Köyhä antaa vähästään, rikas ei paljostaan

Kuva jonkun suomalaisen matkatoimiston esitteestä, joka kuvaa Tansaniaa. Tämä on sitä kuvastoa, jota länsimaissa mieluusti ihaillaan Tansaniasta. Maan köyhyys ja ihmisten todellisuus ei näissä kuvastoissa näy.

Tein tämän tekstin facebookiin selailtuani kesäkuun Kirkkosanomia ja luettuani erään kolumnin siitä. Mutta koska olen kunnoton uskonnoton ja varmaankin monen mielestä vielä kunnottomampi vihervassari, on siksikin syytä tuoda tämä tänne.

Vuonna 2015 silloinen hallituksemme leikkasi kehitysyhteistyörahoista 300 miljoonaa. Nykyinen hallituksemme tulee leikkaamaan näistä 250 miljoonaa. Suomi on yksi maailman rikkaimmista valtioista. Siksi on ollut varaa auttaa muita. Eli ns. kehittyviä maita. Ei nähtävästi ollut silloisen porvarihallituksen mielestä eikä nykyisen porvarihallituksen mukaan enää. Ei edes omia köyhiä. Ei tiettävästi ole varaa jakaa.

”Meillä on varaa tasata paremmin. Kotona ja kauempana.”

Tämä ei ollut minkään vihervassarin tai kommarin lausahdus. Tämän lausui Mikko Pyhtilä, uskova kristitty Suomen lähetysseurasta. Hän on nähnyt läheltä, mitä oikeasti tarkoittaa köyhyys. Hän on kotoisin maasta, omasta maastamme, jossa bkt on 49-kertainen esim. Tansaniaan verrattuna. Mikko Pyhtilä on siis toiminut Tansaniassa. Suomessa ei ole ”varaa” jakaa, mutta köyhissä maissa köyhimmät jakavat vaikka viimeisen maniokkipiiraansa.

Tässä tulee heti mieleen tunnettu Raamatun juttu, jota monet hyvin toimeen tulevat itsensä kunnollisiksi kristityiksi kokevat ihmiset eivät oikein ole sisäistäneet, se köyhä leskivaimo ja hänen roponsa. Eikä sitä ole sisäistäneet nykyhallituksemme ministeritkään.

JK. Ai niin, Kirkkosanomat lieneekin olevan epäilyttävän liberaali maamme kirkollisella kentällä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Suomen Lähetysseurahan on tunnettu siitä Taiwanin oppilaskodin pedofiliaskandaalistaan. Sellaisia ne on ne liberaalikristityt. Kunnon konsu laittaisi noille myllynkiven kaulaan.

Nämä suomalaisten kehitysyhteistyörahat valuvat kaikenlaisten koijareiden taskuihin. Ison osan vie lähetysjärjestöt, joiden kautta ”kehitysapua” suunnataan.

Tauno J. Jokinen

Toimiminen Suomen lähetysseurassa on kannanotto, joka hyväksyy äärimmäisen törkeän pedofilian.

Kalevi Kauppinen

2020 tietojen perusteella Suomi on maailman 15. rikkain maa maailmassa. Suomessa BKT henkeä kohti oli 48 745 dollaria.

Tulevan kehityksen näkymät ovat sellaiset, että Suomi tulee alaspäin tippumaan sijoituksessa. Jos meidän velkataakka kasvaa tätä vauhtia niin tulevaisuudessa meillä on hoidettavana omat köyhät, lisävelan ottaminen ei ratkaise asiaa.

Se kehitysapu jota suomi antaa, sitä ei voi valvoa että se menisi oikeaan paikkaan. Esimerkiksi Lähi-Itään menevällä rahalla koulutetaan lapsisotilaita terroristeiksi.

Kirkon kautta menevä raha kohtaa parhaiten avun tarvitsevat.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial