OHJEITA ALKUUN

Tervetuloa Blogimetsään WordPress-alustalla.

Tässä artikkelissa on koottuna ohjeita, joita voit  lukea, jos haluat hiukan tarkempia ohjeita ensi askelten ottamiseen kuin mitä WordPress antaa.

Tutustu myös INFO-palkin takaa (punaisella alustalla) siihen, mikä on sivustomme visio, moderointilinja  ja säännöt.

HUOM. Tällä hetkellä automaattinen rekisteröityminen on pois päältä. Jos haluat rekisteröityä, laita sähköpostia osoitteeseen anne.mikkola (at) saunalahti.fi, niin hoidetaan homma.

VINKKEJÄ BLOGIMETSÄÄN REKISTERÖITYMISEEN

1. klikkaa punaisella alustalla olevaa ”KIRJAUDU”-palkkia.

2. Saat eteesi sivun, jossa lukee hyvin pienellä ruudun alaosassa sana ”Rekisteröidy”. Klikkaa sitä. Älä täytä tälle sivulle mitään muuta.

3. Nyt eteesi avautuu sivu, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja sähköpostiosoitetta.

a) Käyttäjätunnukseksi voi laittaa mitä vaan. Ehkä jotain helposti muistettavaa, vaikka etunimesi. Käyttäjätunnus ei näy muille.

b) Sähköpostiosoitteen valinnassa (jos sinulla on useita) kannattaa huomioida, että jos kirjaudut samalla sähköpostiosoitteella kuin mitä käytät FB:ssa, silloin WP tunnistaa sinut samaksi käyttäjäksi kuin Facebookissakin.

c) paina lopuksi vaaleamman sinistä ”rekisteröidy” palkkia.

4. Käy tarkistamassa sähköpostisi. Sinne tipahtaa välittömästi viesti, jossa olevaa linkkiä (ylempää) klikkaamalla pääset sivulle, johon voi kirjata haluamasi salasanan (siihen valmiiksi annetun tilalle vain päälle kirjoittamalla).  Pistä valitsemasi salasana talteen.

5. Sitten ohjelma tarjoaakin sinulle jo mahdollisuutta kirjautua sisään. Täytä nyt sivulle käyttäjätunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi ja aiemmin valitsemasi salasana. ja Klikkaa ”Kirjaudu”.

Olet perillä.

—-

Jatkossa voi klikata  Blogimetsän sivulla punaisella alustalla olevaa ”Kirjaudu”- palkkia ja nyt täyttää suoraan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikata ”kirjaudu sisään”.   Vaihtoehtoisesti voit nyt klikata myös pelkästään isoa sinistä FB-palkkia, jossa lukee englanniksi ”Connect with Facebook” eli suomenmaan kielellä: yhdistä Facebookin avulla.  Tuo toimii ainakin kotikoneellani ilman että tarvitsee edes täyttää salasanoja tai käyttäjätunnuksia enää tässä vaiheessa.

Jatkohuomio Facebookista:
Kurkkaa  vaikkapa Tuomon kirjoittamia kommentteja.  Siinä Tuomon nimeä klikkaamalla pääsee Tuomon FB-sivulle. Tämä ei tapahdu pelkästään sen perusteella, että kirjaudut sisälle Facebookin kautta. Tuo linkitys tapahtuu vain jos menet WordPressin omassa profiilissasi pyytämään FB-yhteyttä (tai kenties jos rekisteröidyt FB:n kautta, ehkä). Silloin saat samantien avatariksi (eli omaksi kuvaksesi Blogimetsään) saman kuvan mikä sinulla on Facebookissa.  Tuota kuvaa ei sen jälkeen enää pysty muuttamaan. Jos et klikkaile Blogimetsän sisällä Facebook-yhteyttä voimaan, voit ladata haluamasi kuvan avatariksi koneeltasi helposti.

Jos joku menee rekisteröitymisessä pieleen (valitsit väärän sposti-osoitteen tms.) ja haluat aloittaa kaiken alusta, laita minulle sähköpostia (anne.mikkola (at) saunalahti.fi) tai pyydä foorumilla, niin poistan sinut kirjoista ja kansista ja voit aloittaa puhtaalta pöydältä.

Voit tästä ruljanssista selvittyäsi saman tien kirjoitella  kommentteja. Tämä on nyt se kauan kaivattu uutuus. Kuka tahansa voi siis tulla ja kommentoida – ja ainakin toistaiseksi myös kirjoittaa blogeja –  ilman mitään ennakkosensuuria. Jos kirjoittelee ilman omaa oikeaa nimeä, jälkisensuuri iskee sitten jälkisensuurina.

MISTÄ LÄHTEÄ LIIKKEELLE UUTENA KIRJOITAJANA?

Katso mustaa palkkia ruudun yläosassa. Siellä lukee ”Uusi” . Klikkaa siitä niin pääset suoraan kirjoittamaan uutta artikkelia.

Liikuttele hitaasti kursoriasi siellä mustalla palkilla niin näet, mitä vaihtoehtoja annetaan. ”Ohjausnäkymää” painamalla pääset katsomaan mitä voit blogistina tehdä, saat listaukset omista blogeistasi yms.

Mustan palkin oikeasta reunasta pääset ”muokkaamaan omaa profiiliasi”, eli vaikkapa valitsemaan itsellesi profiilikuvan eli avatarin. Profiilikuvan valinta tapahtuu niin, että menet ”muokkaa omaa profiilia”-linkin kautta sivulle, jonka alaosassa lukee lukee Avatar ja sen alla ulkomaan kielellä ”Choose image” (eli ”valitse kuva”). Sitä painamalla pääset valitsemaan koneeltasi haluamasi kuvan, joka näkyy sitten jatkossa kommenttiesi vieressä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial