Joe Biden, katolinen presidentti

Onnittelut USA:lle! Demokratia ja kansan tahto voitti. Presidentinvaaleissa se on tähän asti merkinnyt sitä, että kristillisimmäksi mielletty ehdokas on tullut valittua. Onko nytkin niin?

Donald Trump on sekoitus kristillisyydellä ratsastavaa populistia ja häikäilemätöntä oman edun tavoittelua. Tämä asenne puri niihin, jotka uskovat evankelikaalisen kristillisyyden edustavan perinteistä, konservatiivista amerikkalaisuutta. Tämä ajattelu on heijastunut presidentinvaalin äänestäjäaktiivisuuteen: tähän asti ”kansa” on puhunut vain n. 50%:n voimalla, joten perinteisesti presidentin valinnut kannattajakunta on edustanut n. 25 prosenttia äänestäjäkunnasta. Tämä kuulostaa jo todelliselta: presidentiksi voi tulla hyvällä tuurilla myös antikristillinen narsisti, jos tämä osaa pelata pelinsä. Koko kansan tahdosta ei tietenkään ole kyse.

Joe Biden ei myöskään ole kaikkien presidentti, se on selvää. Hän on kuitenkin eniten koskaan ääniä saanut presidentti ja kristillisestä näkökulmasta hän palaa historiallisesti perinteisimpään ja globaalimpaan ympäristöön syvästi maallistuvassa USAssa. Paula Whiten tapaiset shamanismia ja uuspakanuutta lähentelevät hurmostähdet tuskin enää antavat hengellistä tukea presidentille. Nähtäväksi jää, mikä Bidenin hengellinen agenda tulee olemaan. Täyttä katolisen kirkon virallista tukea hän ei tule saamaan, koska käsittääkseni ainakin aborttikysymyksissä hän ei ole virallisilla katolisilla linjoilla. Mutta katolisen katon alle on aina mahtunut monenlaista ajattelijaa ja koko kirkko on voimakkaassa käymistilassa. Kuten se on koko historiansa ajan ollut tähänkin asti.

Onneksi olkoon Joe Biden! Ei ole helppoa olla presidentti siinä katkeruuden ilmapiirissä, jota valheeseen tarrautuva narsistivauva levittää varmasti edelleen ja jonka lopputuloksia emme ole vielä nähneet. Ehkä 2000 vuotta muhinut kirkko ja sen opetukset armahtavaisuudesta ja inhimillisyydestä tulevat uuteen käyttöön. Toivottavasti parempaan kuin usein on nähty.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
22 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Biden on ilmeisesti yhden kauden presidentti, eikä hän kai ehdi tekemään muuta kuin olla repair man – korjata Trumpin jättämiä jälkiä ja suhteita Eurooppaan (ja mahdollisesti Kiinaan). Mahtaneeko voida tehdä oikein paljonkaan, jos nyt vielä tammikuussa käy niin, että senaatti saa repulienemmistön. -Mutta Kamala Harris voisi hyvinkin saada jatkaa – kaksi seuraavaa kautta. Mutta se nähdään noin kolmen vuoden kuluttua. Edellytykset ja miten Trumpin kiihdyttämä polarisaatiokehitys jatkuu vai liudentuuko. Muutamassa vuodessa ei paljon tapahdu.

Trump saattaa tammikuussa joutua keskittymään omiin oikeudenkäynteihinsä, ettei tämä ainakaan ihan heti ehdi levittämään uusia valheita Bidenistä ja Harrisista. Voi olla että joutuu sitten suunnata tarmonsa hajoavan dollari-imperiuminsa koossapitämiseen ellei sitten koko Trumpin bisnesrypäs jo ole pelkkä velkakupla joka räjähtää käsiin. Sekin on mahdollista.

Lisäys: Yle: ”Trumpin hallinnon viime hetken ponnistus: Alaskan suojelualueelle jaetaan nyt öljynporauslupia, joita olisi vaikea perua”

Näin. Trump haluaa saada kaikki tuhottua ennen Bideniä. Luonnonsuojelualueet mukaan lukien.

Yki Räikkälä

Pari fb:stä poimittua IL:n uutisen kommentoinneista…

”Suomalaiset, voimia pettymyksen keskellä. Emme uskoneet että häviäisimme vaalit vanhalle hauraalle ukolle, joka ei edes aloittanut vaalikampanjaa.
Nyt täytyy keskittyä vain seuraavan 4 vuoden taisteluun Bidenin hallintoa vastaan. Emme anna hetkeäkään rauhaa. Tehdään Bidenin kaudesta mahdollisimman vaikea ja minimoidaan vahinkoja sitä kautta.”

”Bidenilla oli epäreilusti Helsingin Sanomat ja Yleisradio tukenaan, joita ilman hän olisi hävinnyt vaalit.”
-Tämä oli yksi parhaista (selvyydeksi, jos menee yli: sarkastinen vastaus ed. kommentoijalle).

Tauno J. Jokinen

Onko kellään kuvia, kun Ylen ja Hesarin porukat pitää voitonjuhlia Havis Amandan patsaan luona? Siellä on kuulemma koolla kymmenia tuhansia toimittajia samppanjahuuruisissa tunnelmissa.

Anne Mikkola

Et ole Tauno tosissasi. Kymmeniä tuhansia?
Toimittajat niin Suomessa kuin jenkeissäkin pitävät riemujuhliaan. Onnistuihan heidän kampanjansa vihdoin. Mutta aika isolla kustannuksella. Vaalien luotettavuus ja sananvapaus on heitetty romukoppaan.

Anne Mikkola

”kaikkien tahojen oikeudenmukaisiksi ja demokraattisiksi todetut vaalit ”

Näihin ”kaikkiin tahoihin” mitä ilmeisemmin ei kuulu iso osa amerikkalaista. Aika erikoista yli-ihmisen asennettahan tuo on, jos katsotaan, että hallussa on yksi ja ainoa puhtaan valkoinen totuus, jossa ei ole mitään, ei niin mitään väärinkäytöstä, ja kaikki muut näkemykset ovat jotain minkä olemassaolo kielletään. Tämä nyt tietysti on sitä sopulilauman logiikkaa. Ikävä kyllä ideologeille tämä alkaa käydä jo aikalailla isolle osalle normaaleja ihmisiä näkyväksi. Ei ehkä Suomessa, mutta jenkeissä kyllä.

Markku Hirn

Helpotus, että tähän asti on selvitty.

Anne,
sanotaan nyt niin ,että nämä oli amerikkalaisten syntisten vaalit ja että heitä löytyi kummaltakin puolelta. Toista syntistä äänesti n 70 miljoonaa mutta koska toista äänesti n 80 miljoonaan ,niin vähemmän ääniä ja valitsijamiehiä saaneesta ei voinut tulla presidenttiä.

Markku Hirn

Kuriositeetti. Katselin tänään CNN kautta .kun varapresidentti sai koronarokotteen ja piti puheen. En suinkaan pidä niin oikeistolaisesta politiikasta mitä hän edustaa mutta nyt hän puhui aisaa rokotuksesta ja koronasta. Hän puhui niin järkevästi ja rationaalisesti että tosiaankin uskon sen mitä sikäläiset lehdet ovat kirjoittaneet. Nimittäin sen ,että hän sai korona tilanteen hoitamisen kontolleen , mutta kun lehdistö ja muut alkoivat kehua hänen pätevyyttään siinä niin Trump työnsi hänet takaisin taka-alalle ja alkoi ottaa kunniaa itselleen. Ymmärrän Trumpia koska Pencellä on ilmiselvästi pätevyyttä hoitaa tärkeitä asioita jos sellainen sallittaisi hänelle.

Pence oli vapautunut eikä kehunut Trumpia sen kummemmin vaan keskittyi kehottamaan ihmisiä ottamaan rokotuksen. Hän vakuutti viellä että kaikki testitulokset osoittavat että rokotteen sivuvaikutteet joita monet pelkäävät, ovat minimaalisia.

Anne Mikkola

Voi hyvänen aika taas. Trumpin vika on nyt että Pence hoiti asiat hyvin. Trump on kyllä Penceä kehunut koko ajan, ja useasti maininnut että tämä johtaa korona-tiimiä. Etkö sinä tajua, että kun lehdistö ei voi ENÄÄ haukkua Trumpia vääristä ja vaarallisista rokotteista, niin joku vinkkeli pitää löytää Trumpin mollaamiseen. Vielä hetki sittenhän esim. New Yorkin kuvernööri ei hallunnut Trumpin rokotteista tietääkään, kun ne olisivat kuitenkin väärin jaettuja ja vaarallisia.

Epäilemättä se on nimenomaan presidentti, joka pystyi maksamaan miljardien ennakkomaksut Pfizerille ja Mordernalle ja muille. Sikäli se on kyllä epäilemättä ihan presidentin asiaa tämä puoli. Vai esitätkö että Pence ne rahat jakoi?
Uskomatonta touhua.

Markku Hirn

Vilkaisin tekstiä ja se on sitä samaa mitä trumpilaiset ovat vaaleista lähtien toitottaneet.

Se ,mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on että Yhdysvaltain oikeuslaitos, kun niille on esitetty nuo samat väitteet , ei yhdessäkään instansissa ole katsonut että väitteet ovat tosiasioita eikä niitä ole pystytty todistamaan tosiksi.

Minun vaikea uskoa, että koko oikeuslaitos siellä ja tässä tapauksessa kymmenissä oikeusistuimissa alimalta tasolta Korkeimpaan Oikeuteen, olisi täysin korruptoitu tai olisi mukana jossain demokraattien organisoimassa salaliitossa jotta Trump saataisiin pois. Tuomioistuimet ovat voittopuolisesti rebublikaanisia.

Väitteitä voi kuka tahansa tehtailla mutta ne on todistettava tosiksi. Oikeuslaitos punnitsee väitteet ja niiden todisteet. Jos todisteita ei ole niin oikeus ei ota asiaa käsittelyyn tai tuomitsee väitteet perättömiksi.

Ihmettelen Anne sitä että mitä ajattelet Yhdysvaltain oikeuslaitoksesta sekä siitä että republikaanit ovat nyt joukolla tunnustaneet Bidenin voittaneen?

Yki Räikkälä

…Eikä Hitler oikeasti tehnyt itsaria, vaan matkusti Brasiliaan Geobbelsin kanssa. Eikä kuuhun koskaan laskeuduttu. Ja World Trade Centerin tuhosi USA:n hallitus. Pentagoniin ammuttiin ohjus, eikä sinne mikään kone törmännyt. Eikä 1999 kuolleeksi väitetty John F. Kennedy Jr. oikeasti kuollut, vaan on juuri se QAnon. Ja korona on itse asiassa NWO:n luomus rokotteineen ja sirutuksineen kaikkineen…

Tauno J. Jokinen

Yki, …

”Pentagoniin ammuttiin ohjus, eikä sinne mikään kone törmännyt.”

Valkoiseen taloon matkalla ollut kone ammuttiin alas jenkkien omalla hävittäjäkoneella. Asiaa yritetään selitellä ohjaamoon rynnänneillä matkustajilla. Tämä selitys on aivan yhtä uskottava, kuin kuuss aliehuva amerikanlippu.

Anne Mikkola

”Ihmettelen Anne sitä että mitä ajattelet Yhdysvaltain oikeuslaitoksesta sekä siitä että republikaanit ovat nyt joukolla tunnustaneet Bidenin voittaneen?”

En minä ajattele jotain erityistä Yhdysvaltain oikeuslaitoksesta. Faktat ovat oikeuslaitoksista riippumattomia. Jos korkein oikeus katsoo, että Halla-aho on vihapuhuja ja määrää sakot, ei se vaikuta tuon taivaallista siihen, miten minä hänestä ajattelen. Tai vaikuttaa, tuomio osoittaa että hän on ollut oikeassa. Tai Räsäsen jahtaaminen osoittaa, että konservatiivi-uskovaiset ovat koko ajan olleet oikeassa. He näkivät tämän tulevan. En olisi uskonut.
Minä voin itse lukea ja kuunnella mitä mies/nainen sanoo, ja vedän omat johtopäätökseni. Korkein oikeus tai Raija Toiviainen ei minulle kerro mikä minusta on oikein tai väärin. Halla-ahosta voi vielä tulla pääministeri ja Trumpista presidentti.

En ole juristi, että osaisin tietää noita oikeusaste kuvioita, mutta sen ymmärrän että tällainen asia ei ole helppo. Korkein oikeus esimerkiksi ei ottanut Texasin ja 17 muun osavaltion asiaa käsiteltäväkseen, koska ”lack of standing”. Tekosyy selvästikin. Kaksi korkeimman oikeuden tuomaria oli eri mieltä.

Arvaukseni on, että syy miksi oikeusasteet eivät ole asiaa ottaneet käsiteltäväkseen on siinä, että oikeusasteissa ei voi ratkaista vaaleja, eikä selvittää näin massiivista vaalien ala-arvoista järjestelyä. Oikeusasteet jättävät sen poliitikoille, osavaltioiden senaateille. Ja osavaltioissa onkin vasta nyt alettu sallia koneiden tarkistamista yms. ja ovat pitäneet kuulemisia. Senaattoreilla (muuten juurikin republikaanienemmistöisiä) on ”standing” päättää ketä lähettävät presidenttiä äänestämään. Nythän ovat monet osavaltiot valinneet vaihtoehtoiset republikaanien valitsijamiehet. Se on juridiikkaa myös. Tällä voi olla jossain vaiheessa merkitystä.

Koko valtakunnan senaatissa uusimpien tietojen mukaan republikaaneja alkaa myös nousta puhumaan vaalihässäkästä. Ei tarvita kuin yksi senaattori ja yksi edustajanhuoneen edustaja, jotka ovat sitä mieltä että asiaa on käsiteltävä, ja sitten siitä keskustellaan. Tammikuun 6 muuten ihailemasi Mike Pence vahvistaa valitsijamiesten tuloksen, jos vahvistaa. Jos vaali on ”contested”, Pence voi olla vahvistamatta, missä tapauksessa homma menee Edustajanhuoneeseen, jossa jokaisella osavaltiolla on yksi ääni. Silloin Trump voittaa n. 30-20.

Kyse on varmaankin sitä, miten kansansuosion varassa olevat republikaanipoliitikot valitsevat.. voittajan puolella on hyvä olla. Nyt esim. Georgiassa yli 50% kaikista ihmisistä poliittiseen kantaan katsomatta ovat sitä mieltä että vaaleissa oli jotain hämärää. Kyllä ne republikaaniplantutkin sieltä kääntyvät kun alkaa olla ura kyseessä. Saa nähdä, mihin kääntyy.

Navarro on muuten Harvardista väitellyt taloustieteen tohtori, ja ollut 20 vuotta professorina University of Californiassa. Ekonomisti tuolla statuksella osaa lukea ja analysoida dataa.

Markku Hirn

En kummemmin ihaile Penceä , totesin ainoastaan että kontrasti on suuri Trumpiin nähden.

Pence ei voi olla vahvistamatta kammarissa tapahtuneen äänestyksen tulosta. Siis todeta sitä että X on saanut niin ja niin paljon ääniä Y on saanut niin ja niin paljon ääniä. Hän ei vahvista mitään , hän ainoastaan , puheenjohtajana , toteaa kammarissa tapahtuneen äänestyksen lopputuloksen. Hänellä ei ole päätösvaltaa mitätöidä kammarissa tapahtunutta äänestystä.

Yki Räikkälä

Tauno: Valkoiseen taloon matkalla ollut kone syöksyi Pennsylvaniassa peltoon, kun matkustajat hyökkäsivät kaappaajien kimppuun. Tästä on paljon todistajanlausuntoja, kun matkustajat soittivat omaisilleen. Samoin Pentagoniin törmäämässä olleessa koneessa matkustajat soittivat omaisilleen.

Kaapparit onnistuivat ohjaamaan koneen maaliinsa, vaikka se ammattilentäjien mukaan on todella vaikeaa siinä vauhdissa missä se alas tuli. Näin siis ainakin simulaattorikokeiden mukaan. Ehkä tuurikin auttoi kaappariohjaajaa. Mutta se on erittäin epätodennäköistä, että alasammuttu kone törmäisi juuri tuohon, Pentagoniin. Lukuisat silminäkijät ovat todistaneet koneen kierrelleen siellä ennen sen törmäämistä. Hävittäjistä tai ohjuksen ampumisesta ei tietääkseni ole mitään tietoa, silminnäkijöiden todistuksia tai näyttöä.

Tauno J. Jokinen

Yki, …

”Tästä on paljon todistajanlausuntoja, kun matkustajat soittivat omaisilleen.”

Olet katsellut liikaa amerikkalaisia elokuvia. Eikä siinä hommassa mistään tuurista ollut kyse. Kaikki koneet osuivat maaliinsa, paitsi se alasammut. Juuri siksi se ammuttiin alas. Valkoisen talon tuhoutuminen olisi ollut liian iso katastrofi jenkkien arvovallalle.

Yki Räikkälä

Paljon olen katsellut jenkkileffoja, eikä siinä mitään. Useat niistä on laadukkaita ja komeita. En minä tässä asiassa tietoja leffoista ole saanut, vaan erinäisistä jutuista ja artikkeleista. Matkustajat siis soittivat omaisilleen noista koneista. Mutta yhtäkään konetta ei ammuttu alas. Valmiita kyllä oltiin. Se valkoiseen taloon matkalla ollut kone syöksyi alas matkustajien toiminnan vuoksi. Se ei silti ole varmaa, yrittikö kaapparit saada koneen valkoiseen taloon. Ehkä Capitol oli maali.

Pentagoniin törmännyt kone meni täyttä vauhtia ja siinä nopeudessa kokeneiden lentäjien mukaan on vaikea saada sellaista isoa konetta osumaan juuri oikeaan kohtaan. Torneihin törmääminen oli paljon helpompaa kun ei tarvinnut välittää korkeudesta niin paljon.

Tuomo Hirvi

Ollakseni edes vähän provosoiva pyytäisin blogisti Juha Hyrskyä yhtä terävään analyysiin Joe Bidenista kun mihin kykeni Donald Trumpin kohdalla eli hyvin henkilökohtaiseen ja persoonaan kiinni rumasti käyvään otteeseen. Arvioi nyt vaikka nenän koko taikka mieskunto. Siinä sitä olisikin presidentille ominaisuuksia joilla voi mennä pitkälle.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial