Turkki Hollannissa

Turkki yrittää epätoivon vimmalla ängetä Hollantiin vaalien alla. Tarkoitus on pönkittää Erdoganin kannatusta. Turkissa pääministerin pesti loppuu ja Erdogan keskittää valtaa entisestään itselleen. Turkki on matkalla diktatuuriin, jos ei sitä ole vielä ollut. Lisäksi hän uhkaa avata Turkin rajat ja päästää pakolaiset Eurooppaan, koska Euroopan Unioni on keskeyttänyt jäsenneuvottelut Turkin ihmisoikeustilanteen vuoksi. Tämä tapahtui viime vuoden lopulla.

Huolestuttavaa on, että Turkki onnistunut siirtämään vaalisotansa Hollantiin ja mahdollisesti Saksaankin, jossa asuu muistaakseni n. 2,7 miljoonaa turkkilaista!! Hollannissa yli miljoona.

Nykyisen Turkin alueella sijaitsi 1000-luvun alusta vuoteen 1945 nk. Ottomaanivaltio (wikipedia). 1500-luvulla ottomaanit eli osmanit olivat vallanneet Unkarin ja alueita Euroopassa aina Wieniin asti. Hyökkääjät pysäytettiin Wienin piirityksessä vuonna 1529. Ottomaanit yrittivät vallata Wienin uudelleen 1683 suuressa Turkin sodassa mutta he hävisivät sodan. Tuntuu kuin historia toistaisi itseään. Nyt keinot vallata Eurooppa ovat vain toisenlaiset. Vai ovatko?

Kun Hollanti muutama päivä sitten esti parin Turkin ministerin pääsyn maahan, Erdoganilta eivät haukkumasanat loppuneet. Saa nähdä, mitä vielä seuraa….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yksi kommentti artikkeliin ”Turkki Hollannissa”

  1. Joo. Tämä on kyllä minusta paljastavaa, siis että Erdogan haukkuu kun Euroopan maat eivät halua päästää Turkin vaalikamppanjaa maaperälleen. Onko tällaista kukaan koskaan edes yrittänyt? En tiedä.

    Olihan Turkissa oikeasti vallankaappausyritys demokraattisesti valittua presidenttiä vastaan ja tietysti suvaitsevainen media pitää mekastustaan. En ole oikein tiennyt mikä on mitäkin, mutta nämä natsihuutelut ovat kyllä aika paljastavia. Mikä lie suurempi idea..

    Ehkäpä Turkin EU-jäsenyys lopahti tähän. Mutta että Naton jäsen..

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.