Käytä valtaasi äänestyskopin verran

Olen seurannut tätä maailman ja maan menoa paitsi viulun vierihoidossa niin myös tiiviisti toimittajan tuolilla istuen kohta 50 vuotta. Eräs historiastakin luettava totuus on että kun valta keskittyy niin lähestytään sotaa ja sekasortoa sekä blokkiutuvia yhteiskuntia pieniin piireihin ja isompiin kaveriporukoihin. Kun hätä on housuissa niin sitä hoidetaan kuvitelmalla, että minun on oltava vahvemman puolella ja voittaja joukkueessa.

Otanpa ihan tästä omasta elämästä muutaman pisteen, jolla voin vahvistaa käsitykseni oikeaksi.

Kun aikanaan meillä oli oikeasti valtaa siten, että kaikkien piti käydä kirkossa sunnuntaisin kuuntelemassa kirkolliset ilmoitukset ja kuulutukset. Ja siihen litaniaan tuli kaikki merkittävä sisällyttää.Siitä meillä on sanonta, että mikään ei ole varmaa kun ”ei ole kirkossa kuulutettu”.

Ny kirkossa ei oikein kuuluteta muuta kuin kuolleet, kastetut ja avioliittoon vihityt sekä muutama lastenkerhon ajankohta ja jos pappi viitsii niin lukee sunnuntain seuratapahtumat. No toisaalta kirkkoon ei tule kuulijoita mutta netin kauttaa kuulutusten tavoitettavuus olisi pitäjässä merkittävä ja samalla Jumalakin saisi äänensä kuuluviin, jos nyt pappi muistaa mainita Jeesuksen nimen sillä evankeliumihan se kirkon viesti kansalle on.

Valta keskittyy. Se on tosiasia. Meillä olisi tänä päivänä erinomainen mahdollisuus tulla kuulluksi ja olla osa päätöksentekoa mutta sitä ei käytetä eikä edes haluta.

Energia on tässä yhteiskunnassa ja maailmassa yksi merkittävimpiä vallankäytön muotoja. Sillä ohjataan ja sillä hallitaan yhteiskuntien kehitystä ja sillä riistetään yksityisen ihmisen itsemääräämisoikeus. Meneillään on energiapoliittinen vallan keskittäminen harvojen käsiin. 

Aikanaan kunnat myivät pienet sähkölaitokset isoille kun valtio oli Suomessa myynyt perusinfransa jota hallinnoi kansa äänestämällä. Yhdellä tyhmien päättäjien nuijankopautuksella valta siirtyi ityiselle johtoryhmälle. Miljoonan kiilto silmissä myimme sähköntuotannon ja siirron kolmen neljän ihmisen johtoryhmälle jossakin. Tänään osamme on ruikuttaa näiden ökyrikkaiden yhtiöiden päätöksille. Mitään vaikutusmahdollisuutta meillä ei ole.

Nyt viimeinen oljenkorsi hyötyä energiasta omalla maallaan on, että rakennetaan maat ja mannut täyteen tänne maalle tuulimyllyjä. Se on hyötymisen tapa kuin kusta omiin housuihinsa. Lämmittää vähän aikaa mutta palelee lopuksi.

Kuuntelin ja katselin tuulivoimatiedotustilaisuutta Reisjärveltä. Siellä oli tyytyväisiä valtuutettuja ja päättäjiä korjaamassa omaa ja kunnan taloutta. Oltiin käsi ojollaan lapioimassa rahaa. Mutta siitä ei puhuttu mitään, että tällä tuulipuistohankkeella kunnasta siirtyy maiden ja mantujen päätösvalta lähinnä eurooppalaisille, etenkin tanskalaisille muutaman hengen johtoryhmille. 30 vuoden kuluttua maanomistajien tehtävä on siivota jäljet.

Valta omaan maahansa on sen suuruinen.

No ylipäätään keskittynyt valta on aina tavoittamatonta tavalliselle ihmiselle. Sanokaa mitä haluatte niin tällä hetkellä maailmanjärjestyksen on saanut sekaisin yksi sairaan mielen omistava herra nimeltään Putin. Hän tanssittaa ja muut tanssivat. Hänellä on valta juuri nyt eikä kukaan uskalla oikeasti puuttua asiaan,

Siis valtaa keskittämällä olemme aina tuhon tiellä. Suomessa kunnat ovat menettäneet itsenäisyytensä. Helsinki sotkee ja saastuttaa mutta ei omalla maallaan. Tuulimyllyt ja saasta on ripoteltu maakuntiin. Tässä maassa valtaa käyttää muutama johtokunta pääkaupunkiseudulla. Eduskunta meillä on paikka, josta pitää rakentaa kuningastie oikeisiin piireihin. Meidän äänestäjien valta rajoituu äänestyskoppiin.

Apropoo. Minulle tuli juuri kiinteistöverolaput Reisjärveltä. Muutamaa euroa vaille 500 e pitäisi maksaa kahdessa erässä. Mitä minä sillä rahalla saan. Kelvottoman hoitamattoman tien. Mistään muusta minulla ei ole tietoa. Päätösvaltaa yksityisen tiehoitokunnan osakkaan verran. Siinä kaikki siitä palvelusta. Kaikki muu pitää hoitaa itse. Jätehuolto, jätevesi, vesi ja kaikki se mitä ikinä tarvitsen elämiseen. Äänioikeutta minulla ei ole mutta kuulemma verosta saa valittaa eli hakea muutosta. Hahhaaa.

Ihan oikesti tämä yhteiskunta ja demokratia on pilalla. Näennäisvaltaa yhden äänen verran. 

Tässä näitä tämän aamun kiinteistöverolipun jälkeisiä ajatuksia. Olen edelleen sitä mieltä, että meidän pitäisi siirtyä ansainta- ja luontaistalouteen. Kukaan ei riistä keneltäkään vaan ansaitsee sen mitä omistaa ja on. Lisäksi yhteisöverot kaikissa muodoissaa tulisi lopettaa. Tilalle maksut tarpeen ja käytön mukaan.

Ei muuta kuin hyvää päivänjatkoa.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial