SYYSTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 38. Napanappulat ja rintanippelit

Joskus tuntuu, että taiteilijat ym. kuvien tekijät ottavat turhankin suuria taiteellisia vapauksia. Tietääkseni kaikki Aatamia ja Eevaa esittävät kuvat esittävät nämä – tietysti vähäpukeisina, kuten kuuluukin – aina niin, että näille on taiteiltu navat.

Eikö aikojen aikaisille kuvien tekijöille kerrottu, ettei Aatamilla ja Eevalla ollut napoja. Napanuoraahan ei näiden luomisessa tarvittu, vaan vasta näiden alkaessa lisääntyä, kuten kyllä hyvin pitäisi tietää. Lyhyellä etsinnällä en löytänyt ATK:sta yhtä ainutta viime vuosisatoina tehtyä kuvaa näistä ensimmäisistä ihmisistä ilman napoja. Yksi 1300-luvulla veistetty veistos näistä aluksi näytti siltä, ettei napoja ole, mutta suurennos toi ne sitten esille, tosin hieman viitteellisinä. Mutta Aatamille ei näytä olevan rintanippeleitä! Kuva alla. Niin, voi tosiaan käydä ATK:n ihmeellisessä maailmassa ja huomata, että ensimmäisille ihmisille on käytännössä aina taiteiltu nuo napanappulat. Ja ensimmäiselle miehelle nisät, jotka siis kuuluvat ihmisen biologisen lisääntymisen varusteisiin – mutta naisilla.

Niin, ne miehen rintanippelit, nisät. Näköjään kuvista päätellen ne ovat kuuluneet jo Adamin ajoista myös miehiseen varustukseen, mutta miksi? Mitä virkaa miehillä näillä on? Käsittääkseni ei juurikaan edes eroottisista syistä. Tosin makuja ja mieltymyksiä on monia. Eli ehkäpä sittenkin varmuuden vuoksi Luoja ne päätti miehellekin tehdä, vai?

Mutta tosiaan, mitähän Jumala ajatteli nämä Aatamille suunnitellessaan ja ne luodessaan? Tietäen kenties myöhemmille sukupolville mitä monituisimpia seksuaalisia mieltymyksiä ja suuntauksia ilmaantuvan? Vai ottivatko vuosisataiset kuvantekijät taas niitä taiteellisia vapauksia tai olivatko vain tarkemmin asiaa ajattelemattomia nämä piirtäessään, koska miehen anatomiaa tarkastellessaan ne sinne kaikesta päätellen kuuluivat? Ja siis kuuluvat, syystä tai toisesta.

Evoluutiobiologeillahan on tähän tietysti vastaus, mutta tottahan me olemme skeptisiä evoluution suhteen.

Aatami ja Eeva -veistos, Filipo Calendario, v. 1315

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Raamatun ihmisen ilmestymistä existenssiin ja kehittymistä maapalolla kuvaava Raamatun Genesis-kertomus näyttää alkutekstinsä rabbiinisissa tulkinnoissa, ettei Adam ollut vielä peniksellä’ varustettu mies vaan androgyyni alkuolento jolla oli vielä olemuksessaan molemmat sukuaihiot aivan kuten yhä on sikiöllä aina 6 ensimäistä raskausviikkoa feminiinisen voimakkaamman tekijän alkaessa aina ensin kehittää sikiötä naiseksi. Munasarjat alkavat muuttua kiveksiksi vain jos eräs S RI geeni puuttuu peliin ja saa yhden naisen X sukukromosomin pudottaman yhden sakaransa ja mutatoitumaan Y kromosomiksi. Ykikin siis on vain naisen mutaatio…Selvää on ettei kristillinen eksegeesi uskalla eikä tod. näk. haluaikaan avata näitä kertomuksia kuten ne tieteellisessäkin mielessä asioita aivan oikein kuvaavina ovat. Tieteellinen tarkkuus näkyy mm a-damin eli X veren lukuarvoisa 44 45 46, jotka ovat täsmälleen samat kuin tieteen kromosomiryhmittely: 44 autosomista, 45 miehelle ja naiselle yhteistä 46 kromosomia kaikkiaan.

Seppo Heinola

Tieteellinen vahvistus edelliseen Y:n kehittymiseen tai oikeamin rappeutumiseen X:stä: ”Itse asiassa Drosophila neo-Y -järjestelmät ovat suosittuja malleja Y-kromosomin rappeutumisen tutkimiseen  Kanonisen Y- ja neo-Y-evoluution välillä on merkittäviä eroja ; siitä huolimatta molemmissa tapauksissa Y syntyi rappeutumisen kautta (X: stä tai neo-X: stä).

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial