Harmagedoon, baby, harmagedoon!

Yhdysvaltain vähemmistön äänillä valittu presidentti Trump siis tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Tästä Israelin hallinto on mielissään. Se julisti heti paikalla, että tämä on edistysaskel rauhanprosessille. Mutta mille rauhanprosessille tai millaiselle? Nimittäin eihän siellä ole ollut mitään rauhanprosessia nyt aikoihin. Jonkinlainen jäädytetty konflikti eikä muuta. Mutta nyt tämä päätös sai aikaan sen, että lämpötila alkaa kohota. Kiehumispiste voi hyvinkin pian ylittyä.

Päätös voi saada aikaan todellakin isoja harmeja, ellei peräti Harmagedonin. Sitähän hartaasti uskovat kristityt ympäri maailmaa varmaankin haikailevat. On vihdoin koittamassa lopun ajat ja alkamassa lopullinen hyvän ja pahan välinen taistelu, jossa Herran oma kansa ja lupauksien kohde voittaa pahat palestiinalaiset, joita johtaa päänsä valkomustakirjavaan rättiin verhonnut paholainen. Yhdysvaltain evankelikaaliset kristityt ja muut konservatiivisoikeistolaiset fundamentalistit ovat innoissaan ja alkavat katsella ylös, josko pian alkaisi näkyä taivaalla merkkejä autuaasta ylöstempaisusta.

Trump lunasti erään vaalilupauksensa ja kaiketi lujitti asemiaan konservatiiveille ja evankelikaalisille, joista tuommoiset 80% oli hänen äänestäjiään. Myös omat kotoiset fundamentalistikristitymme, joista suurin osa on Trumpin kannattajia ja pitävät tätä Herran valintana ja rukousvastauksena, ovat intoa piukassa tästä päätöksestä. Vihdoin Herran kansa saa oikeutta. Vähän väliä luen juuri Facebookista kristittyjen juttuja siitä, kuinka Trumpin aikana ”on luotu miljoonia uusia työpaikkoja”, talous kasvaa kohisten ja muutenkin Trump on ollut pelkkää siunausta Yhdysvalloille ja koko maailmalle.

Monet evankelikaaliset sanovat, että juutalaisilla ei ole vain oikeus Israeliin, vaan “velvollisuus jakaa maa palestiinalaisten kanssa”. He tosin unohtavat sen, että palestiinalaiset ovat asuneet siellä käytännössä aina ja että maan nimi oli Palestiina ennen kuin se Englannin ja kansainyhteisön päätöksellä palestiinalaisilta mitään kysymättä muodostettiin juutalaisvaltioksi nimeltä Israel. Vähän niin kuin hyvitykseksi holokaustista.

Eräs presidenttiehdokkaistamme twiittasi juuri, että ”länsimainen demokratia on niin heikko. Venäjä määrää tahdin.” Hän itse fanittaa kiivaasti Trumpia ja pitää tätä vahvana johtajana. Tämä twiitti tulee mielenkiintoiseksi sikälikin, että tässä on jo kuukausia puhuttu ja USA:ssa sitä tutkittu, että kuinka paljon Venäjä puuttui USA:n presidentinvaaleihin. Ja silmukka on viime aikoina nähtävästi kiristynyt.

Yksi syy siihen, miksi Trump kampanjassaan lupasi tämän tunnustamisen, joka on USA:n laissa kirjoitettu, mutta ei ole aiemmin toteutettu, voi olla asekaupan piristäminen. Nythän ei viime aikoina ole ollut oikein kunnon rytinöitä, mihin USA olisi voinut puuttua ja saada asekauppiaille tukevia voittoja.

Trump on seksuaalinen häiritsijä. Ainakin on ollut. Vaikka ei ole ainoa laatuaan. Bill Clinton narahti kiinni samoista puuhista aikanaan. Nyt kolme yhdysvaltalaista naista vaatii kongressia tutkimaan Trumpin taholta kokemansa seksuaalisväritteiset offensiivit. Eivätkä nämä kolme ole ainoita Trumpin objekteja. Näitä on runsaasti. Sikäläiset demokraatit eivät enää kestä minkäänlaista ahdistelua, vaan heillä on nollatoleranssi – myös omille. Eroamaan ovat joutuneet yksi senaattori ja yksi kongressin jäsen. Konservatiiveilla on parhaillaan senaattoriehdokkaana äijä, jota syytetään vieläpä alaikäisiin suuntautuneesta sopimattomasta mielenkiinnosta ja sen mielenkiinnon konkreettisesta toteuttamisesta. Tällä ja Trumpilla molemmilla on funkkukristittyjen vankkumaton tuki. Trump saa huitoa menemään, puhua väärää todistusta lähimmäisistään ja valehdella silmät korvat täyteen, eikä se mitään haittaa. Trump ajaa heille tärkeää Pyhiä asioita: aborttikieltoa ja muslimien maahantulokieltoa. Ja Herra antaa anteeksi palvelijalleen, Trumpille, pikku hairahdukset. Ihminen hänkin vain on.

Mutta eihän Trumpin metkut nyt niin kovin rajuja ole. VT Raamatussa sisältää paljon rajumpia juttuja. Kansanmurhia lapsineen ja kotieläimineen ja naisten seksiorjiksi ottamisineen – jumalan yllyttämänä. Kristityt fundamentalistit, joilla jumalan rauha on – hyväksyvät varmasti Herran lähettiläältä vähäisiä ”pillusta kouraisuja”, kuten hän on näin todistettavasti kehunut, ja muita juttuja, kun hän nyt kuitenkin ajaa Jumalalle otollisia asioita. Onhan Jumala itse sallinut ja jopa käskenyt tekemään mitä kauheimpia hirveyksiä ja pahuuksia.

Kaikki uskonnolliset piirit eivät tietty hyväksy Trumpin bensan liekkeihin valamispäätöstä. Paavi Franciscus ja Israelin kristityt ovat huolestuneita siitä, että tämä päätös saattaa saada väkivallan aallon ryöpsähtämään valloilleen. Palestiinalaisia pidättää nyt varmaankin vain se, mitä kansannousuissa ja viimeksi v. 2014 Gazassa tapahtui. Israel on käyttänyt Gazassa suunnatonta voimaa ja väkivaltaa. Ja saanut aikaan paljon tuhoa ja siviiliuhreja. Kouluja ja sairaaloita on pommitettu tieten tahtoen tuusan nuuskaksi. Vanhassa Testamentissa Jumala käski omaisuuskansaansa, israelia, tuhoamaan viholliskansat eläimineen kaikkineen. Sitä en tiedä, onko nykyisissä Israelin toimissa palestiinalaisten maiden varastamisineen kaikkineen Herran käsky takana. En ole kuullut ainakaan. Evankelikaalisten mukaan Israelilla on raamatullinen oikeus tehdä mitä haluavat omalla Herran sille lupaamallaan maalla. Tiettävästi Vanhan Testamentin kirjoittivat aikansa juutalaiset.

(Lähteet: CNN, Yle uutiset, HS 9.12.2012 Laura Saarikosken kolumni)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
11 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Jerusalem ON Israelin pääkaupunki. Siellä on parlamentti, korkein oikeus, ministerit. Siellä valtionpäämiehet tapailevat. Näin kait on.

Siis voi kysyä, miksi ”suvaitsevaiset ” valtiot kieltäytyvät tunnustamasta, että itsenäisellä valtiolla on pääkaupunki. Terrorismi ei lakkaa totuuden kieltämällä. Näin uskoisin.

Anne Mikkola

Ei näiden islamistien sota juutalaisia tarvitse.

Ulla Tuominen

”… niin kauan kuin Israel kieltää palestiinalaisten oikeudet ja kaventaa heidän elintilaansa.”

Palestiina taitaa olla loputon kysymys. En haluasi olla sen enempää suden kuin lampaankaan puolta, mutta muistetaan nyt kuitenkin….että

sekä EU että USA ovat varsin avokätisesti rahoittaneet palestiinalaishallintoa, jota syytetään, ilmeisen aiheellisesti, korruptosta ja terrorismin rahoituksesta.

Ihmisoikeusjärjestöt, mm Amnesty ovat toistuvasti raportoineet palestiinalaishallinnon toimeeenpanemista laittomista pidätyksistä, vankien laajamittaisista kidutuksista, teloituksista, homojen vainosta, ja naisiin kohdistuvan väkivallan ja kunniamurhien hyväksymisestä.

”Arabien ihmisoikeussjärrjestö raportoi, että vuosina 2007-2011 palestiinalaishallinto vangitsi 13 271 palestiinalaista ja kidutti 96 %:a heistä, mihin 6 kuoli. Vangituista 15,3 % oli naisia ja 11,3 % vanhuksia.” (Wiki)

Gazan alueella hallitsevan Hamasin ja länsirannan Fatahin väli ovat lisäksi niin huonot, että aina välistä ollaan lähellä sisällissotaa.
Kärsijänä on aina siviiliväestö (molemmilla puolilla) olipa syyllinen sitten vihamielinen naapuri tai oma hallinto.

Ps. uskontoa voi, ihan perustellustikin, pitää osasyyllisenä moniin konflikteihin, mutta uskotko siihen mahdollisuuteen, että Eurooppaan tai muuallekaan voi muodostua uskonnollinen tyhjiö! Onko se mahdollista historian valossa tai edes ihmisluonnon mukaista.

Anne Mikkola

Hurjia lukuja. Kerrotaanko siellä minkä tähden pidättivät?

Eurooppaan kait on muodostunut aika megalomaaninen uskonnollinen tyhjiö, vai miten on? Tuskin missään on niin isoa jumalattomuutta sanan kirjaimellisessa merkityksessä? Ehkä Neuvostoliitossa oli. Venäjällä on sitten Putin ja EU:ssa Merkel/Juncker – nuo hyvyyden inkarnaatiot maan päällä. Merkel ei oikein kelpaa Jumalaksi arvoineen kuitenkaan. Putin ehkä paremmin.

Eli kyllä tänne Jumalaa kaivataan. Muslimit sen tuovat ja se otetaan vastaan hyvien ihmisten toimesta oikein hienosti. ”Hyvien ihmisten” Jumala ovat kait klassisesti he itse ja heihin inkarnoitunut kaikkivoipuus. Tähän kuvioon sopii se, että on aina puolustettava ns. heikompaa: palestiinalaista, (mukaan lukien Hamasta, Fatahia, jihadistia), muslimia, maahantulijaa.

Tämän fundamentalistista nollatoleranssia hokevan uskonnon voima on niin mahtavan fasistinen, että vahvemmalla ei ole ihmisarvoa lainkaan- siis miehellä, valkoisella tai israelilaisella – eikä edes valkoisella eurooppalaisella homolla tai juutalaisella. Heitä saa sortaa kuolemaan asti ovathan he perinteisesti vahvoja, osaavia, menestyneempiä ja vallassa. Ehkä karuimmin tämä ilmenee haluna poistaa kokonainen Israelin kansa maanpäältä. Ikään kuin Lähi-itä siitä rauhoittuisi. Ikään kuin sen jälkeen kun nämä kaikki parempiosaiset on tuhottu tai syrjäytetty maailma olisi jotenkin parempi paikka.

Hyvä saksalainen on ääriherkkä juutalaisvihaa vastaan (paha historia kun on), mutta sitten tulevat muslimit ja muslimiyhteisöt, jotka uhkavat juutalaisia lapsia koulussa kuolemalla heidän omassa maassaan. Sen kanssa sitten on elettävä. Ja hyvä ihminen toki siitä selviää kunnialla. Aika uskomattomiin kaksinaismoralistisiin suorituksiin hyvä ihminen kykenee.

Ulla Tuominen

Hurjia lukuja. Kerrotaanko siellä minkä tähden pidättivät? ’

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeudet_Palestiinassavain

Minua nyt vain välillä ärsyttää se, miten yksipuolisesti asioita käsitellään mediassa. Pelin henki tuntuu aina olevan: Valitse puolesi!

Ulla Tuominen
kalevi kauppinen

Suurin kysymys on siinä, onko juutalaisten oikeus asua siinä maassa josta he väkivalloin ajettiin pois. Arabit eivät tunnusta juutalaisvaltiota koskaan edes olleen olemassa, heillä on tavoitteena tuhota koko Israel, ja siinä sitten käytetään kaikkia keinoja mitä käytettävissä on.

Väkivaltaa ei saada sillä loppumaan että suostuttaisiin arabien vaatimuksiin, koska aina tulisi lisää uusia vaatimuksia niin kauan kun ei olisi enää yhtään juutalaista koko alueella.

Heikki Yrttiaho

Tälle Annen väitteelle ei löydy oikein pohjaa: „Ehkä karuimmin tämä ilmenee haluna poistaa kokonainen Israelin kansa maanpäältä.“

Kun juutalaisten maahanmuutto Palestiinaan alkoi 1880, oli heitä aluksi vain vähän yli 10.000 eli n. 3% koko väestöstä. Vuoden 2015 väestönlaskennassa Israelin valtiossa asui n. 8,5 miljoonaa ihmistä, joista 75% on juutalaisia ja n. 20% on arabeja.

eli kyllähän tässä ollaan poistamassa arabeja Palestiinasta.

Erkki Tuomioja kertoi Suomen Kuvalehdelle vuonna 2001 seuraavaa: ”Israelin toimintaa on erityisen vaikea ymmärtää sen takia, että juutalaisten jos keiden pitäisi tietää kuinka hirveää on, kun kokonainen kansa joutuu vainon kohteeksi” (Suomen Kuvalehti 34/2001, 19).

Israelin suurlähettiläs Miryam Shomrat otti kantaa Suomen Kuvalehden Tuomioja-kommentteja seuranneessa numerossa (Suomen Kuvalehti 35/2001, 16). „Toisin kuin aikanaan natsi-Saksassa, Israelissa ei uskota juutalaisten olevan yli-ihmisiä, eikä tätä rodullisen hegemonian ajatusta toteuteta massatuhon keinoin.“

Raamattuun ja Talmudiin viitaten asia näyttää kuitenkin joltain muulta.

”Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on” (5. Moos. 7:6)

”Ja Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa nämä kansat sinun tieltäsi vähitellen. Älä lopeta heitä yhtäkkiä, etteivät metsän pedot lisääntyisi sinun vahingoksesi.” (5. Moos. 7:22)

”Arabit ovat eläimiä, ei ihmisiä, heidän lihansa on aasien lihaa, joten heitä olisi kohdeltava eläiminä.” (Sharon Kalimi, SZ, 3. maaliskuuta 1999)

”Goyimien sielut [ei-juutalaiset] ovat täysin erilaisia, vähempi arvoisia.” Kaikki juutalaiset ovat luonnostaan hyviä, kaikki ei-juutalaiset ovat luonnostaan pahoja. Juutalaiset ovat luomistyön kruunu, goyim on heistä erotettua jätettä.” (Rabbi Shneur Zalman, yksi aikamme vaikuttavimmista Talmud-tutkijoista, FAZ, 11. maaliskuuta 1994)

Edellä olevat lainaukset ovat internetistä poimittuja eli niiden sisältö kannattaa tarkistaa alkuperäisistä lähteistä, mikäli epäilee niiden oikeellisuutta.

Anne Mikkola

Kalevi on asian peruskysymyksessä. Jos tuohon ei ensin vastata, turha on muutakaan keskustella.
Palestiinalaiset ovat kehittäneet tämän ajetaan-autolla-kansanjoukkoon metodinkin muuten. Se on niitä suurimpia innovaatioita näinä aikoina. Kouluissa opetetaan jo, että juutalaiset pitää ajaa mereen – vieläpä Suomenkin rahoilla.
Kyllä Euroopan paremmat ihmisetkin joutuvat enenevässä määrin ottamaan oppia Israelista miten terrorismin kanssa on toimittava, jos haluaa säilyä hengissä. Semmoista se maailman meno on.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial