Elokapina

Surullista on katsella videoilta, kun poliisit kantelevat lakia rikkovia nuoria linja autoihin, niin kuin poliisilla ei olisi muuta tehtävää. Ensin houkutellaan ja sitten hellävaraisesti kannetaan pois ajoväylältä. Tietävätkö kapinalliset, kuinka paljon yhteiskunnalle tulee maksamaan koko touhu, jonka veronmaksajat joutuvat kustantamaan, se luku on sadoissa tuhansissa.

Vuodesta 1850 lukien ihmiset ovat aiheuttaneet noin 2500 miljardin tonnin hiilidioksidipäästöt ilmakehään, josta suomen osuus on prosentin tuhannesosien luokkaa. Yhdysvallat ja Kiinan sekä muiden suurien saastuttajien toimet ratkaisevat sen, kuinka ilmasto lämpenee. Esimerkiksi Viro saastuttaa enemmän, kuin Suomi.

Suomen ilmasto vaatii energiaa huomattavasti enemmän liikenteen, lämmityksen ja muun toiminnan pyörittämiseen kun esimerkiksi Etelä- Euroopan maiden.

Elokapinallisten toiminnan kärki pitäisi osoittaa sinne suuntaan, missä saastuttajat ovat, eikä pienen suomen, joka heidän tavoitteiden toteutuessa suomi ajettaisiin alas ja meistä tulisi kehitys maiden tasoa elävä kansa, joka tarvitsisi kehitysapua.

Painopiste saasteiden vähentämiseen olisi suunnattava teknologian kehittämiseen niin, että tuotanto saastuttaa vähemmän luontoa. Ei tähän verojen kiristykset ja rajoituksien lisääminen mitään auta, tulos on päinvastainen, jos halutaan pitää nykyinen elintaso.  

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
35 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Joo, Kalevi …

Nuorisolla on kautta aikojen ollut tapana riehaantua johonkin hullutukseen. Aikanaan oli taistolaiset, Teiniliitto ja Vanhan valtaus. Auktoriteeteista irtaantuminen on osa kasvuprosessia. Kyllä Bror Wahlroosistakin silti kelpo riistäjä tuli kunhan korvantaustat vähän kuivahtivat.

Vihreän liikkeen kantaviin periaatteisiin kuuluu rähinöinti, rikollisuus ja hämärähommat. Niinkuin nyt tämä kannabistouhukin. Koijärvellä kahlitsivat itsensä kaivinkoneisiin ja Pyhäjärvellä särkivät niitä. Jossain vaiheessa vapauttivat minkkejä luontoon tekemään tuhoja.

Pohjimmiltaan on hyvä asia, että nämä nuorisovihreät saadaan poliisin kirjoihin ja kansiin. Vielä eläkeiässäkin sopeutumattomuus yhdessä sovittuihin sääntöihin löytyy suojelupoliisin salaisista kansioista ja voidaan ottaa huomioon kriittisiin tehtäviin ihmisiä valittaessa.

Viimeksi muokattu 15 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Seppo Heinola

Mitäs luulet Kalevi mitä Suomelle ja koko ihmiskunnalle tulee maksamaan luonnon tuhoutuminen ja ilmanlaadun jatkuva heikkeneminen?! Yksin ilman pienhiukkasiin kuolee vuosittain miljoonia ihmisiä ja sairaalat pullistelevat keuhkosairauksista kärsiviä ihmisiä. Se ei ole ilmaista. Eikö Jumala muuten käskenyt varjelemaan maata. Miksi tämän käskyn noudattamista vaativia halveksivat monasti enin juuri uskovaiset?

Viimeksi muokattu 15 päivää sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Kalevi: ”Miten ne harvat uskovaiset nuoret pilaavat luontoa enemmän kuin muut, tämä on taas niitä outoja väitteitä.”

En ole väittänyt noin. Ymmärsitkö väärin vai muutatko viestien sisältöjä tahallasi? Sanoin: Miksi tämän käskyn noudattamista vaativia halveksivat monasti enin juuri uskovaiset?

Seppo Heinola

Kalevi ”Miten ne harvat uskovaiset nuoret pilaavat luontoa enemmän kuin muut, tämä on taas niitä outoja väitteitä.”

En väittänyt noin. Lue tarkemmin tai älä vääristele.

Seppo Heinola

Eikös Päivi Räsänenkin sanonut että lakia saa rikkoa jos laki on Raamatun sanaa vastaan? Ja Raamatussa Jumala käskee varjelemaan maata!

Yki Räikkälä

Mielenkiintoisesti Räsänen tuon julkisessa tilaisuudessa lausuessaan ja lakia Jumalan nimissä rikkomaan rohkaistessaan oli vieläpä sisäministeri, poliisiministeri.

Viimeksi muokattu 14 päivää sitten by Yki Räikkälä
Seppo Heinola

Höpöhöpö-.Älytöntä liioittelua taas kerran Kalevi. Etkö osa argumentoida muuten kuin turvautumalla valheellisin hyperboliin? Raamattusitaattini on aivan relevantti. Ilmeisesti kiusallisen relevantti

Tauno J. Jokinen

Iltapäivälehtien mukaan Tasavallan Presidentti ja maan hallitus on jouduttu saattamaan suojaan näiltä Vihreiltä kapina-aktivisteilta.

Tämä meidän sisäministerimme yllyttämä huligaanijoukko alkaa olla ihan sanan luokan turvallisuusuhka, kuin kongressinvaltaajat jenkkilässä.

Onneksi poliisi ja turvamiehet olivat tilanteen tasalla, eikä sattunut mitään vakavampaa.

Viimeksi muokattu 14 päivää sitten by Tauno J. Jokinen
Seppo Heinola

Niinistö oikaisi itse ko. uutisankan, oli kulkenut aivan normaalisti.

Seppo Heinola

Eikös Niinistö itse korjannut tämän uutisankan?

Yki Räikkälä

Joo. Seppo ehtikin jo… Yle: ”Poliisi arvioi väärin Elokapinan mielenilmaisun uhan”.

Tauno J. Jokinen

Joo, …

Politiikoilla on kova kiire kommentoida, että pakotunnelin kautta kulkeminen on heille tavanomainen kulkureitti. Presidenttihän totesi:

Presidentti Sauli Niinistö kertoi HS:lle, ettei häntä ohjattu kulkemaan poikkeavaa reittiä Valtioneuvoston linnasta.

Poliisikin (ohjeistettuna?) toteaa tehneensä hätiköidyn arvion. Varmaankin tässä on nyt huomattu, että seuraavan Putinin länsivideon aineistoksi valtioneuvoston piirittäminen ja eduskunnan kiristäminen ovat aivan liian vahvaa maitoa Suomen kansainväliselle maineelle.

Anne Mikkola

Koskahan poliisi saa tarpeekseen ja jättää nämä poliitikot omilleen..

Seppo Heinola

Jumala surmasi Sodomassa ja Gomorassa itse lapsia ja vielä polttamalla äitiensä kohtuihin vedenpaisumuksen tuhansista sikiökuolemista puhumattakaan. .

Viimeksi muokattu 13 päivää sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Murha ei vanhene koskaan, ei varsinkaan joukkomurha. Ja eikö Jumala ole sama eilen tänään ja huomenna…ja eikö ihmiskunta ole edelleen paha; uuden Liiton Jumala tulee Raamatun mukaan tuhoaman sen tulella ja tulikivillä ja taas abortoituu elävältä palaen satoja tuhansia syntisiä sikiöitä…

Yki Räikkälä

Eli kun ihminen asettui ”kapinaan” jumalaansa vastaan, on se saanut aikaan tulivuoren purkaukset, maanjäristykset, kulkutaudit ja muut mukavuudet, joihin kuolee surkeasti pieniä lapsia ja muita ihan hyviä ihmisiä? Senkö takia on loispistiäisiä, joiden toukat syövät isäntätoukkansa elävältä sisältä päin ja komodonvaraanit pyydystävät apinoita ja kauriita ja repivät nämä elävältä palasiksi ellei sitten niele näitä elävinä?

Seppo Heinola

Jaa että jos Eeva ei olisi syönyt sitä omppua ei olisi tulivuoria…Älä viitsi iso mies. Ja minä puhuin Jumalan itse aiheuttamasta joukkotuhosta, kun taivaalta alkaa taas tulla tulta ja tulikiveä ja alkuaineetkinkuumudessa sulavat. Kyllä siinä kärähtää satojatuhansia sikiöitäkin. Että semmoista rakkautta.

Yki Räikkälä

Ja siis eläinkunnassa kaikki se kauheus (meidän ihmisten näkökulmasta) mikä on normitodellisuutta, johtuu siis ihmisen ”kapinasta”?

Muistutan jälleen kerran, ettei esim. sellainen uskonnoton kunnoton kuten Yki Räikkälä, kapinoi. Järjetön ajatuskin, joten copypeistaan tähän tuon tämän sivun vasemmalla ylhäällä olevan:

”Jumalalle tottelematon… On silkka absurditeetti se, että ihminen, joka tunnistaa edessään Jumalan, olisi tälle tottelematon… naurattaa koko ajatuskin. JOS näin kävisi, niin tuon ihmisen pitäisi olla täysi kaistapää. Tai JOS kävisi niin, että joku ihminen oikeasti kohtaisi sellaisen entiteetin kuin Jumala, hän TULISI varmaan hulluksi. Tai luulisi olevansa hullu.” 

Seppo Heinola

Mites ne alkuaineiden kuumuudesta sulaessa myös sulavat sikiöt ovat Luojansa töitä arvostelleet. Et taida tohtia vastata tähän yhteen olennaiseen Teodokian ongelman kysymykseen.

Seppo Heinola

No ei varman sen jälkeen kun Jumala on näin teurastuttanut kaikki maapallon ihmiset paitsi ne ylöstemmatut. Mutta massagaren alkaessa on ja tällöin kuolee Korkeimman toimesta myös satoja tuhansia ellei miljoonia sikiöitä.

Seppo Heinola

”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja k a i k k i, mitä siihen on tehty, palavat.”
Eli myös tuolloin elävät sikiöt ja pikkulapset palavat elävältä. Hirvittävät tuskat. Että sellaista rakkautta.

Seppo Heinola

Tästä ei selviä kukaan hengissä: ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja k a i k k i, mitä siihen on tehty, palavat.”

Viimeksi muokattu 10 päivää sitten by Seppo Heinola
Yki Räikkälä

Poliisin tehtävä on todellakin pitää yllä järjestystä. Ja jos elokapinalliset aiheuttavat selvää haittaa, on poliisin tehtävä lain mukaan toimia haitan poistamiseksi. Tämä lienee selvää.

— Ja Päivi Räsäsestä:
Jos on ihminen joka sanoo jotain tai tämä kumppaneidensa kanssa säätää lakeja, joilla yhteiskuntaa pidetään koossa ja yllä, on tämä todellisuutta. Ihmiset ovat ihan oikeasti olemassa. En ole tavannut Päivi Räsästä kasvotusten, mutta matkan päästä pari kertaa olen nähnyt. Useita merkittäviä poliitikkoja olen nähnyt vain kuvissa tai TV:ssä, mutta uskon näiden olevan oikeasti olemassa. Minulla ei ole mitään syytä ajatella, että nämä olisivat keksittyjä hahmoja. Että joku näyttelisi näitä. Että minua huiputetaan uskottelemalla näiden olemassaolo. Poliitikkojen säätämät lait ovat todellisten ihmisten säätämiä.

Mutta Jumalasta ei ole mitään havaintoa. Ei ole ollut, eikä mitä ilmeisimmin tule olemaankaan. Eikä voikaan, koska tämä on pelkkä käsite ja idea. Jumalan sanaa ei ole olemassa. On vain ihmisten kirjoittamia tarinoita, joiden uskotellaan olevan Jumalan sanaa. Ja nämä ovat kirjoitetut vielä tuhansia vuosia sitten. Miksi ihmeessä näitä tulisi pitää relevantimpina kuin nyt säädettyjä lakeja?

Päivi Räsäselle on melkoisen raskauttavaa, että tämä ylimpänä poliisitoimen valvojana, sisäministerinä, rohkaisi lähimmäisiään rikkomaan Suomen demokraattisessa elimessä säädettyjä lakeja, jos nämä ovat ristiriidassa antiikkisten ihmisten kirjoittamien tarinoiden kanssa.

Yki Räikkälä

”Kaikki hyvin valtakunnassa. Nuoret viettävät terveellistä ulkoilmaelämää osallistumalla kasvuprosessinsa yhteiskunnalliseen vaiheeseen. Aikuiset istuvat sisällä ja osallistuvat rappeutumisprosessinsa yhteiskunnalliseen vaiheeseen.” -Jyrki Lehtola, IS.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial