Egyptin koptien jumalanpalveluksessa räjähti

Egyptin ikiaikaisen kristillisen koptikirkon jumalanpalveluksen aikana räjähti pommi sunnuntaina, joka tappoi vähintään 25 ihmistä, enimmäkseen naisia ja lapsia. Kristityn vähemmistön asema Egyptissä on tunnetusti hankala. He ovat usein islamistien hyökkäysten ja uhkailun kohteena.

Asiasta raportoi BBC. Ja kuuleman mukaan uutinen oli uutinen myös Saksan pääuutislähetyksessä. Suomen uutisissa ainakaan toimittajan korva ei asiasta mitään kuullut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
9 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
bonny

Kristityt täällä Suomessa ovat osaltaan syypäitä siihen, että esimerkiksi Egyptissä ja Afrikassa uskovaiset tappavat toisiaan. Se on lähetystyön seurausta. Ei pitäisi mennä tuputtamaan omaa uskoa muiden kansojen ihmisille. Tätä kuitenkin kristityt täällä Suomessa yhä tekevät. Minusta se on rikos koska se aiheuttaa vain kärsimystä ja kuolemaa.

Eriskummallista on, että kristityt lähetystyötä tekevät vaikka he hyvin tietävät, että Jeesus antoi lähetyskäskyn vasta kuolemansa jälkeen. Kukaan kuollut ei voi käskeä enää mitään. Kyllä lähetystyön juuret ovat ihmisessä itsessään. Syynä on ilmeisesti vallan halu ja raha.

bonny

Joo Anne, kyllä Egyptissä ja Afrikassa on ollut erilaisia kristillisiä lahkoja Jeesuksen jälkeen. Ei silloin islamista ollut vielä tietoakaan mutta siitä huolimatta kristityt tappoivat toisiaan silmittömästi. Sanohan sinä Anne, että millä oikeudella suomalaiset harjoittavat lähetystyötään?

Tuomo Hirvi

Uskonsa mukaisella Raamatusta tulevalla oikeudella Bror. Miten minusta tuntuu, että sinun missiosi onkin tuhota ja kaataa kristinusko eikä niinkään tuoda uutta tilalle. Menikö metsään?

bonny

Tuomo, ei minulla ole mitään tarvetta ”kaataa” kristinuskoa. Minä etsin vain totuutta. Jos kristinusko perustuisi sellaisiin asioihin jotka tämän hetken tietämyksen mukaan ovat totuuksia, niin enhän minä silloin kristinuskoa kritisoisi. Kun nyt kuitenkin tiedämme, että Raamattu on vain yksi kirja muiden kirjojen joukossa en näe oikeutettuna käyttää sitä esimerkiksi juuri lähetystyön perusteena.

bonny

Anne, juurihan minä Tuomolle totesin, että minulla ei ole mitään tarvetta tuhota, särkeä tai hajottaa kristinuskoa. Kyllä kristinusko saa minun puolestani elää ja olla jos se vain perustuisi totuuteen. Jos kristityt eivät ollenkaan välitä totuudesta niin he tosiaankin kieltäytyvät keskustelemasta kristinuskon peruspilareista. He eivät kestä totuutta. He kieltävät totuuden itseltään.

Heikki Yrttiaho

Ups!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial