Akkua etsimässä

Huomasin tässä jonkin aikaa sitten, että puhelimeni akku osoitti väsymisen merkkejä. Se ei enää pitänyt virtaa. Kovin tiuhaan se ilmoitti surkeasti piipittäen, että pistäpäs nainen taas se töpseli seinään. Minä siihen, jotta eipä kun hankitaan uusi akku vanhaan palvelijaan.

Ensimmäisessä operaattorin omassa puhelinmyymälässä myyjä katsoi ensin pitkään ja ihmettellen ja totesi sitten, että ei meillä myydä akkuja. Mutta olisi noita uusia puhelimia. Niissä on akut.

Kipaisin takaisin auton rattiin ja ajelin toiseen myymälään. Sieltäkin olisi saanut ihan tuliterän uuden ja älykkään puhelimen, vaan ei akkua.

Eipä kun taas autoajelulle. Akka tieltä kääntykööt! Kolmannessa liikkessä oli kovasti komea ja ystävällinen miesmyyjä, joka katseli minua vähän säälivästi ja sanoi, ettei niitä akkuja – ei kun yleensä silloin ostetaan uusi puhelin.

 

Mutta minäpä löysin akkuliikkeen. Siellä niitä oli. Oli autonakkuja ja mitä lie muitä akkuja erilaisiin härpäkkeisiin ja pikkuisia puhelimenakkuja. Ja syvässä ja vilpittömässä yhteisymmärryksesä me myyjän kanssa katsoimme toisamme ja vanha palvelija sai uuden akun ja on nyt ikäänkuin entistä ehompi. Että eipä kun ystävien kanssa juttelemaan ja miettimään elämän suuria kysymyksiä.

Sitä minä vain olen pohtinut, kun niitä ajokilometrejä ja pakokaasuja sillä bensa-autolla tuli taas melkoinen määrä, että olisiko sittenkin pitänyt tehdä ympäristöteko ja ostaa se uusi puhelin. – Vähän jäi omatunto kolkuttamaan.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Akkua etsimässä”

  1. Joo. Jos oikeasti ympäristöstä välitettäisiin, niin laitettaisiin säädöksiä siitä, että asioiden pitää kestää, jotta niitä saa myydä EU:ssa ja varaosia pitää olla.

  2. Niinpä, Ulla. Mutta sama homma se on kirjoittajallakin, ainakin minulla. Ei se puhelimen akkujen löytymättömyys – vaan mielipiteiden ja niiden julkaisemisen tarve! Aika tekee tehtävänsä – niin puhelimen kuin ajatusten löytymisen ja niiden muidenkin luettavaksi tarjottavuuden tarpeen suhteen! – Huomaatte sen itse kukin ajallanne!

  3. Näinhän se menee Toivo. Mukavampi tätä maailman menoa on ihmetellä hyvässä seurassa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.