KEVÄTTEOLOGINEN PÄIVITTELY 4. Vähän uutta, paljon vanhaa ja lainattua

Kristinusko on kokoelma myyttejä ja uskomuksia muista uskonnoista ja kulttuureista. Paljon vanhemmistakin.  Raamattuun voisi käyttää sanontaa ”jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä”, joka sekin on muualta meille lainattu hääperinne. Raamatussa vain on paljon kristinuskoa vanhempaa ja paljon muualta lainattua. Vähän originaalia. Sininen edustaa kristinuskoon liittyvää maagisuutta – ”ettei tulisi huonoa onnea tai epäonnista avioliittoa”. Häät sopii tässä hyvin – onhan kristityt kutsuttu ”karitsan häihin”. Käyn läpi muutamat muualta lainatut nyt tässä.

Luomiskertomus Vanhassa testamentissa on varsin samankaltainen kuin parsilaisten pyhien kirjojen. Ormuzd loi maailman kuutena aikakautena. Taivaat, vedet, maan, puut ja kasvit, eläimet ja ihmisen. Sitten tämä lepäsi. Samoin etruskeilla ja kaldealaisilla on ollut saman tyyppiset luomiskertomukset. Syntiinlankeemuksesta kertoo persialainen taru suunnilleen samoin kuin VT:ssa käärmeineen kaikkineen. Ja nämä paljon ennen heprealaisia. Samoin paratiisimyytti on tuttu monista kulttuureista.

Vedenpaisumustaru oli tunnettu laajalti ennen hebrealaisten sen omimista. VT:n kertomus on lainattu kaldealaisilta. Vedenpaisumuksia tietysti tapahtui aikoinaan. Tsunamit eivät ole vain nykyajan geologisia tapahtumia. Baabelin torni on samoin kaldealaisilta on lainattu.

Mooseksen laintaulujen saaminen on samanlainen kuin paljon vanhemmassa legendassa auringonjumala Bacchuksesta. Siinäkin oli kaksi kivitaulua. Laintaulujen tarina on mainittu legendassa, jossa auringon jumala Bacchus oli kirjoittanut lait kahteen kivitauluun. Raamatun kertomus laintaulujen saamisesta pohjautuu persialaiseen legendaan. Zoroaster oli rukoilemassa korkealla vuorella, ilmestyi ukkosen jylistessä jumala Ormuzd tälle ja antoi ”lain kirjan”.

Seitsemäs päivä, lepopäivä, ei suinkaan ole heprealaisten (ja kristittyjen) Jumalan määräämä, vaan se on tunnettu kaikissa vanhoissa kulttuureissa.

Joonan joutuminen valaan vatsaan on sekin muualta lainattu tarina. Hindulaisessa sadussa oli mies nimeltä Saktideva, joka haaksirikossa joutui mereen ja kalan nielaisemaksi. Kalastajat nappasivat kalan ja aukaisivat sen ja Saktideva hyppäsi vahingoittumattomana esiin. Kreikkalaisen sadun mukaan valas nielaisi Herkuleen, joka joutui olemaan valaan sisällä kolme päivää. Niinpä.

Jeesus-tarina pohjautuu moniin pakanakansojen uskontoihin. Keney Graves luettelee kirjassaan (1948) ainakin 20 Messiasta, Vapahtajaa ja Jumalan poikaa, jotka ovat tulleet taivaasta ja ottaneet ihmisen muodon. Ovat käyneet tekemässä pelastusduunin ja palanneet takaisin taivaaseen. Monet myös ovat syntyneet neitseellisesti ja teloitettu vähän samoin kuin Jesse. Ei siis mitään uutta auringon alla kristinuskossa. Neitseellinen syntymä on ollut aina universaali jumalan tai vapahtajan tapa tulla maailmaan. Samoin vanhoissa taruissa on tyypillistä enkelien, paimenien ja tietäjien mukana olo. Konfutsen syntyessä paikalle tuli viisi viisasta miestä ja taivaasta soitettiin musaa ja enkelit kävivät moikkaamassa. Jo kauan ennen Jeesus-tarinaa monen pakanallisen jumalan synttäri oli 25. joulukuuta. Niin Egyptin kuin Kreikan Bacchukset, Adonis, Krishna, Changti, Chris, Horus, Osiris, Buddha, Mithra, Sakia jne. Keisari Aurelius julisti vuonna 274 tuon Sol invictuksen päivän yleiseksi roomalaiseksi juhlapäiväksi. Vasta neljänneltä vuosisadalta lähtien pikku hiljaa se muodostui kristillisen kirkon jouluksi. Vasta v. 524 paavi määräsi sen Jeesuksen syntymäpäiväksi.

Poikalasten surmaaminen vapahtajan deletoimiseksi on sekin toistunut eri vanhoissa myyteissä ja uskonnoissa. Krishnan vanhemmat pakenivat intian kuningas Kansan käskyä samoin kuin Raamatun Joosef perheineen.

Kuolleita ei herätellyt vain Jeesus, vaan myös ainakin Krishna, Horus, Marduk, Eskulapius. Ja ties kuinka moni muu. Ja paljon ennen evankeliumeja. Niiden kirjoittajilla taisikin olla kirjastokortit ahkerassa käytössä. Niin ikään samat jumalat ovat parannelleet sairaita, soikeita ja kuuroja. Hindujen Sakia alkoi parantaa sairaita saman ikäisenä kuin Jeesus. Noin 600 vuotta vain ennen. Tästäkin kerrottiin, että ”sokeat näkivät, kuurot kuulivat, mykät puhuivat, halvatut kävelivät ja rammat tervehtyivät”.

Ja kuten jo ”Uskonto on mystiikkaa” -kirjoituksessa jo mainitsinkin, ei Jesse suinkaan ollut ainoa kuolleista herännyt. Lainatavaraa siis tämäkin kristinuskon legenda. Kun me kunnon kristityt uskomme jatkavamme elämää tuolla puolen, ei se ole kristinuskon lanseeraus. Jo Sokrates uskoi ihmisellä olevan kuolematon sielu. Ja niin varmasti lukuisat opettajat ennen Jeesuksen aikoja.

Saatana ei kiusannut vain Jesseä, vaan myös Buddhaa, Zoroasteria ja meksikolaista Quetzalcoatl´ia. Buddha sanoi saatanalle samoin kuin Jesse Raamatussa: Mene pois luotani! Quetzalcoatl paastosi muuten hänkin 40 päivää. Luku lienee vähän kaikissa vanhoissa kulttuureissa myytillinen luku.

Kreikan Bacchus muutti veden viiniksi kuten myös Dionysos. Hän muuten myös ratsasti kahdella aasilla Dodonan temppeliin. Ja sitten myöhemmin Jesse toisti saman Jerusalemiin mennessään. Mennessään sitten tapaamaan kohtalonsa. Teloituksen ja ylösnousemuksen. Ja kuten edellisessä kirjoituksessani mainitsin, oli näitä ylösnousemuksen suorittaneita jumalia runsaasti ennen Jeesusta. Ja siis sinä kolmantena päivänä.

Herran ehtoollinen on wanha pakanallinen traditio, ei suinkaan Jeesuksen asettamaksi kirjoitettu. Cicero, joka eli kauan ennen Jeesusta, kirjoitti jo, että ”miten ihminen voi olla niin hölmö, että kuvittelee sen mitä syö olevan jumala?” Mithraismissa, joka kristinuskon synnyn aikoihin oli laajalti levinnyt Rooman valtakunnassa, oli omat mystiset kokouksensa, joissa nautittiin ehtoollinen yhdessä. Hyvin samankaltaisesti kuin kristinuskossa sittemmin. Itse riitti on peräisin taikauskosta. Monet ns. villit kansat ovat syöneet vahvojen eläimien (ja vihollistensa) lihaa saadakseen näiden ominaisuuksia. Kannibalistinen riitti se edelleenkin on, vaikka sivistyneet länsimaalaiset ehtoollisella käyvätkin.

Kolmiyhteistä jumalaa, sitä omituista, mystishenkistä ja kryptistä juttua eivät keksineet kristinuskon kehittelijät, vaan sekin lainattiin pakanallisista taruista. Itämaisilla kansoilla luku 3 on pyhä ja jumaluus aina jonkinlainen kolminaisuus. Vanhimmassa brahmalaisuudessa esiintyy Brahma, Sana ja Pyhä henki. Myöhemmin siitä tuli tri-murti: Brahma, Vishnu ja Siva. Noita kolmipäisiä jumalia ovat palvoneet myös eräät buddistit, egyptiläiset, kreikkalaiset, persialaiset jne. Jo Platon käsitti jumaluuden olevan kolminainen: Agathon eli yli-jumala, logos eli sana ja psyke eli sielu. -Paljon kertovaa muuten on, ettei tuossa kristinuskon kolminaisuudessa ole naista.

Niin se vain on. Uskonnot ovat ihmisten keksimiä ja on niitä kehitellessä aina mukavampi vähän lainata sieltä täältä kuin keksiä kokonaan uutta ja originaalia. Uuden keksiminen on aina hankalaa. Tyhjän paperin tai kankaan kammo on universaali juttu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
79 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Nyt panit Yki pahan,mutta noinhan se on mennyt. Madam Blavatsky kertoi nuo paljolti jo 1800-luvun lopulla kirjassaan Isis Unveilid, (suom. Hunnuton Isis) mikä aiheutti tietysti aikansa konsuissa raivoa.

Markku Hirn

Juuri tuo että Raamatusta löytyy paljon muualta lainattua lisää sen uskottavuutta ei suinkaan vähennä sitä. Ihmiste uskonnollinen vaisto tai aisti on sen verran samanlainen kaikkialla että he ovat tunnistaneet jotain Jumalasta niin luonnon kun historian tapahtumissa. Sellaisiin törmätessä ei kotoisissa ympyröissä on iloinen tapaaminen muille paitsi puhdasoppisille, niille jotka uskovat vain yhteen ja ainoaan oikeaan uskoon.

Kun hyväksyy maapallon geologian, evolution luomukset ja rajoitukset sekä painovoiman että elektromagnetismin ikuisesti vaikuttavina voimina, niin ei hikeenny kaikesta siitä mitä ihmistä voi hänen elinaikanaan kohdata.

Meidän jalo osamme on olla elämän viestijuoksussa kapulankantajia seuraaville sukupolville ja muutenkin pitää huolta siitä että elämä on jatkuvaa ja mahdollista.Itse elämän on jotain jumalien salaisuuksista haudattu.

Seppo Heinola

Markku H: ”Juuri tuo että Raamatusta löytyy paljon muualta lainattua lisää sen uskottavuutta ei suinkaan vähennä sitä.”

Totta tavallaan, mutta Raamatun uskottavuus ja juutal.kristilisen
Dogman uskottavuus ovat minusta kaksi eri asiaa. Juutalaiskristillisen uskonnon opillinen ainutlaatuisuus kärsii haaksirikon.

Markku Hirn

Seppo H. Niin tekee, enkä tiedä miten sille asialle voi tehdä mitään.

Kari Kukkanen

Valitettavasti, Yki, sinulla on hieman vääristynyt tietämys muinaisita myyteistä ym. Ensimmäisestä kuvasta voi vain sanoa, että se on oikeasti neljinäisyys, koska neljäs on takana ja sitä ei näy. Vrt Hes. 1:10.
Kaikki nuo buddhalaisuuden ja hindulaisuuden yhtäläisyydet on kopioitu Vanhasta testamentista (ja osa UT:sta) eikä toisin päin.

Kristinuskon ainutlaatuisuus on siinä että Jumala itse tulee kuolemaan luomansa ihmisen puolesta.

Voi kun vain te Yki ja Seppo ottaisitte selvää asioista ettekä noin räikeätä ateistista propagandaa täällä levittäisi. Koen myötähäpeää teidän puolestanne.

Seppo Heinola

Tuo on sangen wanha vitsi Kari, jo muinaisiet kirkkoisät huomatessaan esim. kristinuskoa wanhemman mithralaisuuden samuudet kristinuskon kanssa selittivät että Paholainen oli tullut etukäteen paljastamaan mithralaisille tulevan kristinuskon mysteerit…
Sama koski Amerikasta löydettyä ristinnaulitun Quetzalcoatlin kuvaa:
https://www.google.com/search?q=Quetzalcoatl on the Cross&sxsrf=ALeKk039bzYZGGZS65MWowdt01bc7ESNKw:1588854444384&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=NQZcno91WFu_tM:,UKbdBG4FM1XR8M,_&vet=1&usg=AI4_-kSDq48flsuxu4a9Ni8d0Fd_4FImrA&sa=X&ved=2ahUKEwii9YaG4KHpAhUvx4sKHYDiBwsQ9QEwAnoECAkQIA#imgrc=EeAy6UkGfxUUGM

Mitä tulee asioista selvää ottamiseen niin voit koronan jälkeen tulla tutustumaan noin 2800 nidettä käsitävään kotikirjatooni,jossa on kymmeniä ko aiheita koskevia teoksia.

Seppo Heinola

Yksi parhaita asiaa selventäviä teoksia on Timothy Freke’n ja Peter Candy’n The Original Jesus a Pagan God.
Kuriositeetti esimerkki: Johannes (IOannes=Oannes) syntyi 6 kk ennen Jeesusta vanhasta hedelmättömästä naisesta kun Jeesus syntyi 6 kk myöhemmin nuoresta koskemattomasta naisesta. Paralleeli on selvä: Juhannus aurinko ja talvipäivänseisauksen aurinko. Erään varhaiskristillisen tradition (heprealaisevankeliumi) mukaan Jeesus oli Marian kohdussa 7 kuukautta. Näin myös pakanallinen Semele kantoi Dionysosta kohdussaan 7 kuukautta. On merkillepantavaa, että kuuvuoden kuukausien 28 päiväluvun mukaan 7 kk=196 päivää. Heprealaisessa traditiossa luku 196 edustaa mm. sanoja y l ö s n o u s e m u s, kesä, kätketty paikka, pimeys. Kyseessä on siis auringon syntymä ja ylösnousemus vuosikieron mukaan. Ei ihme, että syyrialainen kirkko viettää vieläkin Jeesuksen syntymäpäivää 6. tammikuuta, (Tammuz), joka oli myös Osiriksen päivä Egyptissä. 6 tammikuuta onkin 7:ssä kuukaudessa JUHANNUKSESTA lukien.
.

Kari Kukkanen

Voi Yki, Yki totta kai ihmisillä on muisto maailmanlaajuisesta vedenpaisumuksesta. Entisaikojen ihmiset muistivat hämmästyttävän hyvin asioita, koska ei ollut töllöä eikä älykännykkää.

Niin sanotut myytit periytyvät ensimmäisiltä ihmisiltä sukupolvelta toiselle. Totta kai eri puolilla maailmaa ihmiset kirjoittivat muistiin noita tapahtumia (tosin usein vääristyneessä muodossa).

Ateisti ei tietenkään VOI hyväksyä, että Raamatussa olisi autenttisin tieto asioista.

Kari Kukkanen

Seppo. Olen nyt vihdoin initoitu 37:een asteeseen Tsehoq-kabbalismissa, jolloin voin paljastaa salaisuuksia. Heprealaisessa erikois-salaisessa lukumystiikassa luku 437 tarkoittaa apinaa.

Seppo Heinola

Sanonnan ’Herran valtaistuin’ hepreaksi כסא יהוה numeroarvo on 437.
Että siis Herra on sinusta naurettava apina?

ו וַתֹּאמֶר שָׂרָה–צְחֹק, עָשָׂה לִי אֱלֹהִים: כָּל-הַשֹּׁמֵעַ, יִצְחַק-לִי.

Kari Kukkanen

Yki, en puhunut mitään geologisista todisteita. Niitäkin kyllä löytyy, esim. lukemattomat kalojen fossiilit, jotka osoittavat katastrofaalisista maailmanlaajuisista tsunameista, jotka hautasivat kalat ym. silmänräpäyksessä. Laitapa tänään kala järven tai meren pohjalle. Luuletko että se fossiloituu parissa tuhannessa vuodessa? Vai söisivätkö bakteerit sen muutamassa viikossa?

Puhuin eri kulttuurien muistitiedosta.

Kari Kukkanen

Seppo ”Sanonnan ’Herran valtaistuin’ hepreaksi כסא יהוה numeroarvo on 437.
Että siis Herra on sinusta naurettava apina?”

Ei, vaan tuo lukuarvo 437 on Tsedoq-kabbalismissa, kun sen tuottaman sanan, joka on לֶזֶת konsonantit vaihdetaan toisiin, saadaan sanan apina קוֹף lukuarvo 186, mutta koska Tsedoq-kabbalismissa pitää lukuarvot vaihtaa päinvastoin, saadaankin apinan קוֹף alkuperäisestä lukuarvosta 186 tällä menetelmällä 437.

Seppo Heinola

apina apina קוֹף lukuarvo 186, lukuarvo 186,

Voi hyvänen aika kun tuo lukuarvo 186 vastaa myös nimen JHVH (Herra!) lukuarvojen neliöiden summaa ja 186 on myös nimen Golgatha lukuarvo!!! Huomaatko Kari että pissit ironiayrityksissäsi koko ajan omaan nilkaasi…
Muuten tuo heprean קוֹף kirjaimen eli K:n lukuarvo 186 viittaa ihmisen päähän tarkemin takaraivoon ק ja kertoo ideogrammaattisesti eli kuvallisesti ja apina-merkityksessään ihmisen polveutuvan apinasta…

Kari Kukkanen

Seppo, ymmärrän täysin, että olet jäänyt kabbalismin alemmalle tasolle, koska Tsehoq-kabbalaimi on sen suurmestarin mukaan korkein taso. Siinä on 37:nnen asteen jälkeen vielä useita intsiotaatio-asteita, joihin jatkan kun olen saanut paljastettua tarpeellisen määrän sen tason salaisuuksia suurelle yleisölle.

Muuten varpaan בוֹהֵן lukuarvo 63 tulkittuna täydellisen kabbalismin kautta saadaan kompleksisoimalla ja korottamalla se potenssiin 1,76651 lopullinen lukuarvo 202, mikä, kun se vaihdetaan iteroimalla neliöjuurella 0,768 lukuarvoksi 486, joka on sama kuin heprean sana טָעוֹת jonka lukuarvo vaihdetaan fantasioimalla ja lisätään salaisella tsehoq-lobotoinnilla, jolloin huomataan että ihminen on sama kuin מַרפֵק kyynärpää, joka peripatetiotumalla ymmärretään samaksi kuin heprean ף, joka osoittaa että ihminen on evolutioitunutkin koppakuoriaisesta.

Seppo Heinola

Toistan: ”Muuten tuo heprean קוֹף kirjaimen eli K:n lukuarvo 186 viittaa ihmisen päähän tarkemin takaraivoon ק ja kertoo ideogrammaattisesti eli kuvallisesti ja apina-merkityksessään ihmisen polveutuvan apinasta…”

Huomaathan, että Kuf 186 on saman arvoinen kuin nimi Golgatha ja nimen JHVH 10565 numeroiden neliöjuurien summa 10^2 5^2 6^2 5^2 = 186
Edelleen sana Maqoom eli paikka arvo on 186. Se tarkoitti sitä paikka, missä aurinko eli JHVH oli silloin kun auringon ja kuunpimennykset alkoivat uudelleen ns. Saros-jakson, jonka pituus oli yllätys yllätys 18,6 vuotta.
Tämä ei ole pilpulia vaan antiikin pätevää tähtitiedettä, jota Mesopotamiasta oppinsa saaneet heprealaiset astronomipapit hyvin hallitsivat.
Hyvä linkki Urslan sivuilta https://www.ursa.fi/yhd/TurunUrsa/ceres/ceres42.pdf

Kari Kukkanen

Huomaathan, että Tsehoq-kabbalismin heprean viimenen ק kirjain ei suinkaan tarkoita sanaa pääkallo joka on hepreaksi גוֹלגוֹלֶת eikä siinä ole tuota ק kirjainta. Pääkallon normaali lukuarvo on 478, mutta kun se muutetaan kuunpimennyksen ajaksi lukuarvoksi 298, voidaan todeta, että se on oikeasti kuvagrammaattisesti sama kuin magoom tsehoq-kabbalismissa. Mikä yhteensattuma!

Seppo Heinola

Kirjaimen Kuph ideogrammi kuvaa pääkallon takaraivoa ק Hebrew קוף and Aramaic קופא both refer to the eye of a needle or the back of a head and neck : qāf in Arabic meant ”nape”. According to an older suggestion, it may also have been a picture of a monkey and its tail (the Hebrew קוף means ”monkey”) (vrt sana koppa ja kallo. Alkavat suomessakin K-kirjaimella..) Ja sen lukuarvo on s a m a 186 kuin kreikan gematrian Golgathan ja Heprean Jahven numerotekijöiden neliöiden summa ja Jumalaan liitetyn sana paikka eli Maqom. On nyt outoa että myös sekä kallo että Kuu omaavat kreikaksi saman lukuarvon 301 sillä visuaalisesti ne muistuttavat toisiaan niin paljon aina väriään myöten. 301 löytyy tietokannasta ja on yhtä kuin kuu (Selene, Σεληνη) tai kallo (kranion).
Myös luku 186 tarkoittaa kreikkalaisessa gematriassa kalloa (eli golgataa alias golgota ”kallot”). Eriskummallinen sattuma että kun jakaa 301/186 (kallo/kallot)saa vastauksena 1.618 eli kultaisen leikkauksen suhteen.
Erikoisen mielenkiintoinen on yhtälö 301/186 sillä 186 ei tarkoita ainoastaan Golgatan lukua vaan myös heprealaisen sanan ”maqom” eli siis ”paikan” lukuarvoa. Tässä mielessä sanonta ”saapuivat golgatalle, kallon paikalle” saa kokonaan uusia ulottuvuuksia ja saattaa kertoa meille jotakin ns. golgatan mysteeristä. Mehän voimme nyt kääntää sen vaikkapa ”Kuun paikaksi” ja onkin kummallinen sattuma että samaan aikaan kun Jeesuksen sanottiin kuolleen ristillä – Jerusalemissa oli osittainen kuunpimennys ja luku 186 vastaa 18,6 kuukauta jona juurikin kuunpimennykset tosituvat samoina.

Kari Kukkanen

Älä Seppo sotke kreikkalaista geriatriaa ja gnostismismia heprealaiseen adhoc-kabbalismiin, saatika suomen kieleen.

Lukuarvo 186 ei suinkaan tarkoita alkuperäisessä kabbalismissa, kun se käänteistulkitaan vaihtamalla numerot keskenään, lukuarvoa 301 vaan 198, jonka Tsehoq-kabbalismissa tulkitaan tarkoittavan maksaa eli כָּבֵד, jonka jokainen kunnon esoteerikko tietää olevat todellinen ennustuksen aarreaitta. Mutta jos sen lukuarvo kerrotaan luvulla 2 saadaan lukuarvo 396 joka taas on sama kuin luvut 101 ja 295 laskettuna yhteen.
Tämähän tarkoittaa sitä, että kun kuun ja auringon säteet jaetaan piin arvolla, joka on 3,14159 265… ad infinitum, tullaan siihen hämmästyttävään lopputulokseen, että kuu onkin juustoa.

Seppo Heinola

Tietääkseni Kari Raamattu on sekä hepreaa,että kreikkaa että arameaa, joten raamattugematria käyttää näitä kaikkia kolmea kieltä.
Se että yrität turvautua naiviin yritykseen olla sarkastinen, kertoo vain hämmennyksestäsi ja keskustelukyvytömyydestäsi asiassa, jossa sinulla ei ole nähtävästi kompetenssia.
Tuo ei ole minulle tietenkään yllätys -po tietoa on aina myös vainottu ja esoteerikkoja murhattu -, ja I palkinnon voittaneessa tietokirjassani Salaperäinen Shakespeare toteankin:

”Nykyajan inkvisiittoreiden ei enää tarvitse turvautua tietoa tuhotessaan keskiaikaiseen karkeuteen. Nykyaikaiset toisinajattelijat voidaan vaientaa hienostuneimmin keinoin. Heidät hiljentää tehokkaasti usein jyräten aikaansaatu ns. yleinen mielipide ja iva. Täydellä syyllä voisi puhua yleisen mielipiteen takana ja välillä sen edelläkin olevasta asiantuntijamafiasta.
Totuudella on yhä tänään viralliset omistajat. Ja he myös omistavat Oy Totuus Ab:n osakkeet. Eräs hyvin suuri tällainen yhtiö on esimerkiksi Suomen evankelisluterilainen kirkko, jonka teologit sanovat millainen Jumala ja maailma on ja miten jumalallinen Ilmoitus tulee ja ennen kaikkea miten sitä (Raamattua) ei tule lukea ja ymmärtää. Erimielisiä teologit saavat olla vain keskenään, mutta tavallisen ihmisen on tyydyttävä yleiseen ja yhtäläiseen uskontunnustukseen. Seurakuntateologia käy hänen kohdallaan yliopistoteologian ylitse. Yliopistoteologian tuloksiin uskova maallikko on kadotuksen lapsi. Hänestä huolehtivat – vaikka ei sitä aina suoraan sanotakaan – helvetin enkelit.
Suomen Ruusu-Ristin perustaja Pekka Ervast toteaakin, että näin ollen ihmisten, jotka jotain tiesivät, oli pakko pitää tietonsa salassa tai ilmoittaa se salatussa muodossa tai vain uskotuille ystävilleen. Ruusuristiläiset veljet elivät keskellä ihmiskunnan pimeintä aikaa. He pitivät kuitenkin silmänsä auki. Ehkäpä he näkivät tunnelin päässä vielä himmeänä kipinöivän valon, jonka sitten valistuksen raikkaat tuulet sytyttivät hehkuviksi soihduiksi . Ervastin mukaan ihminen järkevänä olentona olikin oikeutettu etsimään totuutta, sillä hänen mukaansa:

”Tietäminen on ihmisen päämäärä,
löytäminen hänen mahdollisuutensa
ja etsiminen hänen tehtävänsä.”

Kari Kukkanen

Eiköhän Jumala ole alussa jo antanut ihmiselle tehtäväksi viljellä ja varjella maata. Miten se voisi tapahtua, jollei Jumala olisi antanut ihmiselle kyvyn tutkia ja keksiä.
Totuus on juuri se, mitä ihmisen tulee etsiä. Ne jotka löytävät Hänet (joka sanoi: Minä Olen: Totuus), löytävät samalla totuuden.

Saatana (joka vääristää kaiken esim. esoterian avulla) valehtelee ja pettää koko ajan, jolloin Totuus ja totuus katoaa.

Seppo Heinola

”Saatana (joka vääristää kaiken esim. esoterian avulla)…”

Onko Saatana siis kirjoittanut Raamtun joka on esoteerisia sisältöjä tulvillaan itsensä Jeesuksenkin mukaan?

Kari Kukkanen

Missä sinä näet Raamatussa muuta esoteriaa kuin saatanan tuomaa noituutta, maksasta ennustamista, astrologiaa, vainanjanpalvontaa ym., jotka ka ikki Jumala on kieltänyt?

Seppo Heinola

”Missä sinä näet Raamatussa muuta esoteriaa kuin saatanan tuomaa noituutta, maksasta ennustamista, astrologiaa, vainanjanpalvontaa ym., jotka ka ikki Jumala on kieltänyt?”

Jos tuo ym. on käsityksesi esoteriasta niin sääliksi käy. Onko Sinulla mistään kristillisen funkku-dogman ulkopuolisesta mitään muuta käsitystä kuin sinuun indoktrinoidut fundamentalistien propalanda-nukkien mädät oljet?
Esoteriasta Raamatussa kertoo mm. kirjani ”Jälleensyntymä ja Raamattu” luku Esoteerinen kristinusko. https://kirjat.ollinonni.fi/kirja/jalleensyntyma-ja-raamattu/artikkeli/140394

Kari Kukkanen

Sinulla on Seppo täysi oikeus uskoa esoteriaan.
Kristinuskon kanssa sillä ei valitettavasti ole mitään tekemistä.
1. Tim. 6:20

Kari Kukkanen

Ei ole, koska ainoa mitä pitää tietää, on että Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Kari Kukkanen

Ei tietenkään, nyt en ymmärtänyt kysymystä. Oletettavasti Jumala voi tehdä mitä haluaa, esim. maailmankaikkeuden.
Eri asia on, ettei Jumalaa voi nähdä, kuten ateistit riemuissaan julistivat, kun kosmonautti Juri Gagarin pomppasi ilmakehän yläpuolelle, ettei hän nähnyt siellä Jumalaa: siis Jumalaa ei ole olemassa.

Seppo Heinola

Kari ”Kristinuskon kanssa (esoterialla) sillä ei valitettavasti ole mitään tekemistä.”

Niinkö? Mutta Raamatun Vanhan ja Uuden testamentin kanssa sitäkin enemmän…

Kari Kukkanen

Seppo. Annapa Raamatusta pari esimerkkiä.

Yki. Maailman muotoutumisesta on evolutionisteilla omat satunsa, joilla ei ole (luonnon)tieteen kanssa mitään tekemistä.

Seppo Heinola

”Seppo. Annapa Raamatusta pari esimerkkiä.”

He, tälläkin palstalla olen antanut kymmeniä esimerkkejä. Tunnetuin on tietenkin Joh. Ilm. 13:18.

Kari Kukkanen

Voi kumpa Skepsisistäkään löytäisin selvitystä siitä, miten maailmankaikkeus, elävä solu tai DNA:n tarvitsema informaatio koodiinsa on syntynyt, niin alkaisin kumartamaan evolutionistien kanssa Darwinia.

Kari Kukkanen

Seppo. En tuosta kohtaa löytänyt sanaa ”esoteria” kuten en ole havainnut missään muuallakaan Raamatussa ko. sanaa.

Kari Kukkanen

Mitä minä niillä sivuilla tekisin, koska siellä ei ole tietoa edes noista perustavaa laatua olevista ongelmista.

Seppo Heinola

”Seppo. En tuosta kohtaa löytänyt sanaa ”esoteria” kuten en ole havainnut missään muuallakaan Raamatussa ko. sanaa.”

Ihanko totta,et tosin kysynytkään,mistä ko. s a n a löytyisi. Ja eikö siis kolminaisuusoppikaan ole totta koska Ramatussa eli ole s a n a a kolminaisuus.
Mutta siis kiersit ovelasti tuon Joh,. Ilm. 13. jakeen 18 todistusvoiman koskien Raamtun sisältämää esoteriaa.

Kari Kukkanen

Totta kai ateistit osaavat lyödä funduja kuin vierasta sikaa, en yhtään epäile. Edelleenkin penään atteisteilta miten maailmankaikkeus, elävä solu tai DNA:n tarvitsema informaatio koodiinsa on syntynyt

Kari Kukkanen

Seppo, en vieläkään ymmärrä, missä ko. kohdassa on esoteria? Ainoa, mitä löydän on normaalia heprealaista numerologiaa. (Se on muuten kohta missä kehoitetaan varomaan esoteriaa).

Seppo Heinola

”..on normaalia heprealaista numerologiaa.”
Se ’normaali’ numerologia on gematriaa, joka on kabbalistinen juurikin esoteerinen menetelmä. Juuri siksihän Raamttu kehotta niitä ihmisä avamaan, joilla on siihen ymmärrys. Eli kaikilla ei ole. Tieto 666:n merkityksestä ei siis ole julkinen vaan pienelle osaajien piirille tarkoitettu eli esoteerinen.

Kari Kukkanen

Päin vastoin, Seppo, kaikki mitä Raamattuun on kirjoitettu on täysin selvää. Ainoastaan esoteerikot ja ateistit ovat parhaansa mukaan pyrkineet hämärtämään sen sisällön.

Seppo Heinola

”Päin vastoin, Seppo, kaikki mitä Raamattuun on kirjoitettu on täysin selvää. ”

No kun ei ole, kun yli 2000 vuotta on yritetty löytää Raamatun teksteihin yksimieliset tulkinnat mutta ei vaan ole läheskään joka kohtaan löydetty…ja Raamattuhan itse rajaa: ’ se jolla ymmärrys on laskekoon…” siis kaikilla ei ole tuota ymmärrystä eivätkä kaikki siis voi koskaan saada selvää ko raamatunkohdasta. Ellei joku esoteerikko sitä ymmärtämättömälle avaa…

Kari Kukkanen

Voi Seppo, Seppo. Ainoastaan Pyhä Henki avaa Raamatun uskovalle. Esoteerikko vain sotkee ja hämärtää, samalla tavalla kuin saatana (käärmeet eivät osaa puhua) valhteli Aatamille ja Eevalle erään puun juurella.

Seppo Heinola

”Voi Seppo, Seppo. Ainoastaan Pyhä Henki avaa Raamatun uskovalle.”

No miksi siis sadat tuhannet uskovat ovat niin monen monen raamatunkohdan tulkinasta erimielisiä ja miksi kukaan uskova ei ole kyennyt avaamaan varmuudella luvun 666 arvoitusta? Miksi Pyhä Henki ei ole ratkaisua heille näyttänyt? Miksi sensijaan kaltaiseni harhaoppinen on ko. ratkaisun avaimet saanut?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial