Keskusta kadotti kannattajansa

Ylen kannatusmittaauksessa ollaan aika lailla odotetuissa lukemissa.

Keskusta rp:n kannatus jatkaa laskuaan ja syöksy jyrkkenee.

Tein ennustuksen että seuraavissa eduskuntavaaleissa puolue on noin kahdeksassa (😎 prosentissa. Annika Saarikon puhuvan pään tilitykset ja Perussuomalaisten äänekäs moittiminen ilman mitään perusteita sataa aina perussuomalaiseen laariin kun Saarikko avaa suunsa kertoakseen mielipiteensä. Katkeruus oikealle politiikalle eli perussuomalaiselle retoriikalle on ilmeinen. Kun ei itse keksi mitään muuta kuin antaa yhdelle herätysliikkeelle täkyn niin kannatus on sen mukainen. Kun kadottaa kannattajansa ja äänestäjänsä niin lopputulos on karua luettavaa. Tilanne on kuin Putinin kujanjuoksussa. Voittoja ei hankita tiedottamalla huuhaa juttuja vaan tekemällä politiikkaa jolla maaseutu säilyy elävänä ja maanviljelijä pitää olla tämän puolueen erityissuojeluksessa. Kun heillä menee hyvin niin pikkukylissäkin on tulevaisuuden siemen. Ilmeisesti puolueessa ei ymmärretä yksinkertaisia totuuksia vaan haikaillaan ilmastonmuutosjoukkueeseen ja kaupunkeihin.

Kokoomuksen tilanne ei muutu vaan vaaleissa kannatus lienee jossain 22% tienoilla. Ei tarvitse moittia eikä kertoa mitään ihmeellistä vaan todeta ääneen mikä ihmisten elämässä on tässä maassa tämän hallituksen jäljiltä tilanne. Parempi on kuin ei ala keksiä polkupyörää uudelleen. Yhteiskunta on niin hyvä kuin miten sen kokee sen heikoimmassa asemassa oleva ihminen. Yhtä asiaa kokoomuslaisilta toivoisin. Käykää maaseudulla ja siellä missä se ongelma on. Sote-uudistus on susi jo syntyessään mutta ei sitä yksityistämällä paranneta ja pitää olla peruspalvelut jotka maksetaan valtion verotuloilla. Ei yksityisellä sijoitustoiminnalla.

SDP:n osalta tulee laskua vielä huimasti. Marinin lomailu ei vielä ole kansalle valjennut kuinka kalliiksi se biletysloma tälle maalle oikeasti tuli eikä sitä oikeasti koskaan voi saadakaan selville mutta puhutaan miljardeista. Kun vaalikeskustelut alkavat niin Marinkin tulee kuulemaan missä hän oli kun tärkeimmät neuvottelut käytiin. Turha sitä sitten on itkeä että puhutaan vääristä asioista, kun itse toimii kuin pahainen fuksi yliopistoon päästyään. Unohtaa yliopiston osoitteen.

KD:n toivoisin nostavan paljon kannatustaan. Heidän politiikka on ollut selkeää ja siinä on ollut tietoisia valintoja oikeaan suuntaan. Myös puheenjohtaja Sari Essayah on esiintyjänä loistava. Eikä kukaan mukaan ole päässyt möläyttelemään eikä sotkenut uskontoa pahasti politiikkaan.

Päivi Räsäselle nostan hattua. Hän ei valita kohteluaan tuolta vihervasemmistolaisesta sontalaarista tulevilla asioilla vaan puolustaa nimenomaan suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita omalla agendallaan, jonka pohja lähtee kristinuskosta. Siihen nojaa suomalainen yhteiskunta halusipa tämä hihhuli sateenkaaren porukka taikka ei.

Perussuomalaiset lisäävät vielä roimasti kannatustaan. Vaalipuheita eikä mainostoimistoja heidän tarvitse harrastaa lainkaan. Vihervasemmistolainen hallitus huolehtii Perussuomalaisten mainostamisesta. Heille ladotaan Saarikon suulla selkeät syötöt lautaselle. Ei muuta kuin kertoo kansalle kuinka paljon sähkön hinta on noussut ja mistä se johtuu. Sanoo sen ääneen kuka oli väärässä paikassa väärään aikaan. Kertoo kenen asialla sitä eduskunnassa ollaan eli suomalaisten ja Suomen. Ei tarvita mitään ihme ohjelmia vaan pitää vain todeta olemassaoleva totuus.

Vihreä rikollisjengi on edelleen liian korkeissa lukemissa. Heillä on ilmeisesti jonkinmoinen herätysliikejengi joka hengailee keltaisissa kumisaappaissaan Mannerheimintiellä. Mitä heidän poliittinen agendansa on siitä tällä joukolla ei ole mitään käsitystä. Sillä tapetaan ihmisiä ja yrityksiä jo nyt ja siksi heidän kannatuksensa pitää laskea. Heidän painoarvonsa poliittisissa päätöksissä on kohtuuttoman suuri. Maailmanlopun aate. Ilmastonmuutoksen torjuminen on heidän mielestään parhainta silloin kun kaikki pyöräilevät ja kukaan ei käy töissä. Halleluuja. Puhutaan metsistä ja soista mutta kauhistutaan kun kuusen juurella luikerteleekin käärme. Hui.

RKP nyt on mitä on. Joojoo liikkeellä on aina paikka varattuna hallituksessa eli valta on suhteeton kokoon nähden.

Liike nyt tulee nousemaan paljon tuosta lukemasta ja jos jollekin toivoisin jytkyn kaltaisen osumaan niin heille. Harry Harkimo on ottanut yhden miehen työvoiton. Hänen luomansa asiasisältöinen omatunnon ääni pitää olla eduskunnassa. Toivottavasti hän ei koskaan mene hallitukseen jossa hänen on vastenmielistä olla.

Näillä mennään.

tuomo

Ylen kannatusmittaus: Keskusta on mittaushistorian pohjalukemissa, perussuomalaisten kannatus noussut

YLE.FI

Ylen kannatusmittaus: Keskusta on mittaushistorian pohjalukemissa, perussuomalaisten kannatus noussut

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

Onhan keskustan alastulo Sipilän ajoista ollut pahimpia koko puolueen historiassa. Hallitukseen meno oli niitä suurimpia virheitä, joita keskusta on tehnyt. Oppositiossa olisi ollut parempi mahdollisuus vaikuttaa maan asioihin, koska vasemmisto vihreillä maustettuna ei olisi voinut johtaa maata, niin kuin se nyt tekee.

Vihreät ovat se kiviriippa, jota hallitus joutuu vetämään perässään. Heidän ohjelmansa tuhoaisi talouden hyvin nopeasti, sillä metsät pitäisi laittaa luonnontilaan, samoin suot, peltoviljely ja karjanhoito pitäisi vähentää, joka johtaisi siihen, että ruoka tuotaisiin ulkoa.

Metsätaloudessa työpaikat vähenisivät, kun yritykset investoisivat ulkomaille, maatalouden tilat lopettaisivat tuotannon.

Tavoitteena pitäisi olla saavuttaa omavaisuus niin ruokatuotannossa kuin energiassa. Turpeen poltto lämpökeskuksissa olisi sallittava, koska nykytekniikalla haitalliset päästöt voidaan saada talteen. Metsistä kaikki jätepuu olisi tehtävä hakkeeksi, jota lämpökeskukset käyttävät. Maataloudessa biokaasun tuotantoa olisi tuettava, koska kaikki karjanlanta on hyvää raaka ainetta.

Olisi hyvä tavoite maatilojen olla omavarainen energiasta sähköä myöten, joka nykytekniikalla olisi mahdollista. Nämä tavoitteet eivät vihreille sovi, koska he elävät jonkunlaisessa toive maailmassa, joka ei vastaa todellisuutta.

Hyvä esimerkki luonnon epätasapainosta on ollut mennyt kesä, joka kuritti Eurooppaa kuivuutena ja kuumuutena. Se on johtanut siihen, että Suomen perunat menisivät etelään, eikä edes olisi tarpeeksi Euroopan markkinoille.

Tulevaisuus näyttää hyvin epävarmalta monessa suhteessa, ihmisen osuus on tähän huomattavan suuri, että näin on.

Tauno J. Jokinen

Keskustan iso ongelma on linjattomuus. Sipilän – Bernerin poliittinen linja edusti äärimmäistä kapitalismia ja nyt Saarikon linja edustaa äärimmäistä sosialismia. Joka suuntaan pyllistäminen sopii joojoo-miehille, joita usein kutsustaan myös hyödyllisiksi idiooteiksi. Minulle ei kuitenkaan enää oikein avaudu, ketä tällainen äärimmäinen joka suuntaan pyllistely hyödyttää.

Kepu ilmeisesti toivoo saavansa hyvinvointialueista itselleen uuden apinanleipäpuun, mutta seuraavissa vaaleissa hyvinvointialueiden määrää aletaan varmaankin karsia. Valtionvarainministeri asettaa alueille tulostavoitteita ja jos ne eivät toteudu, huonoimmin menestyviä alueita yhdistellään. Näin minä ainakin tekisin pääministerin roolissa kunnes alueita olisi jäljellä vain se viisi, joka alunperin oli asiantuntijoiden ehdotus.

Yki Räikkälä

Vai Saarikon linja äärimmäistä sosialismia? Miten se näkyy tai ilmentyy?

Eikös äärimmäinen sosialismi ole = kommunismi?

Mieleeni tulee tällaisista lähinnä ehkä Deva aikoinaan. Lieneekö sekään ollut ”äärimmäisen” sosialismin kannattaja.

Tauno J. Jokinen

Jos Yki vertaat taksiuudistusta ja nykyhallituksen toimia huomaat kyllä helposti hallituksen linjattomuuden. Varmaankin myös tunnistat nykyisen hallituksen koostumuksen ja Keskustan roolin vastuuttoman talouspolitiikan takuumiehenä.

Päätösvallan siirtyminen Euroopan Unionin ilman vaaleja valituille komissaareille on täysin rinnastettavissa Putinin ja Kiinan kommunistisen puolueen yksinvaltaisuuteen.

Uusimpana uutisena on tämä metsämaan sosialisointi, jossa EU:n vaatimuksesta suuri osa Suomen metsiä pitää palauttaa suoksi – metsänomistajan kustannuksella.

Seuraavien vaalien suuri kysymys on EU:n yhteisvelka ja rahojen lähettäminen Italiaan. Tällä kertaa ei puhuta pikkurahasta.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tauno J. Jokinen
Yki Räikkälä

En oikein ymmärrä analogiaa Sipilän äärikapitalistisen hallituksen yksityistämisministerin taksiuudistuksessa ja nykyhallituksen toimissa. Nykyhallituksen linjattomuudesta en tiedä, mutta tuolla Sipilän hallituksella oli kyllä linja – yhteinen yksityiseksi, taseet töihin, voitot pomoille ja harvoille omistajille, tappiot veronmaksajille.

En vieläkään ymmärrä miten Saarikon äärisosialismi ilmenee. Tuskin sentään metsien sosialisoinnissa, jota en tiedä sitäkään tapahtuneen ainakaan laajassa mitassa. Suomen metsät ovat lähes tyyten olleet jo pitkään ns. talousmetsiä, joissa luonto köyhtyy ja metsien omistajat rikastuvat. En nyt menisi kaikkea pakkosuojelemaan, mutta jotakin toimia pitää tehdä. Maailmassa on meneillään lajikato, josta ilmeisesti suurin osa johtuu ihmisen toimista.

EU:n hallintokulttuurista olen kyllä samaa mieltä. Liian pienelle porukalle, joka valitsee keskuudestaan itsensä, on annettu aivan liian suuri valta. Mielenkiintoisia näkymiä Italan kanssa tulossa, kun siellä on Mussolinihenkinen nuorehko pääministeri, Meloni, joka on nimittänyt ministereiksi putinisteja…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial