Ateismi vs. Korkeampi voima

Tässä keskustelussa kaikki neljä osallistujaa saavat muotoiltua aika lailla hyvin sen miksi korkeampaa voimaa tarvitaan ja miksi ateismi ei toimi.

Ehkä selkein sanoitus ja näkökyky korviini kuulostaa olevan Ayaan Hirsi Alilla. Viisaita sanoja eikä turhaa saivartelua. Kaikki tarinat jumalasta eivät ole yhtä hyviä. Hyvän ja Pahan välillä pitää tehdä valinta. Sehän tässä maailmassa nyt on tapahtumassa hämmentävällä voimalla ja vauhdilla.

Jostain syystä Youtube tuuppaa mulle aika hyviä keskusteluja teemasta. Tämä yllä oleva keskustelu on kyllä hyvin suoraan liittyen Blogimetsän keskusteluun. Se vaatiin kyllä vähän erilaisten englannin aksenttien hallintaa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Jumalaa voidaan tietenkin ajatella myös tarinan näkökulmasta. On selvää, että ’Hyvä Jumala’ tarinan päähenkilönä ohjaa elämää aivan eri suuntaan kuin ’Paha Jumala’ tai ’Olematon Jumala’.

Aika hyvin tuossa videossa kuvattiin, miten faktojen rinnalla on toinen todellisuus – tarinoiden todellisuus, joka sitoo faktat metkityksiksi.

Tauno J. Jokinen

Tarinoiden sovittamista faktoihin sanotaan eksegeesiksi. 😉 Tarinat ovat eläviä, faktat ovat kuolleita.

Seppo Heinola

Fakta on deduktiota, tarina induktiota, joskin molempia voi piillä molemmissa, induktion faktaksi luultu kun ei ole aina fakta ja deduktion faktoista voidaan tehdä uusi sopimus.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial