Herätysliike ja Juha Sipilän nimi esiin taksikyyti suhmuroinnissa Keski-Pohjanmaalla

Yhtiön taustat herättävät Keski-Pohjanmaalla epäilyksen uskovaisten keskustalaisten sopupelistä.
ILTALEHTI.FI

Kokkolan seudulla peruspalvelukuntayhtymä Soite on joutunut keskelle Suomeen kotiutunutta suhmurointia ja hyväveli verkostoa. Vanhukset ja vammaiset eivät saa taksikyytejä. Taustalla on ilmiselvää tarkoituksellista järjestelyä ja kytköksiä herätyskristillisyyteen.

Ja yllätys, yllätys taas taustalta putkahtaa herätysliikkeen lisäksi myös pääministeri Juha Sipilän sukulaisuussuhde tässä järjestelyssä.

Taustalla on vuonna 2016 perustettu Speys Oy, joka on kilpailuttamalla tullut peruspavelukuntayhtymä Soiten kyyditsijäksi. Siinä osakkuusjärjestelyt ovat olleet mutkikkaat. Osakkaana on mm pääministeri Juha Sipilän veli Jouko Sipilä. Osakkuuksia ja omistuksia on Speys Oy:ssä on järjestelty useampaan otteeseen mm Ahola Transport Oy:n kautta ja avulla. Niiden selville saaminen on helppoa mutta tarkoitusperien todentaminen vaikeaa. Ahola Transport Oy:n osakkeita on omistanut Juha Sipilän aikanaan omistama sijoitusyhtiö, usein esillä oleva Fortel Invest Oy, joka nyttemmin on omistusjärjestelyin siirtynyt Sipilän lasten haltuun.

Koko tarinan tarkempi selvitys on Iltalehden jutussa asiasta.

Merkittävää tässä asiassa jälleen kerran on kummalliset sattumat ja kytkökset sekä sote-uudistukseen, Juha Sipilään ja hänen sukulaisiinsa että tähän hertätysliikkeeseen, joka on Lestadiolaista juurta.

Olen aiemmin ohittanut nämä kytkökset lähinnä ilkeämielisinä panetteluina. Nyt kun jatkuvasti näitä tulee, kuten myös tämä Fortel Invest Oy putkahtaa esiin hyvin usein erilaisissa yhteiskunnallisissa yhtiöjärjestelyissä ja muissa kuvioissa niin alan uskoa siihen totuuteen, jossa pussiin on jouhojen joukkoon joutunut akanoita.

Se nyt on päivänselvä asia, että Juha Sipilän toteamus tietätämättömyydestä hyväveli-järjestelmän mukaisissa järjestelyissä ei pidä paikkaansa. Hän on aivan ilmeisimmin itse osa tätä järjestelmää ja vielä hyvin keskeltä sen ydintä.

Pääministeri Juha Sipilän hallitustaival on sisältänyt suhmurointia ja oman edun tavoittelua enemmän kuin Suomessa minkään hallitus historia aiemmin. Yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on nostettu johtamiskulttuuri, jossa valta on tavoiteltavaa pääomaa ja sen luomat verkostot on valjastettu pääomapiirien vahvistamiseen ja lähipiirin hyvinvointiin.

Suomalaisia, kansalaisia vallankäyttäjät tarvitsevat vain oman valtansa pönkittäjinä ja siihen herätysliikekin kelpaa mainiosti. Varsinkin sellainen herätysliike jossa pelko ohjaa uskoa. Ja se pelko ei ole Jumalan pelkoa.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial