”Gender-jihadistit” ja ”romanttiset sovinistit”

Tuulet kääntyivät nyt sen verran railakkaasti brexitin ja Trumpin jälkimainingeissa, että tässä on minulla hiukan uudelleen orientoitumisen paikka. Tauno ja Santeri naulasivat viimeiset naulat totalitarismin arkkuun. Se on siinä.

Mutta onhan tällä ajan hengen kääntymisellä muitakin seurauksia.

Risto Auvinen – eli siis Korson seurakunnan pappi, jonka ajatuksia seurailen – arveli toisaalla, että markkinavoimat saivat nyt kolauksen. Britit ja jenkit näyttivät niille kaapin paikan. Hyvä niin. Postaanpa Blogimetsään oman kommenttini hänen FB-statukseensa, jota nyt en tässä toista sellaisenaan, kun en sen julkaisemiseen kysynyt lupaa.

Eli Anne kommmentoi: ”Joo. Jopa ekonomistit kahvipöytäkeskusteluissa näkevät TTIP:n ongelmallisena sikäli, että valtioilta viedään päätösvalta. Mutta miten tässä (siis Ajan Hengen kääntymisessä) käy naisille. Nyt jo nousee myös naispappien vastustaminen näköjään ääneen – pitkästä aikaa. Surettaa se puoli tässä.”

Varsinainen syy tälle blogilleni on se, että Riston luvalla haluan tässä isoilla bookstaaveilla julkaista Riston vastineen kommenttiini. Hän sanoittaa tämän puolen asiasta vallan pistämättömästi:

Risto Auvinen: ”Naispappeuden vastustaminen on seurausta ajan hengestä sikäli että teologia on mennyt rikki. Kun viran avaamista naisille ei  kyetä enää perustelemaan teologisesti, vaan tasa-arvon näkökulmasta, silloin gender-neutralistien fasismi provosoi vastakkaisen ilmiön, jossa haluttaisiin palata vanhaan patriarkaaliseen järjestykseen. Nuoremmat papit, jotka eivät ole viitsineet perehtyä pappisviran teologisiin perusteisiin, ovat helposti käännytettävissä gender-jihadisteiksi tai romanttisiksi sovinisteiksi.”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial