Kuka räjäytti putket?

En ymmärrä noiden asiantuntijoiden argumentteja siitä, miksi Venäjä räjäyttäisi oman kaasuputkensa.

Jos puheet kertovat motiiveista, minusta motiivit ovat jenkeillä ja vihreillä.

Molemmat ovat selkästi sanoneet, että putki ei hyvä. Nyt oli ehkä hyvä aika varmistaa, että venäläisen kaasun perään ei enää haikailla, vaan ryhdytään miettimään mitä muuta niissä mannereuroopan alueella olevissa putkissa voisi kulkea. USA ei halua joutua puolustamaan Eurooppaa sotilaallisesti ja haluaa varmistaa, että tyhmyydet Venäjän suuntaan loppuvat lopullisesti. Ihan hyvä ajanhetki sille juuri nyt. Sitä paitsi Eurooppa on heille hyvä vientimarkkina LNG:lle.

Vihreät haluavat tuhota kaiken mikä tuhottavissa on uskontonsa nimissä. Bidenin lehdistösihteeri näkyy selittäneen, että nyt on hyvä tilaisuus kehittää puhdasta energiaa. Vihreät tuskin putkea pystyisivät räjäyttelemään, joten katse kääntyy jenkkeihin. Jenkeissä ovat vallalla lisäksi ”vihreät”, jotka ovat siellä ajaneet kaikenlaisia omiakin putkiaan alas.

Putin haluaa aiheuttaa epävarmuutta? Hajottamalla oman putken ja varmistamalla että nyt kaikki valvovat infraansa sotavoimiensa turvin? Jos tämä oli Putin, niin varmaan tästä pitäisi sitten jotain seurata, koska en ymmärrä mitä järkeä tässä olisi yksittäisenä tekona.

Mitä Blogimetsä on mieltä?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
12 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

”Vihreät haluavat tuhota kaiken mikä tuhottavissa on uskontonsa nimissä.”

Ohohoh mitä liioittelua… ja vihreillä ei sitä paitsi ole uskontoa, uskonnoilla kun ovat omat uskontotieteen niille antamat määritelmät eivätkä ne luonnonsuojelussa täyty. Jumala käski viljelemään ja v a r j e l e m a a n maata. En käsitä miksi monesti juuri jumaliset vihaavat ihmisiä jotka tätä Jumalansa käskyttämää varjelemista haluavat toteuttaa.

Viimeksi muokattu 5 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Suomessa kuolee ilmansaasteisiin1800 ihmistä vuodessa ja Euroopassa pienhiukkaset aiheuttavat vuosittain  yli 300 000 ennenaikaista kuolemaa, selviää Euroopan ympäristöviraston (EEA) tuoreesta raportista. Vuonna 2019 ilmansaasteet aiheuttivat EU-alueella 307 000 ennenaikaista kuolemantapausta. (Muut saastekuolemat sitten lisäksi)
Eli puheet vihreiden toimenpiteiden aiheuttamista kuolemista on kuin samaistaisi millimetrit valovuosiin näin käyttääkseni minäkin hyperbolaa.
Ja vaihtoehtoja on muitakin kuin kivihiili tai ydinvoima, mm energiankulutuksen voimakas vähentäminen, aurinkovoiman. tuulivoiman, vetyvoiman, ja vesivoiman lisääminen.
Luonnon tuhoutuminen on myös lajikadon kannalta hirmuisessa vauhdissa mutta sekös ahneita kiinnostaa. Suosittelen metsätieteen professori Erkki Lähteen epätoivoista hätähuutoa ”Rakkaudesta luontoon – Polku tietoisuuteen”. Kirja on
sykähdyttävä ja säikäyttävä; erilainen ja erikoinen teos.
taistelussa luonnon puolesta suunnatonta piittaamattomuutta ja tuhoamista vastaan.
Kirja näyttää nykyisen ahneuden järjettömyyden. Luonto suorastaan huutaa käytännön tekoja.

Yki Räikkälä

Mitä järkeä Venäjän toimissa viime kuukausina tai viime vuosina ylipäätään on ollut? Itse epäilin vielä 23.2., ettei Putin ole NIIN tyhmä, että todella hyökkäisi Ukrainaan. No, nyt en ylläty enää mistään.

Nyt perjantaina Putin todennäköisesti tekee sen viimeisimmän virheensä eli ilmoittaa ”suostumuksensa” ottaa Äiti Venäjän huomaan ne mielikuvitustasavallat, kun sitä nyt ovat pyytäneet ja kansakin on äänestänyt ihan melkein 100% äänestysprosentilla.

Noin se vaan hienosti toimii tuo kalashnikovdemokratia. Kannattaisi ottaa oppia.

Ulla Tuominen

Nobelin palkinnot ovat taas jaossa. Veikatkaapa metsäläiset kuka saa tänä vuonna rauhanpalkinnon. Maailmantilanne on sen verran sekava ja kinkkinen, että yllätyksetkin ovat mahdollisia. Tuo palkinto on ollut monesti samalla poliittinen kannanotto maailman tialnteeseen.

Ulla Tuominen

Minä veikkaisin, että palkinnon saa Aleksei Navalnyi, jos se annetaan yhdelle henkilölle. Viime vuonna palkittiin kaksi lehdistön edustajaa, Ressa ja Muratov, joten olisiko nyt henkilön vuoro.

Jokin kansainvälinen järjestö tuntuisi juuri nyt epötodennäköiseltä. Mutta kuka tietää, vaikka Nobelkomitea haluaisi pysyä erossa päivänpolitiikasta ja tapahtumista.

Yki Räikkälä

Jos jenkit tai joku muu taho (mikä taho kykenisi?) olisi räjäyttänyt putket, voisi olettaa, että vuoto olisi tyrehtynyt putken tyhjennyttyä. Mutta nyt näyttää siltä, että kaasu pihisee putkista yhä mereen ja yläilmoihin. Joko on niin, että Venäjä käyttää tilaisuutte hyväkseen ja tahallaan päästää kaasua ja aiheuttaa hämmennystä tai sitten Venäjä itse räjäytti putket. Veikkaan vahvasti jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Meri Vesanto

Rauha ei ole nyt oikein muodissa. Iranin nuoret naiset näyttävät, mikä on muodissa. Rauhanpalkinnon saajaksi veikkaan kuitenkin Vladimir Kara-Murzaa, joka on tällä hetkellä vankilassa sodan vastustamisesta.

Yki Räikkälä

Kuka räjäytti sillan? Kertsin sillalla palaa. Ja siellä oli ollut räjähdys. kKaikki liikenne on poikki.

Venäjällä kerrotaan tietty onnettomuudesta, mutta minä vähän epäilen tihutyötä. Ja epäilyni kohdistyy vahvasti Ukrainaan… tai Krimin sisseihin.

Hieno, vähän myöhästynyt, 70-vuotislahja Putinille.

—-

Korjaus: Venäjä väittää ”ukrainalaisten vadaalien” räjäyttäneen öljyrekan. Ja että tämä oli ”sodanjulistus”… Nähtävästi enää ei tappioita ja erinäisiä räjähdyksiä yms. selitetä onnettomuuksiksi, vaan ”vihollisen hyökkäykseksi Pyhää Venäjää kohtaan”.

Viimeksi muokattu 5 kuukausia sitten by Yki Räikkälä
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial