Huuhkajia juhlitaan tänään

Kansalaistorille odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia, huutaa aamuhesari tänään 19.11.2019! En aio mennä. En ole jalkapalloihmisiä. Toki olen kiinnostunut suomalaisten menestymisestä maailmalla. Toki katsoin telkasta ratkaisuottelun viime minuutit eli mm sen, miten kansa villiintyi juoksemaan pelikentälle. Ja nyt mietitään sanktioita jalkapalloliitolle; se siitä, kun kerrankin suomalaiset näyttävät tunteensa.

Pitäisikö kirkon olla menoissa mukana? Noin niin kuin virallisesti. Pari piispaa hiipoissaan pitämässä alkuhartaus faneille ja rukoilemassa voittoisaa siunausta Suomen joukkueelle tulevissa EM- kisoissa. Katsottaisiinko se dopingiksi? Mitä jos kaikkien kisajoukkojen maissa rukoillaan juuri sen maan voittoa? Kenen puolelle Jumala menisi?

Huokaus! Kuhan itsekseni mietin, mitä ylipäätään pitäisi ja voisi rukoilla. Tuskin näitä kukaan muu huokailee. Paras voittakoon ja sillä siisti. Ei siihen Jumalaa tarvita. Hm…entä ne monet ristinmerkin tekevät urheilijat? Ei tosin suomalaiset.

Mielikuvituksessani katson, miten Suomen Huuhkajat yhtenä miehenä tekee ristinmerkin ennakkoluulottoman piispa Teemun johdolla.

Hm? Mutta entäpä jos se ristinmerkki olisikin todistus uskosta Jeesukseen, eikä taikauskoinen ele! Entäpä jos se olisikin vilpitön rukous: Herra, pidä jalat kunnossa, auta pelaamaan rehdisti, siunaa kaikki muutkin joukkueet ja paras voittakoon ja auta siihen iloiten tytymään, kiitos, että pystymme pelaamaan!

Suomen kristikansa ei ole ristikansaa= uskoaan voimakkaasti esillä pitävää väkeä. Voisimme kyllä ollakin. Aidosti. Vilpittömästi. Aina ja kaikkialla. Eikö?

Kuhan mietin ääneen pitkästä aikaa tässä viidakossa, Blogimetsässä.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 kommenttia artikkeliin ”Huuhkajia juhlitaan tänään”

 1. Joidenkin satojen fanien ryntäys kentälle on kuulemma osoitus tunteiden näyttämisestä. Kysehän on epäkristllisestä itsekkyydestä: vahvimmat, nopeimmat ja röyhkeimmät rikkoivat sääntöjä ja sitä iloa sitten katseltiin. Heikki Hilvo: miksi kaikkia ei kutsuttu kentälle riemuitsemaan?

  Tämän sanon vuodesta 1970 jalkapallon suurkisoja katsoneena suurena Suomen fanina ja unelmien toteutumista seuranneena. Minun rukoukseni kuultiin nyt, kaikkina vuosina 1970 jälkeen ei kuultu Suomen voiton ja menestymisen suhteen mutta muuten kyllä: olen kokenut ystävyyttä ja suuria hetkiä saadessani seurata iloja ja pettymyksiä.

  Teennäinen, pakotettu kristillisyys trumpilaisen syvästi sairaan kristillisyyden tyyliin on Jumalan ja Hänen tarjoamiensa ilojen pilkkaa. Eli ei mitään piispallisia teennäismenoja. Luulenpa, että Kari Kanalan ilo on joillekin superhurskaille väärin sammutettua touhua sekin.

 2. En ole Heikin blogeja täällä ennen nähnyt joten tervetuloa.

  Itse blogin aiheeseen sanoisin, että ei kun iloitaan ja rukoillaan taikka miten vain mutta en minä tässä mitään kirkollista elementtiä halua nähdä. Jospa piispat ottaisivat hiippansa päästään ja hyvppisivät siinä missä muutkin.

  Juha Hyrskyn mainitsemaan Kari Kanalaan en henkilönä ota kantaa mutta kyllä joskus vois ihan oikeasti miettiä mikä liperit kaulassa on tarpeellista ja mikä täysin tarpeetonta. No provokaattori toki ja meitä provosoijia aina tarvitaan, että tulee niitä viisaita valintoja.

  Mutta siitä minä en pidä, että mielipiteistä pahastutaan, suututaan taikka ajetaan helvetin porteille. Ei se Jumala minulle siitä suutu, että haluan miettiä monenlaisia asioita tässä maailmassa ja mielellään saada muutkin miettimään.

  Tämän ajan ongelma usko vihapuheeseen ja rasismiin. Siis ei niin, että niitä mitenkään erityisesti olisi minun mielestäni vaan niin, että suvaitsevaisuuden sisältö on tuomita vihapuheesta ja rasismista vaikka vain ei tykkäisikään ahti-sillistä. Ja oikeasti fiksut ja filmaattiset ihmiset luulevat korottavansa itsensä sillä että kieltävät mielipiteen, sananvapauden ja olemisen ilon ja riemun.

  Hyvä Suomi ja sen jalkapallo. Urheiluhulluna aion pysyä vastakin ja kritisioin jokaisen tappion ihan sinne syvimpään. Ansaitsemme voittoja silloin kun niitä tietyillä määreillä mitataan.

 3. ”Mitä jos kaikkien kisajoukkojen maissa rukoillaan juuri sen maan voittoa? Kenen puolelle Jumala menisi?”

  Tätä muuten minä kysyin vuosia sitten Kotimaa24-palstan jossain rukouksen paradoksi -kirjoituksessani yhtenä esimerkkinä.

  Eipä silti, jalkapallo-ottelun voittaminen lienee jumalaoletetun katsannossa aika pieni seikka puututtavaksi, mutta sitten on niitä muita ja vakavampia asioita. Miksi rukous ei auta välttymään pahoilta takaiskuilta, oli ne sitten luonnon tai ihmisen toiminnallaan aiheuttamia? Täällä juuri Pentti Tepsa totesi, että ”ihmeenomaisia” asioita tapahtui talvisodassa, kun Suomen kodeissa rukoiltiin. Eikö rukoiltu myös ennen talvisotaa, kun neuvotteluja käytiin ja tiedettiin sodan miekan olevan koko Euroopan yllä? Tuli se talvisota kuitenkin lähes 30.000 ruumiin tuottaen ja suunnatonta kärsimystä aiheuttaen. Rukoiluko auttoi sitten siellä loppupäässä talvisotaa? Tämä vain yhtenä esimerkkinä miljardeista…

 4. Sattui sellanen juttu, että meillä näytetiin telkassa kuinka viihdeohjelmassa laulettiin virsi tueksi Suomen ottelulle Lichtenstainia vastaan. Kerroin siitä jo Facebookissakin. Sehän auttoi tietenkin ja Suomi voitti.

  Tv ohjelma oli muutenkin mainio. Siellä oli päähenkilöä kuvanveistäjä ja käsilypsyn piirimestari Miina Äkkijyrkkä. Hyvä tyyppi ja hyvin tyylikkäästi vanhentunut. Hänellä oli jopa
  Raamattu mukana ja kävi ilmi ,että hän on julkaissut kirjan Jumalasta ja Erotiikasta. Perusteli hyvin kirjoittamaansa. Mutta eniten minua ihmetytti juontajien rento ja ennakkoluuloton asenne . Se oli se nuori tyttöjuontaja joka ehdotti,, että nyt lauletaan virsi ja miesjuontaja kysyi ,että voiko sen tehdä Suomen joukkueen tueksi ja Äkkijyrkkä sanoi että ilman muuta ja sitten ne veisasi. Viihdeohjelmassa. Ei oo mun elinaikana tapahtunut ja Iloisesti ja takertelematta niin , että me nojatuolissa yhdyimme siihen täysin rinnoin. Näin Suomessa . Ruotsissa jäisi tapahtumatta. Ja jos tapahtuisi , niin siitä tulisi kauhea meteli.

 5. Mikäs ohjelma tuo oli? Onkohan Suomessa menossa joku iso massiivinen herätys? Semmoinen ajatus tulee kun kuuntelee radiosta iskelmien sanoituksia autolla ajaessaan.

 6. Katsoin tuon Äkkijyrkkä-ohjelman. Olipa hurja. Alkoi Raamatun esiin kaivamisella ja siitä puhumisella ja päättyi toimittajan ehdotuksesta virren veisuuseen. Välillä puhuttiin tietysti naudoista ja niiden lihan terveellisyydestä.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.