KESÄTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 30. Ihmiskunnan yhteinen vihollinen

Kristinusko opettaa meille, että meillä on yksi yhteinen vihollinen, nimittäin saatana, sielunvihollinen. Mutta vihollisia ihmiskunta on saanut toisistaan tehtyä aikojen saatossa kiitettävän runsaasti. Sota, jos mikä on ihmikunnan suurin yhteinen vihollinen. Espanjalaisen Vigon yliopiston tutkija Alberto Caballero on laskenut, kuinka moni valtio on hyökännyt toisen kimppuun viimeisten noin sadan vuoden aikana. Tulos: 51 maata 195:stä. Siis aikana, jolloin jo olisi luullut kaikkien ymmärtävän, että sodat aiheuttavat pelkkää onnettomuutta ja surkeutta.

Ei niin yllättävästi listan kärjessä on USA. 14 hyökkäystä muihin maihin. Caballero laski myös maiden todennäköisyyden hyökkäyssotaan puolustusbudjetteihin perustuen. Jenkkilä oli taas kärjessä. USA käyttää 38 % kaikista maailman asevarusteluresursseista. USA on itse asiassa ollut vuodesta 1776 sodassa 93 % koko ajastaan. Sitä ei mikään maa kykene ylittämään. USA onkin ollut erittäin sotariippuvainen maa. Sen asevarustelumenot per vuosi ovat 800 miljardia dollaria. Vuonna 2021 koko maailman asevarustelumenot olivat yhteensä ennätykselliset 2113 miljardia dollaria. Aivan tolkuttomia määriä.

Caballero laski myös ihmiskunnan sotaisaan historiaan perustuen eräänlaisen todennäköisyyden sille, että joku toinen sivilisaatio hyökkäisi tänne. Hän arvioi, että kotigalaksissamme olisi neljä vihamielistä ekstraterrestriaalista sivilisaatiota – edellyttäen, että sotaisuus olisi keskimäärin samaa luokkaa kuin ihmiskunnalla. Sivumennen hän laski myös todennäköisyyden, että ihmiskunta hyökkäisi toiselle planeetalle, joka on 0,028 %. Hänen mukaansa ihmiskunta nykyisellä teknologian kehityksellä kykenisi tähtienväliselle matkailulle noin 250 vuoden kuluttua. Siis ei ollenkaan kaukaa haettu ajatus, että ihmiskunta voisi todellakin hyökätä toisen sivilisaation kimppuun. Siitä on nyt 100 päivää, kun Venäjä hyökkäsi tyystin ilman mitään todellista syytä toisen valtion kimppuun, ja sotia ja aseellisia konflikteja on eri puolilla koko ajan käynnissä.

Mutta tuolloin maailma on jo erilainen. Sotien määrä on kuitenkin ollut laskussa viimeisten 50 vuoden aikana noin 1,15% vuodessa, joten 250 – 300 vuoden kuluttua maan asukkaiden invaasio toiselle asutulle planeetalle on enää 0,0014 %.

Wanha viisaus sanoo, että lakkaamme sotimasta keskenämme vasta kun meillä on yhteinen vihollinen. Tätä seikkaa on käytettykin eräissä scifi-seikkailuelokuvissa, joissa ufot ja vieraat sivilisaatiot uhkaavat koko maailmaa. Kun ymmärtää, miten pieni hitunen koko maapallo on universumin mitattomassa laajuudessa, ei voi mitenkään ymmärtää, miksi tämän pienen pölyhiukkasen asuttama sivilisaatio on niin takapajuinen, että käy sotia toisiaan vastaan alituiseen.

Ihmiskunnan yhteinen vihollinen on myös taivaankappale, kuten asteroidi, joka törmää maapalloon. Tähän onkin jo jonkin verran voitu varautua. Avaruutta tarkkaillaan jatkuvasti mahdollisten isojen kivien ikävien kurssien varalta ja suunnitelmia on tehty siitä, miten törmääminen estetään. Toinen konkreettinen yhteinen vihollinen on ihmisen itsensä keksimä juttu – ydinase. Ydinsota on jälleen palannut keskusteluihin, kun Venäjä on muutamaankin otteeseen tuonut ydinaseen käytön mahdollisuuden esille. Ydinsota, joka muuten on ollut varsin lähellä pari kertaa väärinkäsitysten vuoksi, saisi tarpeeksi laajana koko maapallon ihmiselle kelvottomaksi paikaksi.

Mutta palataan vielä siihen kristittyjen uskomaan yhteiseen viholliseen, saatanaan. Kuinka paljon tämä on Raamatun kertoman mukaan tappanut ihmisiä? Arviolta vain noin 60. Näistä yksilöidysti 10. Ja nämäkin Jumalan myötävaikutuksella, kun lyötiin vetoa Jobin lojaaliudesta. Ne 10 olivat siis Jobin lapsia. Jumala siis tiesi, mitä saatana tulisi tekemään, mutta kun veto on veto. Mutta Raamatusta yksilöidysti laskien Jumala tappoi tai käski tappamaan VT:n aikoina 2.821.364. Mutta kokonaismäärä arvioidusti 25.000.000 ihmistä. Uuden testamentin puolella Jumala tappoi neljä ihmistä oma poika mukaan lukien.

Ja kun tuo jumala on vannonut kostoa kaikille, jotka eivät elä Hänen määräystensä mukaan, eivätkä kunnioita Hänen omaa Poikaansa tai tähän usko, katson ihmiskunnan yhteiseksi viholliseksi näistä kahdesta sopivan ennemminkin Jumalan kuin sen Lucifeeruksen.

Sota on nyt kuitenkin konkreettisesti ihmikunnan suurin yhteinen vihollinen. Sodat kai kuuluvat Jumalan suunnitelmaan, kun Hän VT:n aikoina ensimmäiset sodat nostatti.

Caballeron laskelmat: TM: ”Kotigalaksissamme piileskelee 4 ”vihamielistä ekstraterrestiaalia sivilisaatiota”, tutkija laski – Mutta kovin huolissaan asiasta ei pidä olla” 1.6.2022

Arviot Jumalan ja saatanan uhrien määrästä: Steve Wells:Drunk With Blood – God´s Killings In The Bible”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial