12 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Pettymyshän tämä kuntavaalien tulos oli, vaikka olihan siinä paljon hyvääkin. Äänestysprosentti jäi alhaiseksi, Mikä auttoi Kokoomusta, Keskustaa ja Demareita.
Pitkässä juoksussa maltillinen kasvu voi luoda Persuille kestävämpää kehitystä, kuin äkkijytky. Nyt saatiin vaalilistat sentään täyteen ehdokkaita. Ehkäpä jatkossa löytyy lisää tunnettuja ja myönteisellä tavalla profiloituneita ehdokkaita.

Me miehet tarvitsemme miehille tärkeisiin asioihin keskittyvän puolueen. Uskon, että seuraavissa eduskuntavaaleissa talous edellä ajattelevat miesehdokkaat alkavat kiinnostaa myös naisia. Kun velkaa on otettu holtittomasti ja rahaa jaettu löyhin perustein ulkomaille asti, aletaan piakkoin nähdä, mitä edessä on – itkua ja hammasten kiristystä. Seuraava hallitus joutuu toteuttamaan kaikkien aikojen kovimmat leikkauslistat ja siitä on leikki kaukana.

Väki vähenee ja hoitosuhde hupenee. Viimeisetkin resurssit ohjataan Sotessa hallintohimmelin pyörittämiseen. Siinä saa itselleen kultaisen oksan tytti yli-viikari tyttärineen. Verovarat käytetään ulkomaanmatkoihin, kampaajalle ja kauneusneuvontaan.

Vanhukset opetelkoon vaihtamaan omat vaippansa. Hoitajia on vähän, hoitajamitoitus korkea ja vanhuksia paljon. Jokainen pitkän matikan lukenut ymmärtää, ettei hyvinvointipalveluja ole tulevaisuudessa tarjolla kaikille. Varsinkin, kun korkean verotuksen tähden jo tänä päivänä hyväpalkkaiset ihmiset leikkaavat vuosityöaikaansa ja vaihtavat palkkaa vapaa-aikaan.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Yki Räikkälä

Kehno äänestysprosentti auttoi Kokoomusta, ei niinkään Keskustaa. Mielenkiintoisesti suuri osa persujen kannattajia jäikin kotiin – tai terdelle kesäpäivää viettämään…

Jussi Halla-aho ei siis jatka. Ymmärrettävää. Ehkäpä hän ei mielellään enää ole keulakuva puolueessa, jossa toimistolla häärii entinen raiskari ja räjähtelevistä lepakoista jutteleva ”työmies”, jossa on arvaamattomia juoppoja kielarimiehiä, sammakoita suustaan päästeleviä muita kellokkaita jne. Vähempikin rasittaa tohtorismiestä.

Tai ehkäpä hän arvaa, ettei hän ole se, joka vie puolueensa hallitukseen. Ehkäpä hän tiedostaa senkin, ettei puolue kestäisi hallitusvastuuta.

Ehkäpä hän tiedostaa, ettei puoluevaltuustopuhe työehtojen, duunareiden ja työttömien aseman heikennyksistä juuri auttanut vaalituloksessa.
Ehkäpä hän tiedostaa senkin paradoksin, että puolueensa on EU-vastainen ja yksi Suomen suurista puolueista, kun taas EU-jäsenyydellä on nyt Suomessa suurempi kannatus kai kuin koskaan. Voisiko EU:sta eroamaan haluava puolue olla hallituksessa? Mitä, jos jostain kummasta syystä taivuttaisiinkin sen haluamaan kansanäänestykseen ja se sitten nöyryytettäisiin murskatuloksella EU:ssa pysymisen puolesta…

Puheenjohtaja Halla-aho teki tiedotustilaisuudessa turhan dramaattisen eleen. Näyttävästi esittää kuoren, jossa hän kertoo kaiken – mutta sillä on 10 vuoden salassapitoaika. Ikään kuin hän ja puolueensa olisi merkitystään huomattavasti suurempikin. Olisihan hän voinut kertoa syynsä puoluekokouksen jälkeen sopivassa tilanteessa tai sitten myöhemmin kirjassa… Tällainen 10 vee embargo tällaisessa varsin vähämerkityksisessä jutussa on hieman nolostuttava. Puheenjohtajat vaihtuu, so? Riikka Purra on seuraava. Se nyt ei pitäisi yllätys kenellekään olla.

Yki Räikkälä

Ville Taviota eivät sentään uskalla päästää puhikseksi. Hän ei ole näiden penaalin kynistä terävimmästä päästä. Ehkä hänelle suodaan 1. varapuheenjohtajan paikka. Toinen voikin olla sitten Slunga-Poutsalo. Näin veikkaan. Huhtis ehtikin jo ilmoittaa, ettei lähde ehdolle. Ei mikään ihme, hänellä kun ei ole kotimaan politiikassa mitään substanssia, eikä häntä se edes kiinnosta. Hän viihtyy Brysselissä mukavissa puitteissa ja hyvillä eduilla. Eikä siellä ole inhottavia toimittajia joka nurkan takana työntämässä tötteröä naaman eteen ja esittämässä hankalia kysymyksiä.

Ei Hallis pahinta rähisijää saanut erotettua. Ano nyt oli mikä oli tai mikä on, arvaamaton pillereillä päänsä uudelleenjärjestellyt mölisijä. Pahin on Mauri Peltokangas, joka melttoaa ja sylkee vihanpurskauksia lähinnä somessa. Hän lienee saanut vain yhden varoituksen – kun meni haukkumaan hallitusta ”säälittäviksi persrei´iksi”…

Yki Räikkälä

Ai, että siis sinisten ryhmä (ne uuvatit…) olisivat olleet rähisijäyhteisö..? No en ihan näin näe. Kyllä rähisijäporukka oli sitä osastoa, joka jäi persuihin. Sinisten mukana lähti ne, jotka pääsääntöisesti kykenivät sivistyneeseen puheenparteen ja kykenivät esittämään kutakuinkin järkeviä argumentteja, ainakin joskus. -Tosin Timo Soinihan oli öykkäri persuissa ollessaan ja yritti arrogantisti juntata kaiken mielensä mukaiseksi. Ehkä hän oli se rähisijä? Uskovainen änkyrä katolilainen.

Markku Hirn

Halla-Ahon ele tekee hänen persoonansa vielä mielenkiintoisemmaksi. Eduskunnassa hän ei halunnut mitään näkyvämpää hommaa ja nyt tämä. Epäilen että hän itseasiassa on eroamassa persuista. Älykäs mies muuten mutta väärät ideologiat. Varmasti väsynyt noihin ympärillä olijoihin . Niistä ei ainakaan älyllistä stimulanssia saa. Ehkä hän haluaa takaisin sivistyksen pariin. Ylimalkaan persuihin vajoaminen oli ehkä vain työtapaturma ja nyt yrittää sitä korjata.

Yki Räikkälä

Timo Soini vuonna 2020: ”Halla-aho ei ole kenenkään pulella, hän on kaikkien ulko- ja yläpuolella. Se tehoaa. Hän on introvertti ja kärsii puheenjohtajuudesta. Halla-ahohan inhoaa kaikkea epä-älyllistä. Piti minuakin vähän epä-älyllisenä. Ei hän ole hauska, ei puhu gepardihatuista tai takiasipuolueista. Hän voi luottaa ensimmäisen varapuheenjohtajansa Purran lojaliteettiin kaikissa tilanteissa. Laura sanoo Halla-aholle samalla tavalla kuin sanoi minulle. Vaikka vastaan.” (Sakari Muurinen / Juha Ståhle: Missa Laura, siellä ongelma)

Niin, tässä tulee esiin se, miksi Halla-aho todennäköisesti jätti homman tähän. Tosin myös se, että hän jättäytyy opportunistisesti sivuun NYT, kun puolue on hyvässä kuosissa. Mahdollisesti pian tulee maakuntavaalit ja sen jälkeen eduskuntavaalit. Pitäisi saada kannatus pysymään vielä pari vuotta korkealla ja se voi olla hankalaa. Kuntavaalitulos varmaan sinetöi päätöksen, vaikka olisi sitä miettinyt jo vuoden. – Mieluummin vetäytyä voittajana.

Yki Räikkälä

Joo varmasti ilmoitti ainakin jotain. Mutta miten hän on sen muotoillut, emme tiedä. Ilmoittiko varman päätöksensä? Tietänemme sen varmaankin vasta kesäkuussa 2031.

Muotoilin siis ”sinetöi”. Hän varmasti lienee miettineen jatkon jättämistä tuon noin vuoden ajan, mutta milloin päätti? Tekikö päätöksensä nyt kuntavaalien jälkeen. Hän tietää, että vaikka persut tekivät hyvän voiton neljän vuoden takaiseen, heitä ei äänestänyt 85,5 % kaikista äänestäneistä. Ja kun äänestysprosentti oli mitä oli, vain 55, oli persujen kannatus äänestyskelpoisten keskuudessa vain 8 – 9 % hujakoilla.

Tuo salaperäisen tiedonannonkin muuten Jussi ilmoitti päivänneen sille päivälle, kun hän tiedotustilaisuuden piti. Ja siellä on kaikesta päätellen tietoa, jota ei edes Riikka Purrakaan tiedä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial