajekin samalla.

Vaikea puhua mistään sananvapaudesta saatika oikeudenmukaisuudesta silloin kun imaamit saa A-studiossa vapaasti julistaa homojen tappamista, mutta Räsästä jahdataan siitä, että kutsuu homoseksuaalisuuden harjoittamista abstraktisti synniksi. Vielä odottelen, koska se A-studion imaami on Valtakunnan Syyttäjän syytteiden alainen. Sitä ennen minulle on turha puhua mistään oikeusvaltiosta. Sitä Suomi ei selvästikään ole.

Ei näistä Jumalaa voi syyttää. Mieluummin jumalattomuutta. Tätä hällä väliä – ideologiaa levitetään ihan ihmisten toimesta. Ei ne lapset tapa toisiaan jotenkin Jumalan määräämänä.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Anne Mikkola
Yki Räikkälä

Se imaami ei ilmaissut omaa mielipidettään siitä, pitäisikö kuolemantuomio ottaa käyttöön. Hän vastasi kysymykseen, pitäisikö sharian mukaan homo kivittää. Räsäseen ero on siinä, että Päivi oma-alotteisesti julkisesti asetti homot tuomion alaisiksi tai häpeällisiksi oman uskontonsa opin mukaan.

Ihmettelen kyllä, miksi Räsänen on niin kovin innokas julistamaan homoutta synniksi, mutta ei samalla tavalla juurikaan julista synniksi vuokrankiskontaa ja aggressiivista veronkiertoa, ei ylisuurten palkkojen yritysjohtajille tai valtion laitosten johtajille maksamista, ei tietoisia yhteiskunnallisia epäoikeudenmukaisuuksia. Kai nämä ovat sitten niin pientä siihen verrattuna siihen, mitä kaksi ihmistä keskinäisessä rakkaudessaan omassa makuukammarissaan tekee.

Mielenkiintoista on muuten sekin, että Koraanin sharialait ovat otettu ja sovellettu Mooseksen laeista, joita minun tietääkseni kristityt ovat väistäneet tuomitsemasta. He kiertävät asian niin, että kun Uusi Liitto ja kun Jesse. Mutta he eivät kiellä sitä, että Jumala on asettanut ne lait. Tähän homoja koskevaan Mooseksen lakiin Päivinkin innokkuus perustuu. Muut epämukavat kohdat hän sitten sivuuttaakin. Ylipäätään koko Raamatusta.

”Ei näistä Jumalaa voi syyttää.” En minä syytäkään. Eihän voi syyttää sellaista objektia, jota ei edes ole. Tartuinkin siihen, että kristittyjen mukaan Jumala kantaa ja kaikki on Hänen kädessään. Jos lapsi raiskataan, tapetaan tai teinit tappavat toisen teinin, miten voi olla mahdollista kaiken olevan Hänen kädessään muuten kuin että Hän sallii sen. Ja taas palaan VT:n puolelle. Siellähän tuo Jumala itse tappaa lapsia ja muita viattomia massoittain.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Yki Räikkälä
Anne Mikkola

Kyllä se imaami on sitä mieltä, että sharia-lakia tulee noudattaa. Aika sokeata on kieltää tämä. Näistä syistä juuri Supolla on nelisensataa sankaria toivottavasti jatkuvassa seurannassa. Niistä ei vain Toiviainen välitä. Saavat vapaasti valmistella väkivallantekojaan. Suomi- Finland.

Yki Räikkälä

Se voi olla täysin mahdollista. Minähän sitä en tiedä. Hän vastasi kysymykseen niin, että sharian mukaan täytyy tappaa. Hänen ongelmansa on sitten se, ettei se ole mahdollista Suomessa, jos hän noudattaa shariaa täysin palkein. Shariaa on vain monenmoista sitäkin. Eri maissa ja kulttuureissa on erilaisia tulkintoja.

Mutta niin kristinuskonkin mukaan homoilusta pitää kivittää. Samoin aviorikkomuksista ja tottelemattomat lapsetkin pitäisi tappaa. Tämä on Mooseksen laissa ja Jeesus ilmoitti hyvin selvästi, ettei hän ole tullut lakia kumoamaan vaan täyttämään sen.

Anne Mikkola

Sen verran tiedät kyllä, että kristinuskon mukaan ei kivitetä. Ne uskonnot ovat muita. Totuudessa puhuminen taitaa sinullakin unohtua silloin kun kristityistä on kyse.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Anne Mikkola
Yki Räikkälä

Mitä sitten tarkoittaa se, että Jeesus sanoi, ettei ollut tullut kumoamaan lakia, vaan täyttämään se? Hän siis tarkoitti VT:n lakia. Hän myös totesi, ettei ole tullut tuomaan rauhaa maan päälle vaan miekan. Tässä hän näyttää jatkavan isänsä töitä.

-Totuudessa minä yritänkin pysyä. Siksi minä näitä tuon esille. Minulle ei ole vielä kukaan selittänyt tuota ristiriitaa.

Muuten, koraani on saatettu kirjoittaa suurimmalta osin jo paljon ennen kuin islam kehiteltiin ja sen perustaja Mohammed. Että islam perustettiin noiden kirjoitusten pohjalle. Tämä siis tutkijoiden mukaan. Ja se, koraani, siis sisältää runsaasti lainauksia Raamatusta. Varsinkin nuo kivitystuomiot ovat selvästi Mooseksen lakien mukailua.

Viimeksi muokattu 2 vuosia sitten by Yki Räikkälä
Tuomo Hirvi

Vastaan ihan lyhyesti verotuksen mielivaltaan. Se ei ole pelkkä tuloveron korotus mitä verottaja vääristelee. Vaikkapa se, että minulla on 20 viulua ja annan ne lapsille ja aikuisille soitettavaksi ilmaiseksi katsotaan tuloksi ja toisaalta verottaja katsoo että viulut ovat omassa käytössäni ja alv käyttäytyy tällöin minun kannalta epäedullisesti. En saa vähentää niitä. Tämä lienee yhden naisen tulkinta.
Muutoin olen sitä mieltä, että mielivalta viranomaisilla on edelleen jokapäiväistä.

Yki Räikkälä

Mielivaltaahan tuo on jos se noin menee. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Ja jos viuluja vuokraa pienimuotoisesti eli ei liiketoiminnallisesti, ei siitäkään pitäisi veroa mennä. Yhdistyksemme on vuokrannut laitteita pientä vastiketta vastaan yksityisiltä tuolloin tällöin jo pari vuosikymmentä, eikä hankaluuksia ole ollut. Oletko alv-rekisterissä? Jos et, niin silloinhan alv-tilityksiä ei vaadita.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial