Älä lataa sähköautoa – on pakkanen

Motiva kirjoitti meille reseptin pakkasen varalta.

Nyt kun ilmastonmuutos ei koivunlarvaa pahemmin taivuta niin Motiva meille naulasi teesit miten näillä leveysasteilla parinkymmenen asteen pakkasissa tulee elää.

Ei pidä lämmittää sähkösaunaa ja sähkölämmitystä mahdollisimman vähän.

Vihervasemmistolinen ilmastonmuutosunelma kokee talvessa haaksirikon.

Sähköautoja ei tule ladata näillä keleillä. Pitää siis polkea pyörällä vähän vikkelämmin että tarkenee.

Tuulimyllyjä tässä olen seuraillut kotitaloni ikkunasta. Ei hievahdakaan. Vakaita ovat kuin Vilenin Sulon hinausauto.

En minä tiedä mutta suomalaiskansallinen tapa lämmittää tupa puilla tuntuisi olevan edelleen toimiva ratkaisu. Mutta kun on se ilmastonmuutos.

Minusta vihervasemmistolainen unelma ilmastonmuutoksesta kokee jonkin sortin haaksirikon näillä keleillä.

Ranskalainen ydinvoimarakentamisen ammattitaito ei meitä nyt auta ja taitavat venäläiset toimivat laitokset ehtiä käyttökieltoon ennen kuin uusi uljas generaattori saadaan pyörimään.

Mikäpä tässä. Pannan toiset villahousut entisten päälle ja syödään kunnon silavaa niin pysytään lämpiminiä.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
8 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Onneksi paistoi aurinko. Tuli paneelista energiaa pikkasen, mutta nyt alkaa olla kylmää vihreän elämä.

Kalevi Kauppinen

Vaikka Suomi olisi täysin hiilineutraali, niin sen vaikutus olisi ilmaston saasteisiin alle pari promillea. Tämän takia vihreiden kunnianhimoinen tavoite tulee kalliiksi, koska sen vaikutukset talouteen on tuhoisat.

Mistä rahat sosiaalipalveluihin, kun nytkin jo sairaanhoito on vaikeuksissa, entä vanhukset.

Seppo Heinola

Kalevi, saasteet eivät tunne valtakunnan rajoja ja saastepiikki, joka käynnistä maailmanlaajuisen luonnonkatastrofiin päättyvän ketjureaktion voi lähteä liikkeelle ihan yhtä hyvin pienen maan savupiipuista kuin ison. Ja mitä ajattelet siitä, että jokainen Kiinan erillinen kanttooni voisi sanoa samaa: Hehehee, meidän pieni kanttoonimme tuottaa niin vähän saasteita ettei meidän tarvitse tehdä mitään…
Ja mitäpä jo alettaisiin vakavasti tukkia niitä veroporsaanreikiä joista rikkaat luikkivat ja pienentävät valtion verotuottoja: veroparatiisit ja eläkekuoret kuriin jne.

Tauno J. Jokinen

Mielenkiintoinen, mutta vaiettu asia ilmastonlämpenemiseen liittyen on, että puolet ilmastonlämpenemisestä johtuu merenkulun rikkipäästöjen vähenemisestä.

Laivojen päästöt aiheuttavat rikkiä sisältäviä pienhiukkasia, jotka heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen, mikä  samalla jarruttaa ilmastonmuutosta. Olemme arvioineet, että puhtaampien polttoaineiden käyttö laivoissa lisää ilmaston lämmittävää vaikutusta noin kolme prosenttia ihmisen aikaansaamasta ilmaston lämpenemisestä”, sanoo Ilmatieteen laitoksen tutkija Mikhail Sofiev. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/uutinen/481117544

Yllä olevassa – viisi vuotta vanhassa – uutisessa mainitaan 3%, mutta sattumoisin kuulin uudempaa tietoa radiosta ja siinä todellakin arvioitiin rikidirektiivin kaksinkertaistavan ilmastonlämpenemisen.

Kalevi Kauppinen

Vaikuttaa siltä, että ilmaston muutoksiin vaikuttavia tekijöitä emme edes tunne, toimimme mutu tuntumalla.

Seppo Heinola

Voi voi sentään Kalevi kun tieteellistä tutkimustulosta ihmisen kielteisestä vaikutuksesta ilmamastoon ja luontoon on ihan riittävästi, mahdolliset lisätekijät ovat sitten vain ’bonusta’. On minulle käsittämätöntä miten vihamieleisesti etenkin uskovat asiassa äärioikeistoon samaistuen suhtatuvat luonnonsuojeluun vaikka Herransa käskee Raamatussa nimen omaan varjella maata. Mikä ei siis näy kiinnostavan tippaakaan. Ja ’mutun’ liittäminen tässä tiedemiehiin on heitä ja heidän työnsä halvekssuntaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Seppo Heinola
Yki Räikkälä

Ilmastonmuutos ei ole politiikkaa tai mystiikkaa. Se on ilmaston luonnollista
vaihtelua ja se jatkuu koko ajan tyystin pysähtymättä. Ja on jatkunut 4,5 miljardia vuotta. Nyt näyttää siltä, että se on lämpenemässä, mutta mitkä syyt siihen vaikuttavat, eivät ole ilmeisesti aivan 100% varmat. Ihmisen aiheuttama hiilidioksidi on yksi tekijä, mutta sitten on monia muita muuttujia.

Ilmastonmuutoksella kyllä voidaan tehdä ja tehdäänkin politiikkaa ja valintoja. Poliittisia ja yksityisiä. Kaikki eivät ole järkiperäisiä, kuten sähköautot ja tuulimyllyt. Ne aiheuttavat muita ongelmia. Eikä kumpikaan noista suinkaan ole mitään ”vihreää” teknologiaa. Molemmat muuttavat ympäristöä ja vievät ongelmia pois muualle. Eikä vain muualle, täällä Suomessakin kaivosyhtiöt jo tähyilevät kansallismaisemia ja luontovaeltelupaikkoja kaivoksille. Se ”vihreä” teknologia kun tarvitsee harvinaisia maametalleja, eikä niitä kaivamatta esille saa. Eikä akkujen valmistaminen ole sekään mitään erityisen luontoystävällistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Yki Räikkälä
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial