KESÄTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 40. Noidasta maagin omaksi

Otsikon voisi kirjoittaa myös ”Noidasta noidan omaksi”. Seurakuntalainen -lehdessä 24.6. on haastattelu Taru Häkkisestä. Hän kertoo, että ”okkultistiset harrastukset veivät hänet pimeyden turviin, mutta Jeesus vapautti hänet”.

Taru kertoo haastiksessaan, että hän pystyi tekemään Saatanasta olevia juttuja, ja hän sai nimen ”Noita”. Hän lienee tarkoittavan, että hän kykeni tekemään jotain maagista. Mitä, sitä hän ei erittele, mutta kotona alkoi tapahtua outoja asioita. Ja kerran eräänä yönä hän kohtasi Paholaisen face to face.

Tosin hän kertoo sitten, että hän sai psykoosin ja useita diagnooseja, kaikesta päätellen psykiatrisia.

Sitten hän vain alkoi pyytää Jumalaa päästämään hänet sieltä pimeydestä pois ja kas, pian hän sanojensa mukaan ”otti Heesuksen vastaan”.

Mutta demonit jahtasivat vielä häntä ja Jumalakin puhui hänelle, että ”tulee ne seisemän pahempaa”. Se on vain kumma, että hyvä Jumala sallii ne seitsemän pahempaa, ja ylipäätään demonien mellastamisen luomassaan maailmassa.

Mutta siis tämä ennen noita siis meni Jeesuksen omaksi. Jeesus, mikäli ollenkaan on luottaminen Raamattuun, oli selvästi maagi ellei peräti noita. Hänhän selvästi hallitsi näkymättömiä voimia ja tällä oli yliluonnollisia kykyjä. Lisäksi jotkut Jessen teot olivat kuin noitakeinoja, kuten se kuuluisa näkökyvyn aikaan saaminen syntymästään saakka sokealle – ”…Tämän sanottuaan hän sylki maahan ja teki syljestä tahnaa ja siveli tahtaan hänen silmilleen”. -Joh 9:6

Eikä tämä ollut ainoa kerta:

He tulivat Betsaidaan. Siellä Jeesuksen luo tuotiin sokea mies ja häntä pyydettiin koskettamaan tätä. Jeesus otti sokeaa kädestä ja vei hänet kylän ulkopuolelle. Sitten hän sylkäisi miehen silmiin, pani kätensä hänen päälleen ja kysyi: »Näetkö mitään?» Mies avasi silmänsä ja sanoi: »Minä näen ihmisiä – näen ikään kuin puita, mutta ne kävelevät.» Jeesus pani uudestaan kätensä miehen silmille, ja nyt tämä näki tarkasti. Hän oli täysin parantunut ja näki selvästi kaiken.” -Markus 8:22 – 25

Ja edelleen:

Jeesus sanoi ”…Mene järvelle ja heitä onki veteen. Ota ensimmäinen kala, jonka vedät ylös, ja avaa sen suu. Siellä on hopearaha. Ota se ja maksa heille sekä minun että itsesi puolesta.»” -Matt. 17:24-27

Nähtävästi siis haastattelun Taru hylkäsi oman noituutensa ja meni maagin omaksi.

(kirjoitin pari vuotta sitten samasta aiheesta. Seppo Heinola kommentoi, että ”Jeesus oli mitä todennäköisimmin essealainen therapeutti … esseasaiset tunsivat mm. syljen entsyymien parantavan vaikutuksen”. Ja näinhän se voi olla. Tapauksien kirjoittajat tiesivät essealaisista, elleivät itsekin olleet essealaisia, joten tuo syljen kanssa präkääminen olisi hyvin selitettävissä)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Markku Hirn

Pidetään nyt asiat erillään. Tuo psykoosi diagnoosi selittää varmasti paljon. Vaikka lääkkeillä pystytään palauttamaan yhteys todellisuuteen niin sisämääilmaan jää paljon hallusinaatioita kuitenkin kummittelemaan. Tavallinen kertomus asioita seuranneelle. Tällä aineksella voi sitten tehdä eräänlaista karriääriä ja tulla julkikseksi uskonnollisissa piireissä.

Demooneihin on parasta uskoa. Sielä ne luuraavat, mutta normaali vahvalla ”minällä” varustettu voi pitää ne kurissa vaikka joskus ne saattavat vaivata.Demoonit ovat heikon ja romahtaneen psyykkeen unityön tulosta kun alitajunnassa pahat tuntemukset saavat hahmon unen tapaan ja joka helpottaa hiukan epätodellisuudessa elämisen kauhua ja kaiken pahan tuntee omalle olemukselleen vieraaksi.Niiden avulla voi säilyttää jotakin hyvästä omakuvasta projisoimalla ne kuviin ja ulkomaailmaan.

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by Markku Hirn
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial