Diktaattorin aika käy vähiin

Kello käy. Aika käy despootilla vähiin. Putin lienee sairas. Siis muutenkin kuin mieleltään. Mieleltään hän on sairas sikäli, että hänen arroganssinsa ja suuruudenhulluutensa on mennyt jo patologisiin mittoihin. Mutta on huhuttu, että hän olisi joutumassa syöpähoitoihin.

Tähän asti silovikit ovat hyväksyneet Suuren Johtajansa suunnitelmat – tosin ilmeisesti omaa typeryyttään ovat antaneet tiedustelun kertoa Johtajalle vain tämän korvasyyhyyn sopivia tietoja. Ja niinpä sotiminen on ollut katastrofaalista. Menetykset massiivisia, tuhot Ukrainassa silmittömiä, mutta menestystä ei ole tullut. Kenraaleja on kuollut jo ainakin yhdeksän, satoja upseereja ja määrätön määrä sotilaita. Tankkeja, miehistönkuljetusautoja, helikoptereita ym. kalustoa on ukrainalaiset panneet tuusan nuuskaksi niin kovaa vauhtia, ettei uusia saada niin taajaan tilalle. Armeija on heikentynyt. Moraali on heikentynyt. Valtio muuttunut kansainväliseksi hylkiöksi. Koko homma on kussut ja pahasti. Nyt mennään vain massalla, mutta sitäkään ei pitkälle riitä, ellei julisteta sotaa ja liikekannallepanoa. Ja se tietäisi todennäköisesti koko Venäjän pakkoalasajoa.

Niinpä FSB:n johdossa ja kenraalikunnassa on vallankaappaussuunnitelmat meneillään. Putin syöstään vallasta tämän hoidoissa olemisen aikana ja lopetetaan koko järjetön ja absurdi sota ja yritetään pelastaa vielä se mitä pelastettavissa on. Opponoijien keskuudessa kriittinen massa on ylittymässä. Tässä käy pian niin kuin itse (ja monet muutkin) epäilin ja ennustin muistaakseni jo helmikuussa pian hyökkäyksen alettua. Tietenkään en voi sitä todistaa, eikä sillä niin ole väliäkään.

Mutta miten käykään Putinin ystävän ja lämpimän tukijan, patriarkka Kirillin, jolle Ukrainan operaatio oli tärkeä ristiretki vääräuskoisia ukrainalaisia ja Kiovan patriarkaattia vastaan..? Ja sitten vielä, kuinka käyneekään Lukashenkan..?

(ja tämä on pelkkää spekulaatiota ja toiveunta)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
3 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

Valko-Venäjä aloittaa suuret sotaharjoitukset, astuuko se venäjän rinnalle sotimaan, siltä ainakin vaikuttaa. Kävi kuinka tahansa, niin Venäjä tulee maksamaan kovan hinnan sotaretkestään. Maa köyhtyy ja taantuu vuosikymmeniksi eteen päin. Tämä ei ollut Putinin suunnitelmissa, kun kaikki alkoi.

Lopputulos voi olla se, että Ukraina voittaa koko sodan ja saa menettämänsä alueet takaisin, myös Krimin.

Suomi ja Ruotsi liittyvät natoon, joka on myrkkyä Venäjälle, tämän takia levitetään omalle kansalle valheellista tietoa, että koko länsi uhkaa Venäjän olemassa oloa, ja kansa tuntuu uskovan sen.

Jos tämä toteutuisi, niin silloin vanha valtakoneisto menettäisi vallan ja Siperian työleirit saisivat uutta väkeä.

Markku Hirn

Toivoisin että olet oikeassa. En saa sielunrauhaa kun tuntitolkulla erilähteistä seuraan tätä rähäkkää. Vältän kuvia lapsista , ne herättävät murhanhimon.

Ukrainan pääesikunta julkaisee päivittäni venäläisten tappiotietoja. Yksi sotilasekspertti sanoi että se, että voi uskoa että ne luvut pitävät paikkansa koska on parasta Venäjälle suunnattua propagandaa kun Venäjän johtavat mahdit tietävät ne tosiksi. Toisin sanoen Venäjä on saamassa pahasti turpiinsa.

Yksi ranskalainen tutkija kirjoittaa että Venäjältä löytyy yli 20 000 sellaista jolla o9n yli 10 miljoonan euron omaisuus, mutta ne kulkevat toistaiseksi vapaina ja se on puute noissa pakoitteissa. Ne ovat niiden superrikkaiden alihankkijoita.

Yhden tiedon mukaan Venäjältä on poistunut n 200 000 hyvin koulutettua keskiluokkalaista. Siellä on jo aikaisemminkin ollut aivovuoto Länteen ja se voi olla yksi paradoksaalinen syy sotimiseen.

Sopii kysyä että käyko Putin Kirillin sotaa? Kirill on vihainen kun jokuaika sitten Ukrainan oma ortodoksinen kirkko julistettiin irralliseksi Moskovan patriarkkaatista ja nyt sodan aikana on satoja aikaisemmin Moskovalle uskollisia seurakuntia siirtynyt Ukrainan alaisuuteen. Putin saatta kukistua mutta Kirill pysyy paikallaan.

Niin , Putin on puhdistanut ympäristöään ja se luo pelon ilmapiirin. Kai sielläkin on järkeviä jotka säikähtävät atomisodan uhkailuja, joten jonkinlainen kapina yritys siellä voi syntyä. Mutta jos he ovat yhtä tökeröitä kapinallisia kun sotijoita niin onnistuvatkohan ne siinä?

Juha Hyrsky

Markku Hirn: ”Mutta jos he ovat yhtä tökeröitä kapinallisia kun sotijoita niin onnistuvatkohan ne siinä?”

Suuri ja aiheellinen pelko

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial