Ajan merkit

Raamatussa kerrotaan viimeisistä ajoista, jotka ovat tulossa. Voidaan kysellä sitä, kuinka moni ennustus on toteutunut ja kuinka moni on vielä toteutumatta. Tämä on kysymys, joka kiinnostaa monia, aikanaan olivat myös opetuslapset tästä kiinnostuneet, jolloin Jeesus kertoi heille, kuinka tärkeätä on seurata ajan merkkejä.

Jeesus ei kerro omaa toista tulemistaan, koska sanoo, että vain yksin Isä tietää sen. Tätä taustaa vasten on vaikea ymmärtää luterilaisen kirkon opetusta siitä, että Jumala kuoli ristillä, ja sovitti ihmisten synnit itsensä kanssa. Jos Jeesus olisi sama, kuin Jumala, niin hän myös tietäisi toisen tulemisensa.

Kolmas temppeli rakennetaan myös ennen Jeesuksen tulemista. Tätä on tällä hetkellä vaikea kuvitella, että arabit antaisivat sen tapahtua, mutta historiassa on tapahtunut ennekin sellaisia asioita, joita ei voisi aina edes kuvitella tulevan todeksi.

Juutalaiset eivät vieläkään usko Messiaan jo tulleen maan päälle ja kuolleen ristillä ihmisten syntien sovittamiseksi. Sen takia he kiirehtivät kolmannen temppelin rakentamista, jossa sitten voisivat uhrata teurasuhreja, se olisi edellytys Jeesuksen toiselle tulemiselle.

Laajamittaisia sotia (Matteus 24:7; Ilmestys 6:4).

Nälänhätää (Matteus 24:7; Ilmestys 6:5, 6).

Suuria maanjäristyksiä (Luukas 21:11).

Ruttotauteja eli laajalle leviäviä ”hirvittäviä sairauksia” (Luukas 21:11; Contemporary English Version).

Lisääntyvää rikollisuutta (Matteus 24:12).

Ihmiset turmelevat maata (Ilmestys 11:18).

Ihmisten asenteet rappeutuvat, mikä näkyy siitä, että monet ovat ”kiittämättömiä, uskottomia, – – haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä” (2. Timoteukselle 3:1–4).

Perheitä hajoaa sen vuoksi, että ihmiset ovat ”vailla luonnollista kiintymystä” ja lapset ovat ”vanhemmilleen tottelemattomia” (2. Timoteukselle 3:2, 3).

Useimpien rakkaus Jumalaan kylmenee (Matteus 24:12).

Uskonnollinen ulkokultaisuus näkyy selvästi (2. Timoteukselle 3:5).

Raamatun profetioita, jotka koskevat muun muassa viimeisiä päiviä, ymmärretään koko ajan paremmin (Daniel 12:4).

Valtakunnan hyvää uutista saarnataan maailmanlaajuisesti (Matteus 24:14).

Monet suhtautuvat välinpitämättömästi ja jopa pilkallisesti todisteisiin, jotka osoittavat lopun lähestyvän (Matteus 24:37–39; 2. Pietarin kirje 3:3, 4).

Kaikki nämä ennustukset – eivät vain muutamat tai edes useimmat niistä – täyttyvät samanaikaisesti (Matteus 24:33). (2. Timoteukselle 3:1.)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Markku Hirn

Sen verran olen lukenut historiaa että uskallan väittää että nuo lopunajan merkit ovat aina ja kaikkina aikoina olleet näkyvissä. Siksi lopunajan profeettoja on myös kaikkina aikoina esiintynyt. Joskus he ovat saaneet aikaan herätyksiä joskus sosiaalisia katastrofeja. Yksi esimerkki oli vuosi tuhat (1 000) , Silloin valtava määrä ihmisiä uskoi maailmanlopun tulevan ja myivät tai lahjoittivat pois omaisuuttaan ja vetäytyivät vuorille ja korkeille paikoille , aivan Raamatun mukaisesti, odottamaan loppua. Kun sitä ei tullutkaan , niin heillä oli vaikeuksia saada omaisuuttaan takaisin ja elättää itseään ja perheitään.

Vähän samanlaista oli kun vuosi 2 000 tuli. Silloin luultiin että tietokonesysteemit eivät selviäisi vuosituhannen aiheuttamasta häiriöstä.

No, juuri sitä katastrofia ei tullut mutta onhan tässä ollut noita muita. Kaikesta huolimatta Kiinan nousu suurvallaksi ja Yhdysvallan aseman heikentyminen on muuttanut globaalisen kuvan ja odotamme nyt mitä tästä seuraa.

Tämä korona homma menee ohi kun rokotukset tulevat ja kaupanpäälliseksi tämän ansiosta tullaan ehkä kehittämään yleis rokotuksia jotka hillitsevät tulevia virus epidemioita. Eikä maailman loppu merkeistä huolimatta tule.

Seppo Heinola

Niin, maailmanloppu ihmisen kanalta voi tietysti tulla koska vain jättiläismeteorin iskeytyesä maahan ja tuhotessa silmänräpäyksessä kaiken elämän maapallolta, esim. sadan tuhannen Tunguskan meteorin suuruisena räjähdyksenä. Sillä olemme Tapio Laineen sanoin kosmisella ampumaradalla. Tämä ei välttämättä johdu Jumalasta vaan kaikeuden rakenteesta, missä planeettoja ja tähtiä tuhoutuu biljoonia jossain kohtaa universumia joka hetki.

Markku Hirn

Juuri noin Seppo. Tätä varten NASA ja muut jo 70-luvulla alkoivat kartoittamaan noita meteoriuhkia niillä menetelmillä mitä ihmiskunnalla on käytössä. Viimeisimmän tiedon mukaan meitä ei lähimpinä vuosisatoina kuitenkaan uhkaa mikään niistä. Ainoa pelko o0n että tietyt meteoorit eivät seuraa tunnettuja ratoja vaan voivat tulla aurinkokunnan ulkopuoletal yllätyksenä ja luoda katastrofin. Niiden torjuntaan kehitellään menetelmiä mutta meidän elinaikanamme juuri niitä ei tarvitse pelätä.

Meidän suurimmat pelot voisivat olla kaikki se , miten tieten tai tietämättämme tuhoamme elämää ja elämisen mahdollisuuksia.

Tuomo Hirvi

Mielenkiintoista miten meteori tuhosi Kalevin Raamatulliset totuudet. Minun uskoni ennustuksia voisi tuollainen meteori varsin hyvin edustaa. Kaikki muut kirjoitetut ovat olleet ja tulevat olemaan. Mihin tämä maapallo katoaa jos katoaa ei olekaan enää uskon asia. Uskolla tavoittelen ihan jotain muuta kuin maapallon katoamista.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial