Ilja Janitskin on kuollut

Aikamme sananvapausmarttyyri on kuollut kotonaan. Suomen valtaapitävät – sittemmin itse syyttessä olleet lakia ja järjestystä valvovat viranomaiset, oikeuslaitoksen edustajat ja poliisi – raahasivat hänet andorralaisesta sairaalasta putkaan aikoinaan, keskeyttivät hänen tarvitsemaansa lääkehoitoa joksikin aikaa. Ja mitä lie tapahtuikaan Espanjassa jossa viranomaiset huumasivat miehen Suomesta tulleen ”erittäin vaarallinen”-tiedon vuoksi.

TV-Nytt:ssä esiintynyt ihmisoikeustutkija Karin Creutz oli ainoa valtamediassa, joka asiaa tuolloin paheksui.
https://svenska.yle.fi/…/forskare-om-fallet-ilja-janitskin…

Janitskinin kuolemasta raportoi tietääkseni ensimmäisenä Iltalehti.

Janitskinia jäi suremaan ainakin hänen koiransa Rapido.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
12 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Ilja Janitskin oli suomalaisen sananvapauden esitaistelija, joka joutui poliittisen eliitin organisoiman raivopäisen hyökkäyksen kohteeksi. Vatsasyöpä tuli eliitin näkökulmasta aika sopivasti noin nuorelle miehelle. Olisikohan tässä sijaa jopa jonkinlaiselle salaliittoteorialle?

Ajojahti Andorraan on hyvin poikkeuksellista, eikä tutkinta-asiakirjojen julistaminen salaisiksi myöskään herätä luottamusta viranomaisten toimien suhteen.

Janitskia vastaan nostetut rikossyytteet eivät koskaan saaneet lainvoimaista ratkaisua. Sananvapaustaistelun lopullinen oikeutus jäi näin ollen setvimättä. Ilja Janitskin on kuollut, mutta sananvapaus on vielä hengissä.

Rauha sananvapauden marttyyrin muistolle.

Ulla Tuominen

Osanottoni Iljan vanhemmille ja ystäville.
Tiedä noista salaliittoteorioista, mutta ns. valistunut arvaukseni on, että kuoltuaan Ilja Janitskin on poliittiselle eiliitille ja valtamedialle vaikeampi ongelma kuin mitä hän oli eläessään.

Yki Räikkälä

Salaliittoteoriat ovat viihdettä. Uskonasioita kuten uskonnot. Voihan ajatella, että Jeesuksen teloitus ristillä oli sekin salaliitto…

Mutta kyllä pitää olla hyvää näyttöä siitä, että Janitskinin syöpä olisi aiheutettu.

Tuomo Hirvi

Ilja Janitskinin kuolema panee miettimään mihin kaikkeen korruptoituneessa ja kovaa vauhtia anarkistiseen suuntaan menevässä Suomessa kannattaa tarttua. Martyyrihenkiset totuudenpuhujat ovat aina tällaisessa kehityksessä vaarassa ja panevat oman hekensä alttiiksi asialleen.

Sananvapaus ja mielipiteen oikeus oli selkeästi Iljalle tärkeämpi kuin Suomi kotimaana. Siksi hän oli meillä valtaapitävälle elitille vaarallinen ihminen. Pitikö vaientaa niin en tiedä. Ainakin siihen pyrittiin kaikin mahdollisin keinoin ja sanomattakin on selvää, että hänen kuolemaansa edistettiin tavalla taikka toisella.

Toivon Janitskinin matkalle enkeleitä ja hänen läheisilleen jaksamista.

Yki Räikkälä

Edelleenkin, salaliitot ovat enimmäkseen pelkkää kuvitelmaa. Ihmisiä sairastuu syöpään ja se on hyvin tavallista. Onneksi lääketiede on kehittynyt niin, että useimmat syövät ovat parannettavissa. Mutta jos syöpä on edennyt latentisti pitkälle, ei siinä paljon enää lääketiede auta.

Jos väitetään, että Janitskinin edesmenoa edistettiin, on siitä oltava hyvää näyttöä.

Tuomo Hirvi

Yki, eikös Anne tuossa jo kerro miten hoidot lopetettiin jne. Minä näen sen jonkinasteisena ihmisyyden loukkauksena jos ihmiseltä riistetään hoito mutta eipä tästä cityvihreävasemmisto paljon meuhkaa.

Yki Räikkälä

Mitä tietoa se on? Mistä peräisin? Lähteet?

En tiedä, miten Andorrassa toimitaan sairauksien hoidossa tai Espanjassa, mutta Suomessa ei tietääkseni sairaan hoitoa ei jätetä kesken silloin kun hoito tarpeen on. USA:ssa ja monissa muissa sosiaalisesti takapajuisissa maissa kyllä on ollut tapana jättää kuolemansairaskin hoitamatta, ellei tällä ole maksukykyä tai kattavaa sairasvakuutusta.

Eli vankkaa tietoa siitä, että Janitskinin hoidot olisi tieten tahtoen lopetettu jonkun tahon toimesta, on syytä esittää. Muuten tämä on pelkkää spekulaatiota.

Kari Kukkanen

”Voihan ajatella, että Jeesuksen teloitus ristillä oli sekin salaliitto…” Ateistit toivoisivat?

Yki Räikkälä

Ateistit toivoisivat..? Miten niin? Itse asiassa tuossa on ristiriita – ateistit ja uskonnottomat ovat keskimäärin vähemmän salaliittoihinkin uskovia.

Mutta jos Raamatun mukaan mennään, niin kyseessähän ON salaliitto. Jumala ja Jeesus tekivät toteuttivat tämän tietyn päämäärän saavuttamiseksi. Kaikissa salaliitoissa on tietty tarkoitus ja päämäärä. Salaliittoilijat tarvitsevat sitten välikäsiä ja apureita itse työssä. Ja tässä käytettiin Juudasta. Ja Juudaan evankeliumin (joka siis ei kelvannut Nikean kokouksen äijille) mukaan itse Juudas oli mukana salaliitossa – Jeesuksen käskystä. Että siis: selvä SALALIITTO!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial